Vantyghem stelt voor: Artwork

Al 30 jaar hebben Peter en Michèle Vantyghem-Lambrecht Fashionable Flooring, de exclusieve zaak in vloerbekleding in Ichtegem die intussen ruim haar sporen verdiend heeft, met eigen invoer van exclusieve handgeknoopte tapijten, voornamelijk uit India, Iran en Pakistan. In 2020 kwam er een geheel eigen collectie bij: CREATIVE DESIGNS by Michèle. En heel binnenkort stellen ze weer een nieuwigheid voor, want bij VANTYGHEM FASHIONABLE FLOORING zijn ze graag vernieuwend. Onlangs werd ook de showroom in een nieuw jasje gehuld waar ze straks met trots hun gloednieuwe lijn ARTWORK voorstellen.

Aan het woord Michèle:

Eigen import
Na onze startperiode beslisten we om een exclusievere koers te gaan varen. We trokken richting Oosten om onze eigen import van plaatselijk geproduceerde handgeknoopte tapijten te organiseren. We wilden graag een collectie met unieke stukken samenstellen. We selecteren niet alleen op design, we vinden het daarnaast erg belangrijk om ter plaatse de kwaliteit te controleren. Reeds van bij aanvang streven wij hoge kwaliteitsstandaarden na en daar houden we stellig aan vast tot op de dag van vandaag. Vantyghem staat voor een uniek gamma knoopkunst op maat met degelijk en deskundig advies.

Tijdens ons gesprek is duidelijk merkbaar dat Michèle bruist van de ideeën en dat ze met passie over haar vak praat.

Eigen collectie
Een eigen collectie kon dan ook niet uitblijven. In een wereld die steeds meer digitaal en onpersoonlijk is geworden, willen we met onze exclusieve ontwerpen een speciaal tintje en een persoonlijke interpretatie creëren. Dankzij onze jarenlange relatie met de lokale fabrikanten in India en het feit dat we persoonlijk elk kunstwerk ter plaatse ontwikkelen en selecteren, maken we telkens van ieder vloerkleed een meesterwerk. Met opvallende kleurencombinaties en traditionele motieven bouwen wij een verhaal in een vloerkleed. Vandaag borduren we eigenlijk enigszins verder op dat elan via de lancering van ons nieuwste product: ArtWork.

ArtWork
Van eind februari tot 23 maart waren er verfraaiingswerken in onze zaak. Dit betekent dat onze burelen heringericht werden en onze winkel werd prachtig vernieuwd. Onze showroom is een belevingsruimte waar onze klanten onze tapijten kunnen bewonderen. Vantyghem heeft naast een exclusief aanbod tonnen ervaring waardoor wij het gepaste advies kunnen geven. Onze klanten kunnen in onze toonzaal in alle rust vergelijken, overleggen en kiezen welk tapijt in hun interieur past. Alles werd net mooi opgefrist. In dat kader zien wij dan ook de ideale gelegenheid om onze nieuwe lijn voor te stellen.

“Vantyghem ArtWork meets Denis De Gloire”
De gerenommeerde schilder Denis De Gloire zet de Action Painting van Jackson Pollock voort. De kunstenaar uit Waregem die van kleur houdt, exposeerde o.a. in Parijs, Moskou, Amsterdam en vanaf 24 maart 2023 … in onze vernieuwde showroom in Ichtegem.

We zoeken het echte leven op, doordrongen van joie de vivre, van energie en vreugde, vitalisme en bevrijding en … vertalen dit in tapijtkunst – ArtWork.
Denis De Gloire is de eerste van een reeks kunstenaars met wie we zullen samenwerken.

Vanwaar dit idee? Enkele managers met mooie moderne kantoren die vaak opgesmukt zijn met kunst en design lieten al wel eens vallen dat die ruimtes dikwijls akoestisch niet aangenaam zijn, maar dat ze er ook geen eerder smaakloze akoestische panelen willen installeren of nogal oubollige gobelins hangen. Wij dachten daarop ‘eigenlijk zouden we kunst in tapijten moeten kunnen ophangen’. Textiel is warm, geluidsabsorberend en dempend. Bovendien kunnen wij ArtWork maken in alle afmetingen en op kleur, volgens de wensen van de klant. Een wandtapijt geïnspireerd op een schilderij, dat is 2 in 1. Trouwens, wij leveren, uiteraard niet enkel voor kantoren, op maat. Zo’n piece of art past bijvoorbeeld ook perfect in de inkomhal van een statig herenhuis én elders.

“We zijn er al even mee bezig en ik popel om het aan iedereen te kunnen tonen. In India hebben wij 30 weefgetouwen en we hebben een kleurenpalet van 6.454 kleuren.
In oktober was ik daar om het eerste ArtWork-tapijt te checken. Ik heb het laten bijsnijden in reliëf, zo krijg je meer het high/low-gevoel, wat het nog chiquer en mooier afgewerkt maakt. In december vorig jaar is het dan bij ons in België gearriveerd. Al die tijd kon ik er niet veel over zeggen, <>, hé, tot nu – eindelijk… Ik heb er écht goesting in”, vertelt Michèle enthousiast.

Kom gerust eens een kijkje nemen, want Vantyghem Fashionable Flooring gutst van de kleuren en is momenteel met de kunst van Denis De Gloire ongrijpbaar, onorthodox en explosief! Te ontdekken en te ervaren bij VANTYGHEM FASHIONABLE FLOORING.

www.vantyghem.com
www.creativedesignsbymichele.com
https://www.instagram.com/vantyghem_fashionableflooring/

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: Vantyghem