Topkwaliteit en service van ontwerp tot eindresultaat

Onder de noemer Topburo staat het dynamische bedrijf uit Deinze garant voor de totaalinrichting van kantoren in de professionele markt. In 2019 zette de onderneming met Pand 192 nog een stap verder: de ervaring en knowhow van het team wordt sindsdien ook volop ingezet voor residentiële klanten die op zoek zijn naar onderbouwd advies voor de totale aankleding en afwerking van het interieur. De rode draad door beide entiteiten: kwaliteit en comfort komen altijd op de eerste plaats.

Van meubelboer tot totaalinrichter

Topburo is al decennialang een begrip in de kantorenwereld. De onderneming zag het levenslicht in 1978, maar profileerde zich lange tijd eerder als een klassieke leverancier van kantoormeubilair, al dan niet in de vorm van projecten. “In 2016 veranderde alles na de overname door ons”, vertelt zaakvoerder Dave Follens. “Wij zijn ons van meet af aan gaan richten op interieurarchitectuur van A tot Z, wat inhoudt dat we razendsnel gegroeid zijn tot een ‘totaalinrichter’ van de meest uiteenlopende kantoorprojecten. In minder dan vijf jaar zijn we uitgegroeid van een driemans-zaak tot een bedrijf dat vandaag tien mensen telt, waaronder drie interieurarchitecten die zich graag laten inspireren door de nieuwste trends en ontwikkelingen om de klant met raad en daad bij te kunnen staan.  Wij bieden wat wij graag ‘de volle belevenis’ noemen en creëren sfeervolle inrichtingen waar kwaliteit en comfort op de eerste plaats komen. Uiteraard zijn maatprojecten voor ons zeer belangrijk, maar de klanten kunnen hier ook terecht voor renovatie en/of reorganisatie van bijvoorbeeld kantoorsituaties én losse meubelverkoop. Wij werken samen met een groot aantal gerenommeerde leveranciers zodat wij onze beloften van A tot Z kunnen waarmaken. Sinds 2019 doen we dat met Pand 192 op precies dezelfde manier voor het interieur in de residentiële sfeer. Met Topburo en Pand 192 kunnen we het totaalplaatje perfect inkleuren, privé en op kantoor.”

Concept place

In het nieuwe (sinds 2019) bedrijfsgebouw langs de Gentsesteenweg in Deinze kan de klant in alle rust kennismaken met de merken en producten waar Topburo en Pand 192 samen voor staan. “Wij spreken niet graag over een ‘showroom’ omdat het veel meer is dan dat. Wij hebben het liever over een ‘concept place’ waar onze filosofie duidelijk naar voren wordt gebracht en waar we van moodboard evolueren naar een comfortabele look & feel-sfeer. We hebben hier op de site ook onze eigen logistieke dienst met eigen monteurs. Ons gebouw ligt op een steenworp van het centrum van Deinze langs de bekende baan die Gent met Kortrijk verbindt. We zijn snel en vlot bereikbaar, van maandag tot vrijdag van 8.00 u tot 17.00 u, op zaterdag van 14.00 u tot 17.00 u. Lukt het niet om binnen die tijdstippen langs te komen? Geen probleem, dan maken we gewoon een afspraak wanneer het wel past voor de klant.”

Geïntegreerde aanpak

Vast element binnen de bedrijfsfilosofie is de persoonlijke begeleiding om tot een sluitend (totaal)concept te komen. “Wij ontzorgen de klant volledig en zijn in die optiek een ‘sleutel-op-de-deur”-bedrijf met kwalitatief hoogstaand maatwerk. Dat houdt in dat we niet alleen meubilair op een doordachte manier samenbrengen binnen een project, maar daar ook kleur- en lichtadvies, vloerbekleding, raamdecoratie, enz. aan toevoegen. Werkelijk alles is mogelijk binnen het concept interieur. Uiteraard houden we zeer grondig rekening met de wensen van de klant, zowel bij op maat gesneden totaalprojecten als wanneer het louter om een levering van los meubilair gaat. Dat zit gewoon in het DNA van onze designers.”

Aan een dergelijke professionele en geïntegreerde aanpak moet wel een stevig prijskaartje hangen? “Niets is minder waar. Wij bieden oplossingen voor alle budgetten, van klein tot groot. Wij zijn toegankelijk voor iedereen, dat willen we sterk benadrukken.”

Wandelen in de toekomst

Febe, Florence en Wauter zijn de interieurarchitecten die de klanten ontvangen en doorheen het hele proces begeleiden, van het eerste contact tot en met de oplevering. “Het start met een eerste afspraak hier in Deinze waarbij we grondig naar de verwachtingen van de klant peilen. Tijdens dat ‘intake’ gesprek toetsen we de smaak van de klant af, onder meer aan de hand van een rondgang doorheen onze concept place. Welke stijl wil de klant? Wat is daarvoor allemaal nodig? Is er een bepaalde bestaande situatie waar we rekening mee moeten houden? Eventueel gaan we ook ter plaatse bij de mensen een kijkje nemen om een onderbouwd voorstel te kunnen maken. Na dat eerste of eventueel zelfs meerdere gesprekken maken we een eerste voorontwerp. En dat is telkens weer een uniek voorstel, wij werken niet met standaardpakketten. Elke klant, hoe groot of klein, is voor ons even belangrijk en verdient een 100% gepersonaliseerde aanpak. Eenmaal we alle gegevens hebben, werken we dat uit in 2D plannen en fotorealistische 3D visualisaties, voor zowel een totaalinrichting, het intekenen van maatwerk als los meubilair. De 3D voorstelling laat de klant toe om een virtuele wandeling te maken doorheen het toekomstige interieur. Daarbij geven we dus ook advies over kleuren, materialen, verlichting, vloeren en vloerbedekkingen, accessoires en decoratieve elementen die aansluiten bij het interieurproject, en verder alles wat bij de inrichting komt kijken.”

Tot elk detail klopt

Topburo / Pand 192 biedt alles onder één dak en heeft in alle sectoren iemand die zijn of haar vak door en door kent. “Verschillende generaties waken er hier over dat elk deelaspect van het traject perfect kan inspelen op de smaak van de klant. Wij werken alles zeer grondig uit en coördineren dat naadloos binnen een planmatige aanpak. Samen met de plannen maken we een persoonlijke offerte op voor alle facetten van de inrichting. En we blijven samenzitten en wijzigen tot elk detail klopt en er een akkoord van de klant is op alle vlakken. Bij ons steken er geen addertjes onder het gras: transparantie is en blijft ons doel. Gedurende het volledige traject blijft de interieurarchitect samen met zaakvoerder Dave hét aanspreekpunt. Wij kennen onze klanten en zij kennen ons.”

Zorgeloze uitvoering

Na akkoord realiseert een vast team onder leiding van Tania, die de projectcoördinatie en de logistiek voor haar rekening neemt, het project. De ervaren monteurs Pedro, Dirk en Franky realiseren de plannen bij de klant tot in de kleinste details. Ook de ontwerpers houden de vinger aan de pols, er wordt niets aan het toeval overgelaten. “Net als onze designers vertrekt ook het logistieke team vanuit een solide basis die ‘gedrevenheid’ heet”, voegt Stefanie, echtgenote van Dave Follens en als mede-zaakvoerster verantwoordelijk voor de administratie, boekhouding en HR daar aan toe. “Gedrevenheid is onze sterkte, onze troefkaart. Wij kunnen op elkaar rekenen en garanderen zo ook voor de klant een vlot en aangenaam proces. Wij geven advies, coördineren en werken naar een totale ontzorging toe. Altijd met het oog op een schitterend eindresultaat, daar staan wij dag in dag uit voor klaar.”

Thuis op kantoor

Een strikt onderscheid tussen Topburo en Pand 192 is er niet en dat sluit dan weer perfect aan op een trend die vandaag, niet in het minst ‘dankzij’ de coronaproblematiek, aan een sterke opmars bezig is. “Veel mensen hebben quasi verplicht kennisgemaakt met telewerk”, legt Florence uit. “Thuis en werk lopen meer en meer door elkaar, waardoor mensen niet alleen in hun home office, maar ook op het ‘echte’ kantoor een (t)huisgevoel willen ervaren. Wij focussen traditiegetrouw in al onze projecten op comfort en beleving en dat doen we ook in een kantooromgeving. Het pure kantoorgegeven dat we tot voor kort allemaal kenden, is langzaam maar zeker aan het wegdeemsteren.” 

En de klant is … iedereen

Wie de klanten zijn, is onze laatste vraag, maar dat blijkt een lastige te zijn om snel te beantwoorden. “Omdat we nu eenmaal zeer uiteenlopende klanten hebben”, besluit Dave Follens. “Van KMO tot overheid, van corporate tot residentieel, van particulier tot vrij beroep, van horeca tot zorgsector, … werkelijk iedereen vindt bij ons de passende oplossing. En dat over gans België, onder meer ook dankzij onze divisie ‘Antwerpen’ die aangestuurd wordt door Christophe, ook al iemand met een schat aan ervaring binnen ons team.”

Interesse? Nieuwsgierig? Check dan ook en vooral de inspirerende websites van het bedrijf, evenals Instagram, Facebook en LinkedIn. Ook sociale media maken een belangrijk deel uit van het totaalpakket.

www.topburo.bewww.pand192.be