Topkwaliteit bij Haarden de la Meilleure, “We zijn er voor onze klanten”

Haarden de la Meilleure is toonaangevend in de wereld van haarden, kachels en sierschouwen. Het gamma is uitgebreid zodat je zeker iets voor jouw interieur vindt. Je kan rekenen op stijlvolle kwaliteitsmerken, persoonlijk advies, uitmuntende vakkennis en een uitgebreide service.

Haarden en kachels zorgen voor heel wat warme gezelligheid. Het zien van vlammetjes is aangenaam en rustgevend. De ontwerpen zijn vaak heel stijlvol en echte design-blikvangers. De technologische mogelijkheden zorgen bovendien voor een heel comfortabel gevoel. “Tijdens de pandemie herontdekten veel mensen opnieuw hun woning. Het bracht hen op ideeën om voor veel sfeer te zorgen. De vraag naar haarden en kachels nam toe. Voor sommigen ging het om een totale verandering, anderen hielden het bij enkele vernieuwingen. Ook concepten voor het buitenleven kenden veel bijval”, zegt Katrien Eeckhout, zaakvoerster van Haarden de la Meilleure. Ze runt het familiebedrijf samen met haar echtgenoot, Bart de la Meilleure. Ze vormen een perfecte tandem. Katrien ontvangt de klanten in de toonzaal en luistert naar hun wensen. Bart gaat ter plaatse kijken, meet alles op en gaat technische aspecten na. De zaak is gevestigd in Maldegem, maar is actief in het hele land. Het begon kleinschalig met louter plaatsingen, maar al snel groeide de zaak verder uit.

Stijladvies en service

Een bezoek aan de verzorgde showroom is een meerwaarde. Daar proef je onmiddellijk de sfeer van een inbouwhaard, een sierschouw of een vrijstaande kachel. Die geven een extra dimensie aan een woning. De vuurbeleving heeft een grote impact op het gevoel thuis te zijn, het is ideaal om te genieten met het gezin, familie en vrienden.
Je kan in de toonzaal rustig een kijkje nemen en informatie doornemen of uitleg vragen aan de zaakvoerster. Er zijn geregeld nieuwigheden te ontdekken. Door het grote aanbod, vind je het concept dat bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Modern, klassiek, landelijk, strak, het kan allemaal. Bovendien zijn er verschillende groottes en breedtes mogelijk. Leuk zijn de liftdeurhaarden. Je kan de glazen wanden omhoog in de wand schuiven zodat je een sfeervol open zicht hebt op het vuur.
Vaak hebben klanten een beeld voor ogen over hoe ze het willen aanpakken, maar soms ook niet. “We werken samen met een interieur specialiste die een 3D-ontwerp maakt, gebaseerd op de wensen van de klant. Dat maakt het concreter en helpt bij het beslissen. Voor elk interieur hebben we oplossingen. Intussen hebben we bijna 30 jaar ervaring. Klanten kunnen rekenen op onze expertise. We zorgen er ook voor dat alles perfect wordt uitgevoerd door technici met heel wat stielkennis. Als klanten daarna nog vragen hebben, bijvoorbeeld over onderhoud, dan zijn ze welkom. We streven een persoonlijke service na, we zijn er voor onze klanten”, zegt Katrien Eeckhout. Ze noemt het wel eens een 360° aanpak: oude kachels worden indien nodig afgebroken, de leidingen worden aangepast, er wordt gezorgd voor rookgasafvoer en vloerplaten. Alle aandacht gaat ook naar een goed onderhoud, wat bijdraagt aan de veiligheid en duurzaamheid.

Nieuw: Stûv studio

Haarden de la Meilleure werkt met topmerken. Voor houtvuren is er onder meer Stûv, een gekend kwaliteitsmerk. “We werden erkend om in de regio een exclusieve Stûv studio te realiseren. Bijzonder is dat je er met het volledige gamma kan kennismaken.” De studio op de eerste verdieping is mooi aangekleed. Nieuw is Stûv 6, een inbouwhaard met een draaideur. Hij heeft een laag houtverbruik en een lage uitstoot. Je hebt een breed zicht op het vuur. Omwille van de compactheid kan hij vrij gemakkelijk in alle schoorsteentypes geplaatst worden. Stûv 6-H is een houtkachel die voor iedereen toegankelijk is. Hij is prima geschikt voor kleinere of energiezuinige woningen. “De stijgende energieprijzen laten zich voelen in de vraag van de klant. Er kwam een verschuiving naar meer hout. Er zijn wel bekommernissen om de uitstoot van fijn stof, maar wij bieden uitsluitend gekeurde toestellen aan. Nog een voorwaarde is dat je met goed, droog en proper hout moet stoken. Een houtvuur biedt heel veel sfeer en is gezellig. Intussen zijn de gasprijzen weer gezakt. Met een eco stand kan je het gasverbruik beperken, zonder aan kwaliteit in te boeten. Ook een gashaard blijft dus een goede investering. De moderne haarden geven levensechte vlammen, een hoog rendement en een strak design. Er is bijvoorbeeld ICT-besturing mogelijk. Je bedient de haard vanuit de zetel of via een module op je smartphone, tablet of via domotica.”

Elektrisch met zonnepanelen

Wie geen haard of kachel kan plaatsen, maar toch de gezelligheid wil, kan kiezen voor elektrische haarden. Het is onder meer een interessante optie voor wie zonnepanelen liet plaatsen. De vlammen zijn sfeervol, maar je hebt geen rookgasafvoer nodig. Nieuw is bijvoorbeeld Kalfire E-one die geen fossiele brandstoffen gebruikt en geen uitstoot kent. Duurzaamheid wordt hier sterk benadrukt. Er is ook het vrijstaande Kalfire E-one 100F FR model, afgewerkt met een strakke stalen behuizing die in elk interieur past. Een pluspunt is dat je die eenvoudig kan verplaatsen, bijvoorbeeld bij een verhuis of verbouwing. “Losse kachels met een kachelbuis zijn in trek. Ze geven extra stralingswarmte. Sommige modellen hebben een kookplaat, zoals het lang geleden was. De strakke vormgeving doet echter heel eigentijds aan.”
Een alternatief voor aardgas is bio-ethanol. Net als bij elektrische haarden, heb je met bio-ethanol geen schouw nodig. Het gaat om een brandbare vloeistof die mooie vlammen oplevert. De verbranding wordt door sensoren opgevolgd.

Outdoor

Het buitenleven is ook op winterdagen aanlokkelijk. Een buitenhaard laat je genieten van de warmte en de openlucht. Vaak zijn er combinaties mogelijk met koken, zoals barbecue, tepanyaki of raclette. Er zijn bijvoorbeeld ook vuurschalen op sokkel. Je warmt je aan het vuur en kan tegelijkertijd koken. Bovendien zijn het echte blikvangers. Ze worden gemaakt van Cortenstaal. Het is roeststaal dat er een mooie oxidekleur aan geeft, maar het toestel roest zeker niet door. Haarden de la Meilleure heeft in het aanbod keramische BBQ EGGS, absolute toppers. Leuk is ook de design terrasverwarming; een verplaatsbare gasbrander. De glazen stolp zorgt voor bescherming tegen de wind en een mooi vlammenspel. Ook hier is sfeer verzekerd.

Info:
Topmerken van Haarden de la Meilleure:
-Stûv: hout
-Ruegg: hout
-Dovre: hout
-Kal-Fire: hout en gas
-B&G: hout en gas
-Faber: gas en elektrisch
-Well Stralen: gas

www.delameilleure.be