Sweet dreams met Moerman Slaapcomfort

Nu de dagen korter worden, hebben veel mensen behoefte aan extra slaap. Dat is de ideale gelegenheid om te investeren in een goed bed! Zeg vaarwel tegen nachtelijk draaien en woelen. Moerman Slaapcomfort zorgt sinds 1946 voor de kwaliteitsvolle slaap van haar klanten. Met een uitgebreid aanbod aan bedden, beddengoed en relaxzetels van de meest kwaliteitsvolle merken, profileert dit Belgische bedrijf zich als een sterke speler in de interieurwereld. Zaakvoerster Catherine Moerman (46) en haar zus Benedikte (51) staan samen aan het roer van dit drie generaties tellende familiebedrijf met verkooppunten in Knokke, Gent en Brugge. De zussen gaan op zoek naar het beste bed voor elke klant met bijzonder veel aandacht voor ieders specifieke verhaal. “Wij willen écht dat onze klanten tevreden zijn”, zegt Catherine.

Van eenmanszaak tot vennootschap

Op korte tijd ontpopte Moerman Slaapcomfort zich van een eenmanszaak tot een succesvolle vennootschap. Catherine en haar zus stapten onvoorzien in de voetsporen van hun vader en grootvader, de mannen die in Knokke elk op hun beurt de beddenwinkel Moerman Slaapcomfort uitbaatten sinds 1946. Benedikte trad als eerste toe in 1997 toen haar vader wegens gezondheidsproblemen in het ziekenhuis lag. “Mijn zus was van opleiding eigenlijk leerkracht L.O.”, vertelt Catherine. “Ze is toen gestopt met lesgeven om de winkel open te houden, maar daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad.” Catherine besloot in 2007 haar zus te vervoegen in de familiezaak. “Dat was initieel zeker niet de bedoeling”, zegt ze. Maar haar toenmalige job als auditor voor bedrijven vereiste dat ze vaak onderweg was. “Toen ik zwanger werd van mijn eerste kindje dacht ik: misschien is het toch leuker om dichter bij huis te blijven.” Zo gezegd, zo gedaan.

Intussen heeft het bedrijf er ook twee extra verkooppunten bij. “We hebben een winkel in Brugge sinds 2017 en in Sint-Martens-Latem sinds 2020”, zegt Catherine trots. Als het aan haar ligt, stopt de bedrijfsuitbreiding daar niet. De zussen werken duidelijk niet alleen goed samen, maar delen ook een unieke band. “We vullen elkaar goed aan”, vindt Catherine. “Af en toe botsen we wel eens, maar dat is net goed. We dragen allebei het hart op de tong.”

Slapen in stijl

Moerman Slaapcomfort verkoopt bedden en matrassen van merken zoals Treca de Paris, Simmons Auping, Beka, Lattoflex,Tempur, Recor Bedding en Nill Spring.

Matrassen van Treca de Paris zijn handgemaakt met tal van natuurlijke materialen zoals wol of paarden- en kamelenhaar.

Het merk Beka bijvoorbeeld biedt instapmodellen aan met een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Dat merk is dan ook de bestseller van het bedrijf. “Het merk heeft simpelweg iets voor iedereen omdat de prijzen zo uiteenlopend zijn.

Net als een diversiteit in prijzen, voorziet Moerman Slaapcomfort ook een diversiteit in het design van de bedden. “We richten ons niet op één stijl. Zeker in Knokke heb je zo’n allegaartje van mensen waardoor we onmogelijk kunnen kiezen voor één bepaalde soort van bedden: rustiek of design. Met zo’n divers cliënteel moet je echt alles kunnen aanbieden.” Van koninklijk klassiek tot strak en modern: je vindt het hier allemaal.

Ruimtebesparend slapen

In het gamma van Moerman Slaapcomfort wordt geen enkel aspect van de nachtrust achterwege gelaten. Je vindt er allerlei soorten bedden, beddenbodems, matrassen, beddengoed en hoofdkussens.

Voor hoofdkussens, beschermers en accessoires werkt het bedrijf vooral met Belgische merken zoals Lakebos, Lysdrap en Decopur. Het Nederlands merk House in Style komt ook uitgebreid aan bod.

De echte expertise van het bedrijf is echter ruimtebesparend slapen. “Zeker in Knokke is ruimtebesparend slapen onze specialiteit: plooibedden, zetelbedden, opklapbedden… Wij verkopen alles wat gemaakt is om comfortabel te kunnen slapen in een kleine ruimte. De ruimte in studio’s en appartementen aan de zee is namelijk vaak beperkt. Daarom zien we het als een uitdaging om ook daar het niveau van de nachtrust hoog te houden. Het is niet omdat je ruimtebesparend koopt, dat je slecht moet slapen. Vroeger was dat wel een beetje een gegeven: als je in een zetelbed sliep, was je ‘s ochtends gebroken als je eruit kwam. Wij zien het liever anders. Je hebt nu met het Italiaanse designmerk Pol74 bijvoorbeeld zelfs de optie om een echte boxspring in je zetelbed te integreren, waardoor het zetelbed volledig hetzelfde aanvoelt als een gewoon bed.” Ideaal voor zij die op zoek zijn naar een slaapplaats voor een klein appartement of studentenkamer!

Sit back and relax

Naast bedden, verkoopt Moerman Slaapcomfort ook relaxzetels die het gevoel van een wellness moment nastreven. “Bedden en relaxzetels gaan blijkbaar wel goed samen”, zegt Catherine. “Onze zetels zijn dan ook enorm populair. We hebben onlangs ons aanbod ervan opgekuist en zijn ons gaan concentreren op mooie ontwerpen, in plaats van op zo’n zware en massieve modellen.” Neerploffen in zo’n relaxzetel is de perfecte manier om te ontspannen na een drukke dag. Het enige gevaar hier is dat je misschien niet meer in je bed geraakt.

Het belang van slaap

Een goede nachtrust is belangrijk, dat is geen nieuwe informatie. Toch heeft één op drie Belgen last van slaapproblemen en dat kan grote gevolgen hebben. Op korte termijn heeft slecht slapen tot gevolg dat we minder energie, concentratievermogen en controle over onze emoties hebben en zijn we bovendien vergeetachtiger. Met andere woorden: de ingrediënten voor een chaotische en vermoeiende dag. Geen ramp, dat overkomt iedereen weleens. Op lange termijn is een slaaptekort wel écht schadelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Zo zijn we vatbaarder voor infecties en hebben we meer kans op overgewicht en depressie. Er is ook een link tussen een chronisch slaaptekort en cardiovasculaire ziektes. Het belang van een goede nachtrust is dus echt niet te onderschatten. En een goede nachtrust, begint natuurlijk bij een goed bed.

“Elke dag komen bij ons mensen langs met slaapproblemen”, vertelt Catherine. “Mensen met rugpijn, mensen die ’s nachts wakker liggen… Maar ik zeg altijd: we kunnen geen wonderen verrichten. We kunnen wél proberen de klachten te verzachten en de nachtrust te verbeteren met behulp van de juiste matras en het juiste bed. Meestal slagen we daar ook in.” Dat is echter geen rechtlijnig proces. Soms moeten klanten enkele matrassen of bedden uitproberen vooraleer ze hun perfecte match vinden. “Geen enkel bed biedt de ideale oplossing voor hetzelfde probleem bij iedereen”, zegt Catherine. Moerman Slaapcomfort zet daarom hard in op service na verkoop. Auping en Treca de Paris werken bijvoorbeeld met een 90 dagen omruilgarantie waarbij de klant de hardheid van de matras nog kan omwisselen na aankoop.” Om toch de kans op een succesvolle eerste aankoop te vergroten, maakt Catherine er een missie van om vanaf het begin te polsen naar de slaapgeschiedenis van de klant. “Een klein onderzoek dat je uitvoert bij je klant. Als iemand de winkel binnenkomt, raden wij hem of haar nooit zomaar meteen een bed aan. Wij luisteren eerst heel goed naar de mensen en vragen door: slapen ze graag hard, zacht? Hebben ze rugklachten? Hebben ze allergieën?” Zo hebben ze bij Moerman Slaapcomfort ook een selectie van matrassen en beddengoed voor mensen met huisstofmijtallergie, want iedereen verdient een goede nachtrust.

Extra service

Klant is koning bij Moerman Slaapcomfort. Het bedrijf doet er alles aan om de aankoop van een bed zo vlot mogelijk te laten verlopen voor de klant. Volgens Catherine onderscheidt hun bedrijf zich dan ook van anderen in de klantvriendelijke aanpak. Die begint vanaf de seconde dat iemand de winkel binnenstapt. “Als mensen binnenkomen bij ons is de sfeer heel gemoedelijk.” Ook na de aankoop van een bed, voorziet Moerman Slaapcomfort extra service. “Wij leveren onze stukken gratis in heel België zonder bijkomende kosten”, zegt Catherine. “In Knokke zijn mensen namelijk vaak op vakantie, dus dan hebben ze tijd om te shoppen en eens wat bedden uit te testen. Als ze dan een bed of matras gekozen hebben, leveren we die nadien op hun thuisadres in het binnenland. We nemen bovendien gratis oude bedden en matrassen mee. We willen écht dat de mensen tevreden zijn.”

Slimme deals

De jaarlijkse outlet-actie van Moerman Slaapcomfort is the place to be voor mensen die een koopje willen doen. De toonzaal- en eindereeksmodellen zijn dan beschikbaar aan een sterk verlaagde prijs. Hou de website van het bedrijf dus goed in de gaten, want daar kondigen de Moermans de nieuwe outlet verkoop steeds op voorhand aan. Ook al weet ze de exacte datum van de volgende jaarlijkse outlet nog niet, kan Catherine kan wel al verklappen dat die actie dit jaar wellicht in november zal plaatsvinden. Het is een unieke kans om een kwaliteitsvol bed voor een spotprijs op de kop te tikken!

Duurzaamheid

Steeds meer mensen houden de planeet in het achterhoofd als ze shoppen. Bij Moerman Slaapcomfort komen duurzame shoppers alvast aan hun trekken.

Want je vindt er Auping-producten die qua duurzaamheid onovertroffen zijn.

“Auping bracht de eerste volledig circulaire matras ter wereld op de markt”, vertelt Catherine.

“Ze kreeg de toepasselijke naam Auping Evolve omdat de materialen telkens gerecycleerd kunnen worden tot een nieuwe, even hoogwaardige Auping-matras.”

Auping werd al meermaals erkend voor zijn uitzonderlijke sociale en ecologische inspanningen. Zo draagt het merk sinds maart 2020 het B Corp-label.

Ook Simmons zet zich in op het vlak van duurzaamheid. Het merk werkt bijvoorbeeld met gerecycleerd katoen, linnen en petflessen die uit de oceaan komen. “Je ziet dat die evolutie op gang komt, al is het niet evident om een luxematras te creëren met gerecycleerd materiaal”, merkt Catherine op. “Maar het is wel de toekomst. De rest van de merken in onze winkels zijn ook aan het werken aan een overschakeling naar duurzame matrassen. Bij onze klanten zelf zien we daar nog geen enorme interesse in, al begint het bewustzijn omtrent duurzaamheid wel langzaamaan toe te nemen.”

Test het uit

Je kan Moerman Slaapcomfort matrassen en bedden uittesten in één van de drie winkels in Knokke, Brugge of Gent. Voor de liefhebbers van Treca de Paris is vooral de winkel in Knokke en Gent een hotspot. Auping kunt u vinden op de 3 locaties. Op elke locatie wordt u met open armen ontvangen.