Steeds meer nieuwe materialen in de badkamer – “Stel zelf je droombadkamer samen”   

Detremmerie bathroom furniture zag tijdens de corona-periode hoe klanten meer nood hadden aan een warme en veilige thuis. Ook de badkamer speelt daarbij een belangrijke rol. Er zijn steeds meer mogelijkheden om er een persoonlijke touch aan te geven.

Detremmerie bathroom furniture biedt modern design en alle mogelijkheden om jouw badkamer van luxe en comfort te voorzien. De mooie meubels, de verfijnde afwerking met topmaterialen en de hedendaagse vormgeving geven een warm gevoel. De dagelijkse leiding gebeurt nu door Koen Ducatteeuw, CEO en medevennoot. Samen met Matthias Cottenier (internal sales) wijst hij op enkele trends. “Nieuw is dat in het totale interieur afgeronde vormen meer aan belang winnen. Zowel in gebouwen zie je dat de rechte appartementsblokken gebogen en ronder worden; in de zitmeubelen merk je ook dat de ovale vormen overal opduiken en uiteraard zet deze trend zich ook door in de badkamer. Verschillende materialen doen hun intrede in de badkamer zoals marmer, beton, glas naast keramiek en solid surface. De kastafwerking mag voortaan ook in fineer en liefst met fijne massieve houten latjes. Kleur doet terug volop zijn intrede in de badkamer. Uni kleuren zoals terracotta en groen worden doorgetrokken zowel als kleur voor bad, meubel en opbouwwaskom. De vtwonen licentiecollectie, geproduceerd en exclusief verdeeld door geselecteerde Detremmerie dealers, is samengesteld uit stijlvolle kleuren zoals wit, grijs, sand en zwart die in de ganse badkamer uni worden gebruikt. Mooie kleuren blijven tijdloos.”

Klasse

Bij Detremmerie kan je een beroep doen op de expertise van de dealers. Je kan opteren voor een volledige badkamer, maar die ook zelf ontwerpen en modulair samenstellen. Zo kan je er een persoonlijke touch aangeven. Dat kan ook met mooie accessoires die de badkamer tot in het detail afwerken. “In de badkamer creëer je een idee van luxe door mooie materialen zo te combineren dat ze zowel qua vorm en kleur een eenheid vormen. Bepaalde kleuren marmer in combinatie met matgelakte meubelen passen perfect samen. Vergeet niet dat alle elementen moeten matchen dus ook toilet, douchebak en bad. Om die reden ontwerpen wij bij Detremmerie ook deze elementen, die een aanvulling vormen om eenheid, rust en zo ook luxe in de badkamer te creëren. Details zoals afgeschuinde deurfronten en kastzijdes die in elkaar overlopen, of lade-indelingen in de schuiflades versterken het gevoel van luxe. Naadloos mat of hoogglans gelakte meubelen en wastafels toveren luxe in eenvoud. Ook spiegelkasten met indirecte verlichting in, boven en onder de kast en met spiegels in de rug van de kast en de binnenkant van de deuren geven een wauw-effect.”

Begeleiding

Bij Detremmerie lopen er geregeld vragen binnen over het onderhoud van materialen. Een badkamer mag er spic en span uitzien. “Hiervoor werken we met blogs waarin klanten de voor- en de nadelen van diverse materialen en onderhoud ervan kunnen nalezen. We verwijzen hier dan ook graag naar en geven waar nodig extra informatie. Klanten vragen ook heel vaak wat de trendkleuren zijn. Hierover geven wij graag advies. In onze showroom en cataloog presenteren we opstellingen en zijn er de al ingerichte badkamers. Vele van onze meubelen zijn leverbaar in alle Ral-kleuren, zodat deze perfect matchen met de gekozen kleuren in je badkamer of met de gekozen tegels.” Klanten krijgen dus alle mogelijke informatie en worden begeleid bij het maken van keuzes. Het gaat immers om een vertrouwensband. Het komt er ook op aan goed te luisteren naar de wensen die er zijn. “Advies bij het inrichten van de badkamer hoort bij elk verkoopgesprek. Wil een klant een bad of douche of beide, veel of weinig opbergruimte, spiegel of spiegelkast? Met onze bathroomconfigurator kunnen klanten alles zelf samenstellen en het resultaat bekijken vooraleer de badkamer bij hen thuis wordt geïnstalleerd.”

Maatwerk

“Kasten kunnen worden geoptimaliseerd qua opbergruimte; gaande van 1 of 2 lades tot 3 lades tot op de grond, en ook de mogelijkheid tot binnenlades. Tevens bieden wij hangkasten, kolomkasten en spiegelkasten, die de nodige extra opbergruimte bieden. Hoe alles op te hangen en aan te sluiten is de meest gestelde vraag na de selectie van de producten. Hiervoor bieden wij onze handige aansluitschema’s en technische tekeningen op de website. Ze laten tot in het detail zien hoe alles dient te worden gemonteerd. Uiteraard bieden wij maatwerk aan met onze Architect collectie. Marmer, keramische en solid surface wastafelbladen zijn leverbaar per mm met de wastafel, waar je die ook wilt. De kasten worden met passtukken afgewerkt om perfect in de ruimte te passen.”

Eigen ontwerpen

Alle meubels en accessoires worden gemaakt door eigen vakmensen. “Detremmerie wist zijn No Limit assortiment op de markt te brengen, waarbij de klant zelf zijn badkamer samenstelt met alle eigentijdse trendy elementen. De klant beslist zelf hoe ver hij daarin gaat. We ontwerpen steeds nieuwe wastafels, meubels, handgrepen, spiegels, kasten en baden die modulair zijn met elkaar en samen steeds een mooi uniek geheel vormen. Onze ontwerpers komen steeds met ideeën, die door de R&D afdeling wordt omgezet in productie en zo het licht zien. Vaak ziet een idee van de ontwerper er toch enigszins anders uit in afgewerkt product omdat soms wel wat toegevingen nodig zijn om dit productietechnisch en budgettair geregeld te krijgen.“

Inspiratie

“We halen inspiratie uit verschillende hoeken zoals internationale beurzen. Hotels en horecazaken met toongevende interieurs wereldwijd geven ons vaak impulsen. Deze diverse interieurs en trends algemeen zetten ons aan om tendensen in de badkamer te brengen. Je merkt duidelijk dat de functie van een badkamer veranderd is; de wastafel dient alleen nog om je tanden te poetsen, je te scheren en je op te maken. Hierdoor mag de wasbak ondieper zijn omdat je je er niet meer elke dag in wast. De douche wint aan belang, waardoor die ook steeds groter wordt. Materialen uit de woonkamer en keuken vinden ook hun weg naar de badkamer, zoals marmer, zolang ze maar onderhoudsvriendelijk blijven met de juiste behandeling. Dampvrije spiegels en spiegelkasten zijn vaak te weinig gekend, maar zijn super handig in de badkamer. Door deze spiegels lichtjes te verwarmen , blijft de spiegel volledig dampvrij, wat pure luxe is.”

Veiligheid

Door de lockdowns tijdens corona brachten we noodgedwongen meer tijd thuis. Bij Detremmerie merkte men hoe dat impact had. “Sinds corona merken wij dat het interieur, alsook de badkamer aan belang heeft gewonnen. Veel mensen waren thuis en dit zette velen aan het denken over hun interieur. Ze zagen het belang in van een goed, veilig en gezellig huis. Ze hadden bovendien tijd om plannen te maken en daar een budget voor vrij te maken. Dat kon omdat reizen, restaurants bezoeken en shoppen vaak heel beperkt was. We wisten tijdens deze periode onze omzet goed te laten stijgen en kunnen tot op heden de vraag moeilijk aan. Ook het personeel gaat anders denken: de werk-privé balans moet in evenwicht te zijn. Flexibele uren en thuiswerk horen er allemaal bij. Door de energiecrisis en de situatie in Oekraïne worden mensen bang gemaakt om te gaan investeren. Je merkt momenteel een kleine terugval in binnenkomende orders, maar hierop anticiperen we door Frankrijk aan te boren en een vtwonen collectie in licentie voor de Benelux te verdelen.”

Jarenlange ervaring

Detremmerie werd in 1939 opgestart door Gerard Detremmerie als schrijnwerkersbedrijf. Zijn drie zonen Raf, René en Andre zetten de zaak samen verder. Mijnheer René Detremmerie nam de leiding en wist keukens en later badmeubelen te integreren in de sanitaire groothandel. In 1996 nam René samen met zijn dochter Marijke de zaak over. “In 2000 werd de productie van de keukens stopgezet omdat de wereld van de badmeubelen en de keukens toch wel meer en meer uit elkaar gaan. Ondertussen is Detremmerie marktleider geworden in de Benelux op de professionele markt en wist ondertussen ruim 450 showrooms te voorzien van minstens vijf Detremmerie meubelen. In maart 2021 is Detremmerie gestart in Frankrijk waar we reeds 75 showrooms hebben ingevuld. Koen Ducatteeuw is de huidige ceo en medevennoot.”

https://detremmerie.be