Stap In De Wereld Van Cosentino City: Jouw Inspiratiebron Voor Stijlvol Wonen

Voor iedereen die droomt van het renoveren van hun huis of het bouwen van hun droomwoning, opent de allereerste Cosentino City in België haar deuren in designstad Antwerpen. Deze exclusieve showroom is dé plek waar jouw zoektocht naar perfecte oppervlakte-oplossingen begint, met topmerken zoals Dekton, Silestone en Sensa.

Cosentino City is een elegante ontmoetingsplaats voor (interieur)architecten, designers, bouwprofessionals maar ook voor particulieren die op zoek zijn naar hoogwaardige oppervlakte-oplossingen. De showroom presenteert een veelzijdige selectie van Dekton, Silestone en Sensa materialen, variërend van keukenbladen en vloertegels tot badkamertoepassingen, wandbekleding, gevelbekleding en zelfs meubilair.

“We verwelkomen dagelijks enthousiaste particulieren die worden doorverwezen door onze partners, zoals steenverwerkers en keuken- en badkamerwinkels”, zegt Charlotte Larose, Cosentino City Manager. “Ze komen naar ons om de materialen op grotere schaal te ervaren, wat voor hen geruststellend is. Het totaalbeeld is namelijk altijd indrukwekkender dan een klein staaltje. Tijdens hun bezoek zien we dat onze klanten geïnspireerd raken en vaak verrast worden door nieuwe ideeën. Ze komen misschien voor een keukenblad, maar laten zich graag meeslepen in de wereld van badkamers, gevelbekleding en meer, afhankelijk van hun behoeften.”

Eindeloze inspiratie

De showroom is voorzien van indrukwekkende digitale displays op ware grootte, die de natuurlijke adering, kleuren en texturen van de materialen tot leven brengen. Heb je je ooit afgevraagd hoe een bepaalde plaat eruit zou zien in jouw keuken of badkamer? Dankzij augmented reality kun je hier een voorproefje van krijgen. Ook kun je hier moeiteloos moodboards samenstellen voor jouw droomproject. In de ateliers kunnen architecten, interieurarchitecten, gevelbouwers, designers, steenverwerkers, projectontwikkelaars en vastgoedprofessionals zich vooral laten inspireren door de vele kleuren en designs in diverse merken. Al is de showroom toch voornamelijk opgebouwd uit de Kraftizen-collectie van Dekton. “Het is een op Venetiaans stucwerk geïnspireerde collectie die op dit moment erg populair én onderhoudsvriendelijk is”, zegt Charlotte.

Cosentino merken: Dekton, Silestone en Sensa

De uitstraling van natuursteen gecombineerd met enkele steenharde eigenschappen? Dat is Dekton. Deze ultracompacte steen bestaat uit meer dan 20 natuurlijke mineralen zoals glas, porselein en kwarts. Dankzij een unieke technologie worden de minerale deeltjes aan elkaar gehecht, wat maakt dat Dekton ultrasterk is. Dekton is geschikt voor een oneindig aantal binnen- en buitenprojecten, waaronder keukenbladen, wandbekleding, vloertegels, meubels en buitenkeukens. Hierdoor kun je ruimtes creëren met naadloos op elkaar afgestemde toepassingen voor een harmonieuze uitstraling.

Innovatief keukenblad

Als je op zoek bent naar een duurzaam, stijlvol en innovatief keukenblad, dan is Silestone de perfecte keuze. Silestone is een van de meest geavanceerde en duurzame hybride oppervlakken op de markt, gemaakt van hoogwaardige mineralen en gerecyclede materialen. Een groot esthetisch voordeel is dat een spoelbak, spatwand en keukentafel in hetzelfde materiaal geïntegreerd kan worden voor een naadloze look.  Sensa is een exclusieve collectie granieten en kwartsieten van Cosentino. Geen enkel stuk graniet of kwartsiet is hetzelfde, waardoor het materiaal geschikt is voor liefhebbers van een unieke keuken met een eigenzinnige uitstraling. Het is een mooie oplossing voor je keukenblad, omdat het niet alleen een prachtige uitstraling heeft, maar ook duurzaam en praktisch is. Sensa is namelijk voorzien van een exclusieve vlekbestendige bescherming (Senguard), waardoor het materiaal bestand is tegen vlekken en gemakkelijk schoon te maken.

Exclusieve woonoplossingen

Cosentino biedt hoogwaardige materialen voor diegenen die hun woning willen bouwen of renoveren. “We richten ons op exclusieve woonoplossingen met kwalitatieve materialen”, zegt Larose. “Binnen de villabouw biedt ons strakke materiaal talloze mogelijkheden. We streven naar een uniforme uitstraling waarbij elk materiaal zorgvuldig is geselecteerd om perfect bij elkaar te passen.” Larose signaleert verschillende trends in de woonsector, zoals de groeiende wens om de binnen- en buitenruimte visueel met elkaar te verbinden. “Mensen willen een naadloze overgang van binnen naar buiten en vice versa. Het gebruik van dezelfde materialen voor binnen en buiten vergroot automatisch de ruimtebeleving. Als je de vloertegel van binnen ziet doorlopen naar je terras of zwembad, geeft dat een speciaal, ruimtelijk gevoel. Een harmonieuze uniformiteit creëren door gevelbekleding te laten doorlopen in de vloeren is ook een opvallende trend.”

Één aanspreekpunt

Klanten hebben één aanspreekpunt als ze voor Cosentino materialen kiezen, tevens als ze kiezen voor variërende toepassingen. “Het feit dat je alles bij één partij kan realiseren is uniek”, zegt Larose. “Hoe minder leveranciers, hoe beter. Vanaf het moment dat het over verschillende toepassingen gaat, zijn we wel de geschikte persoon. We bieden het hele pakket aan. Daarnaast werken we met interieurarchitecten die je kunnen adviseren”, zegt Larose. “We hebben ook een team met specialisten die voortdurend op de baan zijn en ter plaatse raad kunnen geven over meer technische aspecten. We doen de installatie niet zelf, maar kunnen ervaren installateurs aanraden waar we in het verleden al mee gewerkt hebben.”

Bezoek de showroom

Dus, als je droomt van een woning met materialen voor in- en exterieur gebruik, dan vind je bij Cosentino City alle inspiratie die je nodig hebt. Stap binnen en laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden voor jouw exclusieve woonomgeving.

Cosentino City Antwerpen, gelegen aan Kloosterstraat 96, is open van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en is bereikbaar via antwerpcity@cosentino.com of telefonisch op 02 789 70 05. Voor meer informatie, bezoek www.cosentino.com.