Ontwerp zelf uw huislift met de specialisten van Verolift

Een klassieke traplift is vandaag een bekend fenomeen in de woning, maar de mogelijkheden op vlak van huisliften zijn veel uitgebreider. Net als in veel andere gevallen, speelt ook bij de keuze van een lift kwaliteit een voorname rol. Vaak is het immers een keuze voor het leven. Verolift biedt sinds 1998 een brede waaier van lifttypes aan en staat daarbij garant voor doordacht advies, ontwerp, installatie, modernisatie, onderhoud, depannage en herstelling.

De klant ontzorgen

Het verhaal van het bedrijf uit Sint-Martens-Latem begon aan het eind van de vorige eeuw toen huidig zaakvoerder Françis Verrone samen met zijn vader Gennaro besloot om kwalitatieve liften op de markt te zetten. “Ons streven naar kwaliteit was toen – en ook vandaag nog – niet zomaar een loze slogan”, opent Françis ons gesprek. “We zijn uiteraard niet de eersten die dat beweren, maar al na één jaar onderstreepten we onze ambitie door het verkrijgen van het ‘ISO 9001’-certificaat. Bovendien voegen we dagdagelijks de daad bij het woord en kunnen potentiële klanten de kwaliteit van de liften zelf testen in onze showroom. We besteden enorm veel aandacht aan de hoogwaardige afwerking en bieden verschillende mogelijkheden om liften te personaliseren. We beschikken over een eigen team voor zowel de verkoop, de installatie als de service na verkoop. We zijn eigenlijk rustig gegroeid maar hebben altijd kwaliteit hoog in het vaandel gedragen. Na vijf jaar hadden we drie mensen in dienst, vandaag zijn er dat een dertigtal en hebben we meer dan 2000 liften geplaatst en in onderhoud. We hadden al vrij snel een eigen showroom in Zwijnaarde, maar dit jaar zijn we verhuisd naar een eigentijds gebouw in Sint-Martens-Latem. Hier beschikken we over een moderne toonzaal om de klant in alle rust te ontvangen en de mogelijkheden te kunnen tonen en bespreken. Advies op maat is bij Verolift een zeer belangrijke pijler binnen onze bedrijfsfilosofie. Wij willen de klant ‘ontzorgen’ en dat slaat bij ons op het hele proces voor, tijdens en na de installatie.”

Alle types, maten en uitvoeringen

Verolift installeert verschillende soorten liften, maar schuift huisliften graag naar voor als de specialiteit van de onderneming. “Ons gamma huisliften biedt alle mogelijke types, maten en uitvoeringen. Dat betekent dat we zowel liften met draaideuren als schuifdeuren hebben, met een, twee of drie toegangen, met elektrische of hydraulische aandrijving, … Welk type huislift de klant ook kiest, het comfort als gebruiker staat altijd centraal.”

Wie zijn nu de klanten? “Doorgaans zijn dat 45+ mensen die levenslang in hun huis of flat willen wonen. Onze huisliften zijn eenvoudig in gebruik en uiterst veilig, ideaal dus voor oudere mensen en mensen met een beperking. Het merendeel is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook blinden en slechtzienden kunnen trouwens probleemloos overweg met onze huisliften dankzij de braille bedieningsknoppen, een perfect gelijkvloerse instap en auditieve signalisatie. Vaak gaat het bij Verolift om producten die je bij anderen niet kunt krijgen. We willen immers op alle vlakken het verschil maken. Een voorbeeld van die unieke aanpak is de integratie in het interieur. Onze mensen bekijken graag hoe een huislift naadloos in de woning kan geïntegreerd worden. Daarom hebben we naast huisliften en traditionele personenliften ook de SuperDomus. Dat is een personenlift met beperkte liftput en schachtkop die speciaal werd ontwikkeld voor bestaande gebouwen. Enerzijds hebben we de SuperDomus Gearless zonder machinekamer, waarbij de elektrische aandrijving opgesteld staat in de schacht en er dus geen aparte machinekamer nodig is. De liftput is beperkt tot 30 cm, de schachtkop tot 280 cm. De SuperDomus Hydraulisch heeft wel een aparte machinekamer, maar ook hier is de liftput beperkt tot max. 40 cm en de schachtkop tot 260 cm.”

Gerenommeerde merken

Verolift werkt samen met gerenommeerde merken die hun sporen in de sector ruimschoots hebben verdiend. “Al van meet af aan werken we nauw samen met IGV Lift dat al sinds 1966 een autoriteit is op vlak van liften. Enkele jaren geleden is daar dan Millepiani bijgekomen waardoor we ons nog hoger konden positioneren en ook een programma zeer speciale liften op maat kunnen aanbieden. In principe kunnen we kort zeggen dat we alles kunnen installeren: van de kleinste tot de grootste lift, standaard of op maat volgens de specifieke eisen van de klant, en dat zowel voor residentiële woningen als utiliteitsbouw.”

Zo lang mogelijk thuis wonen

Françis onderscheidt twee soorten klanten. “In de eerste plaats de bewoner/eigenaar van een bestaande woning. In dat geval komen we graag aan huis om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Mensen denken soms dat een lift zomaar in de plaats van de aanwezige trap kan, maar zo eenvoudig is het helaas niet. Je moet immers altijd een vluchtweg voorzien; veiligheid is en blijft prioritair. Onze mensen hebben heel wat ervaring en zien meer dan wat de klant ziet. Een smalle of grotere lift? Op het eerste zicht zou je denken dat een smalle huislift voldoet, maar die is niet bepaald geschikt voor een rolstoel. Klanten die echt levenslang in hun huis willen blijven, opteren dan misschien toch beter voor een grotere lift. Een tweede type klant zijn de mensen die bouwplannen met inbegrip van een huislift hebben en met hun architect langskomen. Hoe dan ook, met een lift verhoog je je zelfstandigheid aanzienlijk. We vertrekken altijd vanuit het idee dat de mensen zo lang mogelijk thuis willen wonen, dat is voor ons een evidentie.”

Onafhankelijk

Iets oudere mensen worden vaak overstelpt met aanbiedingen voor een traplift. Is dat dan geen goed idee? “We zijn hier niet om trapliften af te branden, maar uit ervaring weten we dat dit type mobiliteit vaak op een teleurstelling uitdraait. Altijd gaan zitten en terug rechtstaan eenmaal je boven of beneden bent, is echt niet evident. Je bent vaak afhankelijk van een derde en die is niet altijd in de buurt. Met een huislift ben je onafhankelijk, je kunt nog altijd zelf vrij bewegen. In die optiek kijken we ook altijd naar de functionaliteit. Automatische bediening, een geïntegreerd domoticasysteem, … alles wordt in het werk gesteld om het gebruiksgemak te verhogen. Ook duurzaamheid is een belangrijk item. Een degelijk product betekent een levenslange investering. Bij ons is het menens, dat zal ondertussen wel duidelijk zijn.”

Bepaal zelf de look

Welke mogelijkheden zijn er nu allemaal? “Standaard hebben we huisliften met draaideur en automatische start/stop. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om een al dan niet automatische schuifdeur te installeren, bijvoorbeeld in geval dat er een rolstoel in de lift moet. Voor de afwerking zijn de opties zeer uitgebreid, ook op vlak van kleuren. De klant kan de look volledig zelf bepalen met veel betaalbare oplossingen om een eigen toets aan de lift te geven. Denk aan bedrukte fotowanden, wanden, plafonds en bordesdeuren in een RAL-kleur naar keuze, een vloer naar keuze (tapijt, parket, gietvloer, …), verlichting met ledspots of leds in de zijdelingse kooiprofielen en ga zo maar door. Er zijn smallere liften (al vanaf 45 cm) en grotere liften, die we allemaal perfect op maat kunnen leveren. We installeren ook rooftop liften voor wie een dakterras heeft. Ook voor de bediening zijn er verschillende keuzemogelijkheden zoals drukknoppen zonder bedrading om maar één voorbeeld te noemen. We staan trouwens ook sterk op vlak van modernisatie. Het is immers lang niet altijd noodzakelijk om elke bestaande installatie helemaal te vervangen.”

Servicepakket

Françis haalde het eerder al aan: service is bij Verolift standaard in het pakket inbegrepen. “Onze mensen hebben allemaal een doorgedreven opleiding achter de rug. Van de sales over de installateurs tot en met de technici voor onderhoud en eventuele herstelling, we houden alles in eigen huis. Ieder personeelslid gelooft en onderkent ons verhaal van kwaliteit, service en duurzaamheid. Inzake techniek maken we bij de liften de jongste jaren een enorme evolutie mee. Er is bijvoorbeeld een grote verschuiving aan de gang van hydraulische naar (geruisloze) magnetische motoren. Wij volgen dat zeer kort op en houden dagdagelijks de vinger aan de pols. Mensen kunnen bij ons kiezen voor een onderhoudscontract. Wij volgen dan alles nauwgezet op en plannen onderhoud wanneer nodig. We zijn 24/7 beschikbaar, ook in het weekend, voor eventuele depannages, maar dankzij de kwaliteit van onze liften zijn herstellingen eerder zeldzaam.”

Meer info: www.verolift.be