MONOLITH – Toonaangevend in technologie en design

NIEUWSTE LIEBHERR GENERATIE IN KOELEN EN VRIEZEN
Gezond genieten van groenten en fruit. Vis of vlees. Bij een ideale temperatuur en luchtvochtigheid blijven vitaminen, aroma’s en de structuur van levensmiddelen optimaal en veel langer behouden. Je wilt toch dat de producten net zo vers blijven als op de eerste dag? Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een hoogwaardige koelkast en diepvriezer. Liebherr maakt al quasi 70 jaar werk van optimale koeloplossingen van hoge kwaliteit. De meest recente en uiterst exclusieve lijn van Liebherr is nu ook beschikbaar onder de naam ‘Monolith’. Exclusief Magazine kreeg de gelegenheid om de nieuwe luxe generatie van Liebherr te ontdekken. Het gaat om premium koelkasten, diepvriezers en ook wijnklimaatkasten in high-end design afwerkingen. Toestellen van topkwaliteit met heel wat innovatieve functies die zorgen voor exclusiviteit en comfort. Het neusje van de zalm van de koeltechniek voor zowel huishoudelijke als voor professionele doeleinden.

MONOLITH – COOLING REDEFINED
Het Duitse merk Liebherr is al sinds enkele jaren de marktleider in koelen en vriezen. Het is de onbetwiste specialist in koeltechniek en onderscheidt zich op de details, het design en de breedte van het assortiment. In het gamma ontbrak echter nog een high-end oplossing met XL toestellen. Om die leemte op te vullen, heeft Liebherr recent het nieuwe merk Monolith geïntroduceerd. Monolith speelt namelijk in de hoogste categorie van de premium divisie van Liebherr. Het gaat om het volledig assortiment aan koelkasten, diepvriezers, wijnkasten en sinds kort ook koel-vriescombinaties. De toestellen zijn echter zo veel meer dan louter koelkasten. De tijd dat de ijskast in de keuken enkel functioneel was, is voorbij. Waar kan stijl en goede smaak beter worden getoond dan in de keuken? De keuken is het hart van ieder huis en de grenzen tussen wonen en koken gaan vandaag soepel in elkaar over. De koelkasten van Liebherr zijn nu design en lifestyle-objecten. De aandacht voor detail bij de productie en de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen resulteren in technisch hoogstaande producten van het luxesegment. Dit kan je merken aan elk onderdeel en in de configuratie van de Monolith koelkast, diepvriezer of wijnkast. Het zijn integreerbare apparaten van uitzonderlijke kwaliteit en vervaardigd volgens toonaangevende technologieën. De Monolith koelkasten trekken met hun 2,13 meter hoogte resoluut de aandacht en fungeren als het exclusieve design middelpunt in je keuken.

INNOVATIE IN KOELTECHNIEK
Monolith koelkasten zijn het resultaat van innovatieve techniek en research naar bewaarfuncties. De kwaliteit van de toestellen zorgt er onder andere voor dat de houdbaarheid van de etenswaren beduidend verlengd wordt. De focus ligt op het verbeteren van de opslag van voedingswaren, het verhogen van het gebruiksgemak, een excellente energie-efficiëntie en stijlvolle design. De geavanceerde functie ‘BioFresh’ zorgt onder andere via een lage temperatuur en een optimale luchtvochtigheid voor het perfecte bewaarklimaat zodat levensmiddelen extra lang vers blijven. ‘HydroSafe’ is optimaal voor het bewaren van groenten en fruit bij een hoge luchtvochtigheid, terwijl vlees- en zuivelproducten het beste in ‘DrySafe’ worden opgeslagen, bij lage luchtvochtigheid dus. Beide functies kunnen tegelijkertijd ingesteld worden terwijl je in een derde lade vis en zeevruchten met extra koeling vers kan houden. Bij -2° C wordt de houdbaarheid van de vis in de ‘BioFresh-Plus-Safe’ verdubbeld! Je kan met de Monolith toestellen de levensmiddelen ook heel snel koelen of invriezen via het ‘PowerCooling-Systeem’: ‘SuperCool’ en ‘SuperFrost’. De innovatieve constructie zorgt voor de circulatie van koude lucht door het hele interieur van de koelkast. De flessen in de deur blijven hierdoor net zo koel als de verpakkingen op de draagplateaus. Geuren worden geneutraliseerd door de ‘FreshAir’ koolfilter. Je kan de Monolith op afstand bedienen via een App. Met de ‘SmartDeviceBox’ wordt een verbinding tot stand gebracht tussen het toestel en je smartphone of tablet zodat je overal en altijd de Monolith kan bedienen. De innovatie in techniek gaat zelfs nog verder. De Monolith maakt ondanks zijn omvang, heel weinig geluid. De toestellen bestaan uit geluidsarme componenten en isolerende materialen. Zelfs het sluiten van de deuren verloopt zacht en geruisloos dankzij de ‘SoftSystem’ demping. In die zin zelfs dat de Monolith-serie tot de stilste apparaten op de markt behoort.

EIGEN BRONWATER
De Monolith is niet alleen een ideale oplossing voor het koelen van levensmiddelen of wijn. Met de ‘InfinitySpring’ functie kan je genieten van je eigen bronwater. De Monolith zorgt in je keuken voor een onuitputtelijke bron van glashelder water. Het water is altijd lekker fris en van excellente kwaliteit dankzij de verwisselbare waterfilter. De waterdispenser is in de koelkast geïntegreerd en bijna onzichtbaar aanwezig wanneer hij niet wordt gebruikt. De eigen waterbron is tot in het kleinste detail doordacht en ook geschikt voor het gebruik van karaffen.

ICEMAKER AND NO FROST
De IceMaker in de Monolith breekt het ijs op elk feest en produceert tot 1,6 kg gefilterd ijs in 24 uur tijd. Als je de ‘SuperFrost’ functie activeert, kan je zelfs nog meer ijs produceren. Je kan bovendien met een vaste wateraansluiting en een opslagcapaciteit tot 3,5 kg quasi onbeperkt ijsblokjes laten maken. Zo kan je voor je gasten voldoende drankjes ‘on the rocks’ serveren zonder dat je je zorgen hoeft te maken. In het vriesgedeelte laat de Monolith anderzijds echter helemaal geen ijs toe. De ‘NoFrost’ technologie vriest levensmiddelen in met gekoelde circulatielucht en voert het vocht naar buiten af. Handig, want waar geen vocht is, kan geen ijsafzetting ontstaan. Zo hoef je je diepvries nooit te ontdooien. Het vriesgedeelte blijft ijsvrij en verpakkingen blijven goed leesbaar.

PERFECTE WIJNKOELING – DROOM VOOR GENIETERS
De Monolith is een perfecte oplossing voor de wijnliefhebber. De wijnklimaatkast biedt een ideale plaats voor je lievelingswijnen en champagnes. Zelfs magnumflessen kunnen er gemakkelijk in terecht, ze kunnen zonder moeite op de handgemaakte houten draagplateaus gelegd worden want er is voldoende ruimte. Hiervoor worden de houten spijlen eenvoudig aan de benodigde flesbreedte aangepast. Het hout is natuurlijk en onbehandeld zodat de plateaus geen enkele geur afgeven die de smaak van je wijn zouden kunnen beïnvloeden. Je lievelingswijnen verdienen de beste bewaaromstandigheden. Elk van de drie wijnsafes kunnen qua temperatuur afzonderlijk ingesteld worden tussen -5° en +20° C. Sensoren detecteren onmiddellijk kritieke temperatuurwijzigingen en een functie zorgt voor de bescherming van de wijnen tegen te koude of te warme omstandigheden. Het veiligheidsglas is getint, biedt UV-bescherming en compressoren vangen te hoge trillingen op. Bovendien is er heel goed nagedacht over het comfort. De plateaus zijn gemonteerd op telescopische geleiders met een soepel lopend ‘SoftTelescopicsysteem’, waarbij ze moeiteloos en soepel uitgetrokken kunnen worden, zelfs bij een deuropening van slechts 90°. Iedere fles op de juiste plaats, gemakkelijk te vinden en binnen handbereik. Monolith laat wijnliefhebbers toe om hun wijncollectie eenvoudig te organiseren en te labelen. Op de voorzijde van ieder draagplateau is bijvoorbeeld een aluminium lijst bevestigd waar de naam en het jaar van de opgeslagen wijn kan worden aangegeven. Een uniek kenmerk van de Monolith is tevens het ‘InfinityBoard’. Je kan je fles op dit uittrekbare houten plateau plaatsen bij het sorteren of je kan het plateau zelfs gebruiken tijdens het openen en het proeven van je wijn of champagne. Uitermate geschikt voor echte genieters.

DROOMCOMBINATIE ZELF CONFIGUREREN
Ongeacht hoe je keuken of je gezinssituatie er ook uitziet, met Monolith stel je de ideale combinatie van koel- en vriesopslag samen. Liebherr heeft hiervoor op de website een handige tool voorzien, waarmee je de toestellen naar je eigen smaak en wensen kan configureren. Met de ‘Monolith Side-by-Side’ configurator maak je een keuze uit koelkasten, diepvrieskasten, wijnkasten of koel-vriescombinaties in breedtes tussen 45 en 91 cm. Kies je voor extra veel vriesruimte, een koelkast met ‘InfinitySpring’ waterdispenser of een wijnklimaatkast met drie temperatuurzones? Dankzij de verschillende breedtematen past Monolith zich perfect en volledig aan jouw individuele voorkeur aan. Door twee of meer toestellen te combineren, stel je je eigen ideale droomopstelling samen. Onzichtbaar ingebouwd achter een keukenfront of uitgebreid met een mat glanzend, roestvrijstalen front en speciale grepen als zichtbaar design-statement. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om levensmiddelen en wijnen optimaal te bewaren.
Hoe kan je nu je eigen droomopstelling zelf configureren? Combineer koelen, vriezen en wijn bewaren door de verschillende toestellen in het keukenmeubel op de website te slepen. Kies vervolgens de afwerking van de apparaten. Je kan uiteraard ook eigen deurpanelen en accessoires kiezen, volledig afgestemd op je bestaande keuken. Of je kan je toestel bijvoorbeeld laten uitrusten met je favoriete handgreep.

SHOWROOM EN EXCLUSIEVE VERDELING VIA ERKENDE DEALERS
Wil je meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van een Monolith koelkast of koel-vriescombinatie? In de showroom van Liebherr in Ternat of via de erkende dealers nemen de adviseurs de tijd om je wensen in kaart te brengen. Je zal er de Monolith apparaten ontdekken en je kan er uitgebreid en vrijblijvend advies inwinnen. Je kan er terecht voor zowel huishoudelijk als voor professioneel gebruik. De contactadressen vind je via de website.

Meer info: www.liebherr-monolith.be

TEKST: DOMINIEK SAELENS
FOTO’S: LIEBHERR