Maison Bogaert: thuis in meubels, verlichting, tapijten en woonaccessoires

Maison Bogaert is een speciaalzaak in binnenhuisdecoratie en biedt alles om van je huis een thuis te maken. Je vindt er meubels, verlichting, tapijten en woonaccessoires, vaak met een kunstzinnige inslag.

Met ondertussen ook de derde generatie aan het roer, geniet Maison Bogaert in Nieuwpoort-Bad van heel wat faam. En dat omwille van het smaakvolle, kwalitatief hoogstaand aanbod en het begeleiden van de klanten. “Mijn ouders en ik hechten veel belang aan het personaliseren op maat. We bieden dan ook alles à la carte. Zo kunnen we verlichting, een tapijt of meubelen op de wensen van de klanten afstemmen. Ook decoratiestukken kiezen ze volledig naar eigen smaak”, zegt Marie-Henriette Bogaert.

Inspiratie

De klanten komen naar de winkel of maken kennis met het aanbod op een beurs. “Sommige klanten vinden onmiddellijk waar ze naar op zoek zijn, maar we zijn ook altijd bereid om ter plaatse te gaan kijken en zo advies te geven. We hechten er namelijk belang aan dat onze klanten de juiste keuze maken en genieten van het resultaat.” Maison Bogaert is aanwezig op verschillende beurzen, zoals BIS, Woonestetika, Sfeer, Countryside, Batibouw… “Zelf gaan we kijken op internationale, toonaangevende beurzen, want daar vinden we heel wat nieuwigheden. Je hebt ook tijdelijke trends, maar globaal genomen werken we niet zozeer seizoensgebonden. Maison Bogaert is en blijft een zaak met klassieke stukken en kleuren. Dat zorgt vaak voor jarenlange tevredenheid. Maar naast tijdloze designitems hebben we ook kleinere woonaccessoires in huis, zoals kaarsen, huisparfums, kussens of plaids. Zo kan je eens van sfeer of kleur afwisselen.”

Toegewijd aan Oosters tapijt

Het aanbod van Oosterse tapijten is de rode draad doorheen de drie generaties. In de jaren ‘50 besloot de stichter van de zaak, François Malengreaux, Oosterse tapijten naar België te importeren. “In de voetsporen van mijn grootvader reizen mijn ouders nog steeds naar landen als Pakistan, Iran en India om tapijten uit te kiezen. Tijdloos of modern, het gaat steeds om unieke, handgeknoopte tapijten. Je vindt dan ook geen twee dezelfde. Sinds een tiental jaar kunnen we ook tapijten op maat leveren. De vraag naar ambachtelijk gemaakte tapijten blijft overeind, handwerk doet het nog steeds goed. Vroeger werden in een interieur dikwijls meerdere tapijten gelegd. Nu, met ook de open ruimtes, gaat de voorkeur uit naar één grote blikvanger. Het vakmanschap van de tapijtmakers wordt gewaardeerd, ook de bijzondere kleuren vallen in de smaak. Er is vaak een warme schakering van kleuren, iets dat je machinaal niet kan namaken. Het gaat dikwijls om geroeste tinten die je ook ziet in muurdecoratie en verlichting. Het zorgt voor een heel cosy en aangename sfeer in het interieur. Ook op het vlak van meubelen ligt het accent op een warme uitstraling. De combinatie met een exclusief tapijt is dan ook subliem.”

Hier brandt de lamp

“Als exclusieve invoerder kan je bij ons terecht voor op maat gemaakte Italiaanse verlichting, waar je levenslang zal van genieten. Klanten kunnen onze collectie namelijk volledig personaliseren, van vorm en grootte tot kleur en afwerking. De juiste verlichting op de juiste plaats is ook van groot belang. Landelijk of design, voor in de keuken of in de traphal, we helpen de mensen graag met onze glasheldere kijk. Naast lusters bieden we ook tafel-, wand- en staande lampen aan. Voor een nog exclusievere look, zetten we ook graag onze verlichting uit Muranoglas in de verf. Het is op een ambachtelijke manier mondgeblazen. Dat gebeurt op het gelijknamige eiland in Venetië.”

Cocoonen

De behoefte aan een interieur waarin je je thuis voelt en kan cocoonen, is door de pandemie nog versterkt. “We zien wel dat een strakke tafel en moderne stoelen nog steeds aanslaan, maar dan in combinatie met gezellige zetels vol kussens. Naast leuke bijzettafeltjes zijn onze eet- en salontafels trouwens ook à la carte te verkrijgen.” Ook wie een tweede verblijf heeft aan de kust, vindt zijn weg naar Maison Bogaert. “We helpen hen graag om van hun vakantiewoning of appartement een tweede thuis te maken. Ook hebben we via de beurzen klanten in heel het binnenland. We leveren gratis in België en dat wordt op prijs gesteld.”

Decoratieve kunst

“Al onze decoratieve stukken zijn exclusief. We werken samen met authentieke kunstenaars die met glas, kristal, keramiek of metaal aan de slag gaan. Elk stuk is uniek en gecertificeerd, dus voor kunstliefhebbers is dat vaak een collectors item. Ook onze ambachtelijke bronzen beelden met halfedelstenen, zoals bergkristal en amethist, zijn goud waard als blikvangers.” Dit is nog maar een greep uit het aanbod, dus neem gerust een kijkje op de sociale media. Naast de thuishaven in Nieuwpoort-Bad meert Maison Bogaert ook aan in de grootsteden op de bekendste beurzen, zo kan je vlot kennismaken met de collectie.

Meer info:

www.maisonbogaert.be