Maatwerk bij Meubelen Ter Schoote – “Elk meubel is uniek en getuigt van vakmanschap”

Bij Meubelen Ter Schoote vind je verrassende creaties. Het gaat om meubelen uit massieve eik en kerselaar, klassiek en hedendaags. Alle stukken zijn uniek, want ze worden in het eigen atelier op maat van de klant gemaakt. Je vindt ze nergens anders.

Meubelen Ter Schoote heeft een totaalaanbod van klassieke en moderne meubelen, raamdecoratie, verlichting en biedt ook stoffering van zitmeubelen aan. Het familiebedrijf bestaat ruim 60 jaar, de huidige toonzaal in Schoonaarde werd geopend in 1976. Steeds was het streefdoel een gevarieerd en actueel aanbod te creëren. “Alle stukken zijn kwalitatief hoogstaand en exclusief omdat de meubelen in ons eigen ambachtelijk atelier worden gemaakt, volgens de wensen van de klant. Voor hen is het belangrijk dat ze bij ons terechtkunnen voor maatwerk. Zowel vast meubilair zoals wandkasten, tv-kasten , boekenkasten, dressings maar ook losstaande meubelen passen we desgewenst aan”, zegt zaakvoerster An Waterschoot, die interieurarchitecte is.

Vakmanschap

“De meeste meubelen worden vooral in massieve eik of kerselaar gemaakt en worden ook bij ons in het atelier gekleurd. Op vraag werken we ook met gefineerd hout eik dat nog steeds de uitstraling van eik heeft en dit kleuren we ook in ons atelier. Andere houtsoorten of fineer zijn ook mogelijk .We springen er uit omwille van het vakmanschap en de hoge graad van afwerking. Onze medewerkers zijn echt wel getalenteerde meubelmakers die we zorgvuldig rekruteren. Bij ons vind je geen serieproductie, elk meubel is uniek. Het is nodig dat we kunnen omgaan met de aanpassingen die de klant vraagt en weten welke oplossingen we daarvoor kunnen aanbieden. Onze meubelen hebben een tijdloos en duurzaam karakter. Klanten zijn daar echt wel naar op zoek. We streven naar een mooie en blijvende meerwaarde in het interieur.”

Toonzaal tot in de privéwoning

Tony Waterschoot, vader van An, startte een fabriek in Aalst in 1961. Toen werd er vooral voor andere bedrijven gewerkt. “In 1976 opende we een eigen toonzaal in Schoonaarde en lag de focus op meubelen. De klanten vinden er een ruime keuze van vooral onze eigen collecties die we zelf ontwerpen en uiteraard gemaakt zijn in ons eigen atelier. Er wordt in de toonzaal door de mooie opstelling en aankleding een warm thuisgevoel gecreëerd zodat het kiezen van meubelen een bijzondere ervaring is. Je beleeft voor een stukje het interieur. In totaal gaat het om 2000 m² look and feel. Bijzonder is dat de toonzaal doorloopt tot in de privéwoning. Mijn ouders wonen hier nog, maar klanten zijn er steeds welkom.”

Gevoelsfactor

“Een toonzaal is belangrijk omdat je onze kwaliteit echt moet kunnen zien. Bovendien gaat het om unieke stukken, niet om een bepaald merk dat je in verschillende zaken terugvindt. Niemand anders heeft onze collectie in het aanbod. Via onze website krijg je wel al een zeker idee van wat we aanbieden, maar de juiste keuze maak je pas wanneer je het volledig in jou kan opnemen en kan voelen of het in jouw interieur past. Ook onze kwaliteit van de meubelen kan je pas ervaren in onze toonzaal, dit kan je op een foto niet weergeven. Op basis van wat klanten in de toonzaal zien, geven ze aan welke richting ze uitwillen en wat ze graag zouden veranderen. Dat zijn bijvoorbeeld aanpassingen op het vlak van afmetingen, vorm en kleur. Het kan ook gaan om een kastdeur meer of minder, met of zonder laden… We houden echt wel rekening met de wensen van de klant.”

Interieuradvies

Sommige klanten zijn op zoek naar één meubelstuk, passend in hun bestaand interieur, andere willen het volledige interieur renoveren. An Waterschoot gaat op verzoek graag bij de klanten thuis een kijkje nemen. “Zo kan ik me al wat inleven in hun leefwereld en hun wensen. Ik kan dan samen met hen de mogelijkheden bekijken. Soms willen ze een deel van hun meubelen behouden, of gaat het om erfstukken waar ze aan gehecht zijn en die ze niet weg willen doen. Dan heb je de optie om in die stijl verder te gaan, of om het roer om te gooien. Het zijn zaken die ik samen met de klant bespreek. Het biedt me als interieurarchitecte ook de mogelijkheid om advies te geven over eventuele schilderwerken, raamdecoratie en natuurlijk het maatwerk van de meubelen, wat onze sterkte is. Op die manier kunnen we ook totaaloplossingen bieden. In onze collectie vind je bijvoorbeeld ook bedden, dressings, badkamermeubelen.”

Eigen stijl

De meubelen in de toonzaal zijn ontworpen door Tony en An Waterschoot. Het kan gaan om de stijl van vroegere meubelen die ze boeiend vinden, zoals Art Deco en Vintage. “We geven de stijl een nieuwe look. Belangrijk is ook het hedendaagse comfort, maar je kan zien waar we onze inspiratie haalden. De specifieke geometrische lijnen van Art Deco sluiten bijvoorbeeld heel goed aan bij een strakke, hedendaagse stijl, waar er momenteel meer vraag naar is. We voegen er onze eigen ideeën aan toe zodat het toch originele stukken zijn. Het geeft veel voldoening als klanten onze meubelen mooi vinden en tevreden zijn met hun keuze en aanpassingen die we samen gekozen hebben. Dit is tenslotte ook ons streefdoel.”

Klassiek met modern

Meubelen Ter Schoote heeft in haar gamma ook klassieke modellen waar nog steeds vraag naar is, denk bijvoorbeeld aan Franse of Engelse stijlmeubelen, vooral in massieve eik of kerselaar. “Een combinatie modern-klassiek is heel goed mogelijk en kan voor een persoonlijke en aangename sfeer zorgen in de woning. Een klassieke kast met een strakke tafel en moderne stoelen kan een mooi hedendaags geheel vormen. Er is ook soms vraag naar een eigentijds wandmeubel voor hifi en tv, dit in een klassiek interieur. Ook in zithoeken zien we de combinatie van een klassieke kast met een hedendaags salon. Met houten meubelen, in een warme kleur of naturel tinten, kan je een huiselijke sfeer creëren. We hebben ook een eigen collectie houten stoelen, met stof of leder bekleed. De kleur van het houtwerk kan dan ook perfect aangepast worden aan de meubelen.”

Partners

Meubelen Ter Schoote werkt samen met partners, dit zijn andere Belgische merken zoals Durlet, Marie’s Corner, Demuynck, Passe Partout, Joli. Bij deze betere merken kan men ook maatwerk verkrijgen. “Zij streven dezelfde hoogwaardige kwaliteit na als ons, met oog voor klassieke en hedendaagse vormgeving, materialen en comfort. Op deze manier kunnen wij onze klanten een ruimere keuze aanbieden. Werken met Belgische bedrijven biedt ons ook zekerheid over de constructies van hun meubelen en de kwaliteit van hun materialen die zij gebruiken. Klanten zijn ook steeds welkom in ons atelier om een kijkje te komen nemen, velen vinden dit een leuk initiatief en komen dan ook graag langs om te zien hoe wij hun meubelen met zorg maken.”

Sfeermakers

Ter Schoote biedt ook een ruime waaier stoffen aan voor onder meer raamdecoratie en het herstofferen van zitmeubelen. Met nieuwe kussens, warme plaids in verschillende materialen en kleuren en decoratie kan je je living een nieuwe uitstraling geven. “Ook sfeermakers in huis zijn verlichting, vloerlampen, schemerlampen… Hiervoor werken wij samen met Stephane Davidts, ook een Belgisch bedrijf. Bij ons kan je de woonkamer tot in het detail aankleden. We heten graag iedereen welkom in onze toonzaal. Indien het niet lukt tijdens de openingsuren, kan je gerust een afspraak maken.”

Meer info: www.terschoote.be