M-Design staat garant voor een brede keuze aan eigen haarden

Een hout- of gashaard brengt niet alleen sfeer in een ruimte, maar ook warmte. M-Design garandeert een brede keuze aan haarden van topkwaliteit met een topdesign. Van gesloten gashaarden over houthaarden tot en met kachels, tuinhaarden en BBQ, het bedrijf uit Zedelgem ontwikkelt zijn eigen vuren en werkt samen met erkende dealers om de klant van een optimale service te voorzien.

Constante groei

In 1993 opende Bart Goovaerts in Zedelgem een showroom met sierschouwen en inbouwvuren. Kwaliteitszoekers konden er niet alleen terecht voor alle belangrijke merken, maar kregen er ook gedegen advies. Door zijn hogere studies ‘Automatisering’ en bijkomende studies ‘Architectuur’ is Bart ook en vooral iemand die streeft naar perfectie op gebied van vormgeving en technologie, meer bepaald de verbrandingsprocessen in inbouwhaarden en designkachels. In 2001 begon hij zijn eigen vuren te ontwikkelen. Na zowat een jaar van veel zoeken en uitproberen leidde zijn passie uiteindelijk tot de ontwikkeling van een toestel met revolutionair – want nog onbestaand – verbrandingssysteem en een sterk geoptimaliseerd luchtspoelsysteem. In datzelfde jaar 2002 richtte hij M-Design BVBA op om de zelf ontwikkelde vuren te commercialiseren. Zijn jarenlange ervaring in plaatsing en verkoop van inbouwvuren en haarden gaf hem de nodige bagage en ervaring en kennis om een perfect toestel te ontwerpen, waarbij niet alleen de vormgeving maar ook het gebruiksgemak belangrijke criteria zijn. Sindsdien is M-Design, dankzij onder meer enorme investeringen in marketing, constant blijven groeien. “Dankzij de continue innovatie en de combinatie van de perfecte verbranding en een mooi design zijn wij op zeer korte tijd uitgegroeid tot de nummer één in België”, vertelt de zaakvoerder. “Wereldwijd leveren wij ondertussen onze haarden in meer dan 30 landen.”

Zeer ruime keuze

M-Design heeft een zeer groot assortiment gashaarden met een mooi, minimalistisch design en een heel groot vuurzicht. “In ons aanbod vind je een bijzonder ruime keuze aan maten en vormen, horizontaal, verticaal, hoekhaarden, doorkijkhaarden, … wat de klant ook wenst, we hebben alles in huis om zijn of haar droom te realiseren. Wij spelen sterk in op de trends van de markt dankzij onze vertegenwoordigers die alle informatie tot bij ons brengen. Wij gaan daarmee aan de slag en maken schetsen, terwijl onze ingenieurs alles uitwerken naar productie toe. Op die manier ontstaat er zeer snel een prototype.”

Een haard in de tuin

Ook M-Design kreeg het afgelopen anderhalf jaar te maken met de coronacrisis, maar wist dit om te buigen in een positief verhaal. “Meer en meer mensen zijn door de pandemie gaan investeren om van hun huis een echte thuis te maken”, voegt Samira Goovaerts, Personal Assistant bij M-Design, daar aan toe. Een gezellige haard maakt het plaatje helemaal compleet. Dankzij de intrede van het begrip ‘staycation’ zijn mensen ook bewuster gaan genieten van een vakantie in eigen huis en tuin. Wij hebben die opportuniteit aangegrepen om The Cube te ontwikkelen. Dat is een gloednieuwe tuinhaard die ook dienst kan doen als steengrill, ideaal dus voor een fijne zomeravond in de tuin met familie of vrienden.”

Gashaarden

M-Design breekt graag een lans voor gashaarden. “Bij een haard denken veel mensen meteen aan veel onderhoud. Bij een gashaard is dat allemaal verleden tijd. Assen en houtresten behoren definitief tot het verleden. Een gashaard moet gewoon elk jaar een stevige poetsbeurt krijgen en dan kan je er weer tegenaan. Moderne gashaarden geven overigens een erg realistisch vlammenbeeld dat niet meer te onderscheiden valt van een klassieke open haard. Je kan zelfs de hoogte van de vlammen helemaal zelf instellen. Bovendien is een gashaard heel gebruiksvriendelijk. Een druk op de knop van de afstandsbediening of zelfs je smartphone voldoende om de haard aan te zetten. De haard nadien uitschakelen kan met een vingervlugge beweging. Dus je hoeft niet te wachten tot het vuur uitdooft. De installatie verloop snel en netjes, je hebt enkel een gasleiding nodig. Ook het rendement van dit type haarden ligt vrij hoog, tot wel 86%! Zo beperk je de impact van je haard op het milieu. Ook belangrijk is dat je bij M-Design ook zelf het design kiest zodat de haard perfect in het interieur past. Modern, klassiek of eigentijds? Met witte keien of liever een klassiekere uitvoering? M-design heeft het allemaal in huis en beantwoordt aan de meest ‘brandende’ verlangens.”

Houthaarden

Toch liever een houthaard? Ook dat is bij M-Design geen probleem. Zowel liftdeurhaarden als klassieke inbouwhaarden behoren tot het gamma. Moderne houthaarden zijn trouwens een stuk milieuvriendelijker dan vroeger. De Diamond-collectie van M-Design bijvoorbeeld is een ecologisch pareltje; duurzaam, zuinig en verbruiksvriendelijk. Er zijn een viertal houtsoorten die het interessantst zijn: berk, es, eik en els. Berkenhout wordt gezien als een schone soort die veel warmte afgeeft. Essen- en eikenhout branden dan weer trager aangezien beiden hardhout zijn. Eikenhout, de meest gebruikte houtsoort in haarden, geeft bovendien weinig rook en zorgt voor knetterende vlammen. Elzenhout brandt sneller, maar geeft ook sneller warmte af. Wat je beter niet verbrandt in je haard is behandeld of verduurzaamd hout. Dat geeft namelijk schadelijke stoffen af die niet enkel slecht zijn voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Ook hout met hars is geen goed idee. Dat zorgt voor meer roet in je schoorsteen en het spat ook veel sneller.

Up to date

M-Design verkoopt niet rechtstreeks aan de eindklant. “Wij werken met officiële verdelers die uiteraard onze haarden tot in de puntjes kennen”, besluit Bart Goovaerts ons gesprek. “Wij vinden het zeer belangrijk dat onze dealers en plaatsers up to date zijn van alle nieuwigheden zodat ze een onberispelijke service en kwaliteit naar de eindklant toe kunnen garanderen. Daarom ook zijn ze altijd welkom bij ons om een opleiding te volgen. We beginnen met een basisopleiding met aandacht voor het hele gamma, over het commerciële aspect en uiteraard ook het technische aspect. We koppelen daar verder opfrissingscursussen aan vast en opleidingen waarin we alle nieuwigheden aan bod laten komen. M-Design maakt geen compromissen en streeft altijd naar de hoogste kwaliteit zowel wat de haarden als de mensen die ze verkopen en installeren betreft. Wie vragen heeft, kan altijd bij ons terecht, online of via telefoon.”

Meer info: www.m-design.be