Hoe u uw badkamer verbouwen met Villeroy & Boch

Wilt u uw badkamer omtoveren tot een persoonlijk wellness paradijsje? Een nieuw kleurenpalet zal de sfeer bepalen die u wilt creëren, of die nu comfortabel en ontspannend is, of fris en energiek. Villeroy & Boch heeft in samenwerking met ontwerpster Gesa Hansen Colourvolution ontwikkeld om u te helpen. Colourvolution is een kleurenconcept dat speciaal is uitgewerkt om u te inspireren en te begeleiden bij het ontwerpen van uw badkamer.

Large introduction image.

Photo;  Artis Washbasins in colour Sage Green, Finion furniture and mirror, Finion Bathtub

De kleuren van Villeroy & Boch

Sinds 1876 maakt Villeroy & Boch mooie en praktische badkamermeubels. In de jaren 1970 begonnen zij hun eerste samenwerking op het gebied van badkamers met de ontwerper Luigi Colani. Het doel was om een coherente designlijn te creëren voor elk badkamerelement, waarbij design en ergonomie werden gecombineerd met opvallende kleuren.  Dit nieuwe concept was het eerste dat de badkamer opnieuw definieerde als leefruimte. 

Een breed scala aan kleuren, zowel natuurlijke als trendy, zijn een integraal onderdeel van het Villeroy & Boch design. Het nieuwe Colourvolution kleurenconcept, ontwikkeld door Villeroy & Boch en ontwerper Geta Hansen, helpt klanten bij het maken van hun keuze voor kleurencombinaties.

De kleur van uw badkamer kiezen

De designreis van Villeroy & Boch begint met het kleurenpalet. Het palet is verdeeld in tinten van levendig rood, warm geel, natuurlijk groen, zacht roze, rustgevend blauw en aards groen.

Kies eerst je hoofdkleur en beslis dan of je één, twee of drie kleuren wilt combineren. De keuze is aan u!  In de Colourvolution gids worden vier soorten kleurensets aanbevolen: monochroom, complementair, analoog of drieledig.

Bij de monochrome kleurenset worden verschillende tinten van een hoofdkleur gebruikt. Het gebruik van verschillende tinten zorgt ervoor dat de badkamer rustiger oogt dan wanneer overal precies dezelfde kleur wordt gebruikt. Het maakt het ook gemakkelijker om badkameraccessoires te matchen.

Photo: Example of a monochrome bathroom colour scheme for Villeroy & Boch

Het complementaire kleurenpalet creëert een subtiel contrast en geeft een extra dimensie aan de kamer. Bij dit kleurenschema worden twee verschillende tinten gebruikt. Een van de twee kleuren is de hoofdkleur, terwijl de contrasterende kleur meer als accent wordt gebruikt – anders kan het effect te rommelig zijn.

Photo; example of a complementary bathroom colour scheme from Villeroy & Boch

Als u op zoek bent naar een driekleurenschema, bestaat de meest harmonieuze manier erin de meer rustige kleuren te gebruiken voor de grotere vlakken en de sterkere kleur alleen voor de accenten. 

Kleur introduceren met een gekleurd wastafeltje

Wanneer u kleur in uw badkamer introduceert, raadt Villeroy & Boch u aan te beginnen met een gekleurde wastafel. De collecties Artis en Loop&Friends van Villeroy & Boch bieden wastafels in een groot aantal kleuren en vormen. 

De Artis tweekleurige vrijstaande wastafels zijn verkrijgbaar in negen heldere kleuren, evenals in glanzend wit en mat wit. Zij zijn verkrijgbaar in vier vormen: ovaal, rond, vierkant en rechthoekig. De Loop&Friends-collectie biedt een palet van zachtere, meer natuurlijke matte kleuren voor een rustiger uitstraling in de badkamer. Ze zijn verkrijgbaar in vier matte kleuren: wit, zwart, grijs en beige, maar ook in het traditionele glanzende wit. Loop&Friends biedt de mogelijkheid uw badkamer te personaliseren met kleur, maar ook met de verschillende formaten, rond, rechthoekig en ovaal en met de verschillende manieren van installatie: vrijstaande wastafel, inbouwwastafel en onderbouwwastafel.

Deze producten kunnen worden gecombineerd met WC’s uit de Subway 2.0 collecties in mat zwart, mat grijs en mat beige, of elke andere Villeroy&Boch collectie in wit. Ze kunnen ook worden gecombineerd met verschillende meubelcollecties, zoals Finion of Legato.  

Photo: Loop & Friends washbasin and Legato furniture in almond colour.

Om nog meer keuze te hebben, kan Villeroy & Boch de kleur van de buitenkant van uw bad op maat maken. Met het Colour on Demand-concept kunt u zelfs uw kleur kiezen met het RAL- of Sikkens-nummer.

Villeroy & Boch badkuipen

Over badkuipen gesproken, de badkuip is het centrale element van uw spa thuis en het ontwerp ervan draagt aanzienlijk bij tot de sfeer van de kamer. Elke badkamer is anders, maar niet alle badkuipen zijn geschikt voor elke opstelling. Daarom biedt Villeroy & Boch een breed scala aan verschillende ontwerpen, van klassieke vormen tot op zichzelf staande modellen in verschillende vormen en kleuren. Comfortabele extra’s, zoals luxe whirlpoolsystemen, creëren de perfecte ruimte voor nog meer ontspanning.

Photo back to wall bath Loop&Friends with black exterior

Theano badkuip – synoniem voor discrete schoonheid in puur design

Het vrijstaand bad Theano is ontworpen door Christian Haas, die door AD Magazine werd uitgeroepen tot één van de 100 belangrijkste ontwerpers van 2022. Theano is verkrijgbaar in volledig grijs, volledig wit of met een op maat gemaakte gekleurde buitenkant en staat voor ingetogen schoonheid in een strak design.

Foto’s Theano badkuip in volledig wit, volledig grijs en gekleurde buitenpanelen

Het silhouet van deze indrukwekkende badkuip combineert evenwichtige proporties en geometrische contouren in een mooi en strak ontwerp. Ondanks zijn smalle randen en dunne materiaaldikte is dit bad uiterst duurzaam, wat alleen mogelijk is dankzij het hoogwaardige materiaal Quaryl®, een mengsel van beproefd sanitair acryl en kwarts, een mineraal materiaal.

Vrijstaand op de vloer van de badkamer staat Theano voor discrete schoonheid in een strak design. Het bad is perfect voor extravagante badkamers, waar minimalistische elementen een stedelijk comfort dicht bij de natuur bewerkstelligen.

Nu heb je alle hulpmiddelen om van je badkamer je eigen thuisspa te maken. Voeg gewoon je persoonlijke touch en creativiteit toe. Ga voor meer informatie naar www.villeroy-boch.be.