Detremmerie: moduleerbare systemen slaan aan

“Veel kleur in de badkamer”

Voor toonaangevende badkamermeubelen is Detremmerie een topper. Met hun keuze voor eigentijdse ontwerpen en materialen stel je zelf je badkamer samen. Ook wie liever een klassiek interieur wil, vindt er een ruim aanbod.

Wie van een mooie badkamer droomt, is welkom bij Detremmerie Bathroom Furniture. Dit bedrijf met jarenlange ervaring houdt de vinger aan de pols om unieke, hedendaagse badkamers te realiseren. Alles, van design tot productie, is 100% Belgisch. Het bedrijf werd in 1939 opgestart door Gerard Detremmerie. Het begon als een schrijnwerkersbedrijf. De drie zonen van Gerard namen het over. René nam de leiding en bouwde het segment keukens en badkamers verder uit, maar sinds 1976 ligt de focus op badkamers. Detremmerie groeide uit tot marktleider in de Benelux op de professionele markt.

Showroom

Een bezoekje aan de toonzaal in Waregem is heel inspirerend. Vakmanschap en oog voor mooie vormgeving en kwaliteitsmaterialen gaan er hand in hand. Bovendien speelt ook technologie steeds nadrukkelijker een rol. Ceo Koen Ducatteeuw: “We zien drie opmerkelijke trends: veel kleur, ovaal / rond en hout met reliëf. Het gebruik van veel kleur zie je zowel in wastafels, meubels als baden. Het gaat van sand tot het gekke roze, oranje en groen. Dit kan je subtiel gebruiken door uni te gaan in kleuren, vandaar dat onze No Limit collectie werd uitgebreid met verschillende baden en toiletten in kleur. Zo kan je heel stijlvol je badkamer een warme touch geven. Gewaagdere kleuren kunnen een prachtig effect hebben in je badkamer. Om deze tijdloos te maken, moet je voor een goede combinatie zorgen. Er worden momenteel heel veel materialen gecombineerd, zoals hout, beton en marmer om een uniek geheel te realiseren. Met kleur is dit ook zo.”

Zachte touch

Steeds meer ronde en ovalen vormen doen hun intrede in de badkamer. Logisch ook, want deze zachtere vrouwelijk touch past perfect in de badkamer. Je vindt soft gebogen waskommen, afgeronde fronten van meubelen en zijdes. Dit laat je badkamer beter aansluiten bij de actuele vormen die zich ook in de keuken en de leefwereld manifesteren: sofa’s worden ovaal, gebouwen worden ook meer en meer van rondingen voorzien. “Wij hebben de knowhow in huis om onze fronten en korpus zijden zelf te plooien, te persen en te verwerken. Laat de ovale en ronde trend zich maar doorzetten: we zijn er klaar voor!”, zegt Koen Ducatteeuw.
Dan is er nog de derde trend: hout met reliëf. Het effect mag er wezen. “De dunne massieve latjes die verticaal op de deuren worden gefreesd, geven een mooie botanische, warme toets aan de badkamer. We werken hiervoor met drie kleuren: Natuur, Rode eik en Donkere eik, zodat dit in elke badkamer een mooie meerwaarde kan vormen. Dit alles komt op een fineer korpus. Warme materialen als hout passen perfect in de badkamer als ze juist zijn behandeld. Ons hout is afwerkt met een bootvernis, zodat dit weinig tot geen onderhoud vergt. Gebruik je geen bootvernis, dan kan je kast in de vochtige omgeving opzwellen.”

Nieuwe collecties

Detremmerie breidt de No Limit collectie steeds verder uit om actueel en vooruitstrevend te blijven. “Momenteel werd onze No Limit Wood collectie sterk uitgebreid. Daarnaast krijgt ook onze natuursteen wastafelcollectie er enkele nieuwe wastafels en acht nieuwe kleuren bij. In het najaar lanceren wij ook een reeks in het Ovaal / Rond, een mooie aanvulling op de No Limit Round en de Private collection. Zowel de Private Collection als de No Limit Wood zullen worden gepresenteerd op Architect@Work Kortrijk, Parijs en Amsterdam.”

Troeven

Detremmerie heeft enkele sterke troeven in handen. Het bedrijf is uniek door de markt steeds weer te verrassen met nieuwigheden. “We proberen trends voor te zijn en te lanceren. Alles gebeurt steeds ter aanvulling van onze No Limit collectie. Sommige klanten kiezen nadrukkelijk voor deze trend, maar ook voor klanten die liever iets klassieker hebben, is er een ruim aanbod. We zijn ook uniek doordat dit alles gecombineerd wordt met jarenlange ervaring, een vast klantenbestand en een nieuwe handige configurator, die je laat spelen met wat er allemaal kan: www.bathroomconfigurator.be”

Meer huiswerk

Ceo Koen Ducatteeuw geeft aan dat de eindklant steeds meer zijn huiswerk maakt en perfect weet waar hij naar toe wil. Klanten doen steeds meer opzoekwerk online, komen met foto’s van o.a. Pinterest en andere sociale media. “Hun eisen worden ook steeds hoger en dat maakt het net leuk om met onze moduleerbare systemen te werken. We bieden voor ieder wat wils. Iedere klant wil zijn eigen touch geven en dat creëert uiteindelijk telkens opnieuw een unieke badkamer.” De moduleerbare mogelijkheden zijn dan ook een schot in de roos. Elke klant kan op een budgetvriendelijke manier zijn badkamer naar zijn smaak inrichten. “Vaak krijgen we de opmerking dat onze look duurder is dan we zijn. Altijd leuk! Een volledige gestructureerde aanpak kan ook, maar dan meestal voor projecten of beginnende showroomverkopers. Eenvoudiger sets helpen hierbij.”

Kwaliteit en luxe

In onzekere tijden kiezen de klanten, die opteren om te investeren in een badkamer, zeker voor kwaliteit en luxe. Heel wat klanten stellen wel hun verbouwing uit tot ze opnieuw vertrouwen hebben in de economie of tot de prijzen gestabiliseerd zijn. De meeste mensen hebben hun loon behouden en kunnen investeren. Maar dat doen ze pas als ze er klaar voor zijn. “Na corona merken wij ook zeker dat de aanpassingen in de badkamer luxueuzer zijn geworden. Dat zien we ook door de luxueuzere materialen die aan bod komen zoals marmer & beton, de WOOD reeks met massieve houten latjes, afgeronde meubelen die volledig met lakverf zijn afgewerkt. We beseffen nu meer dan ooit dat we hierop moeten kunnen terugvallen. En dat hebben we tijdens Corona aan de lijve ondervonden.”

Info
www.detremmerie.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Detremmerie