De Witte Lietaer pakt uit met trendsettende concepten

Tijdloze klasse met frivole knipoog

Zeggen dat De Witte Lietaer terug is van weggeweest, is de waarheid geweld aandoen. Het befaamde Belgische merk is namelijk nooit echt uit de belangstelling verdwenen. ‘De jaren dat het net wat minder goed liep, zijn definitief achter de rug”, vertelt Francies Mallems, Sales & Marketing Director Retail. “In die zin spreken we de jongste jaren liever van een revival. Met nieuwe producten en nieuwe concepten. En met de gekende kwaliteit, want daar hebben we nooit aan verzaakt.”

Tekst: Wim Vander Haegen – Foto’s: De Witte Lietaer

Veilig en toch gedurfd

Al sinds het ontstaan van in 1898 is De Witte Lietaer gekend voor linnen van hoge kwaliteit, geproduceerd met een groot oog voor detail uit de beste materialen. “De Witte Lietaer is een merknaam die staat voor klasse en kwaliteit. De tijd dat we enkel op die hoge kwaliteit teerden, ligt achter ons, vandaag combineren we onze sterkste punten met eigentijdse collecties en elk seizoen nieuwe en vooral leuke designs. In tijdloze kleuren – dat is men van ons gewoon – maar ook met gewaagdere prints die bewijzen dat De Witte Lietaer oog heeft voor frivole en zelfs gedurfde dessins. Onze collecties brengen rust en profileren zich als een veilige keuze, maar tonen anderzijds ook lef. En precies dat maakt onze producten zo boeiend om mee te werken. We blijven tijdloos, maar durven af en toe eens buiten de lijntjes kleuren zonder aan klasse in te boeten. De Witte Lietaer is een merk dat met de tijd mee evolueert en door de jaren heen een trendsetter is geworden. Wij volgen geen trends, wij maken ze zelf.”

Signatuur

Kenmerkend voor zowel de Luxury Collection als de Smart Collection is de subtiele gelaagdheid. En dat mogen we ook letterlijk nemen. “Onze signatuur is de rustgevende uni of faux uni achterkant en boord van het bedlinnen in combinatie met opvallende en doorgaans drukkere, maar altijd stijlvolle designs aan de voorkant. Op die manier counteren de beide kanten elkaar en zijn de producten mooie voorbeelden van eenvoud en complexiteit in één. De Witte Lietaer streeft een gesofistikeerd imago na met tijdloze ontwerpen, maar we durven dus ook ‘out of the box’ denken door hier en daar een catchy toets toe te voegen.”

Luxury Collection

De Luxury Collection is het paradepaardje van de Belgische linnenproducent. “Dat is al meer dan 100 jaar de identiteit van ons merk. ‘Luxury’ is een superieure collectie van huishoudtextiel waarbij elk kwaliteitsaspect naar het hoogste niveau wordt getild. Denk maar aan het langvezelig gekamd katoen, de hogere grammage en de luxueuze afwerkingen. En natuurlijk de stijlvolle designs die elk jaar opnieuw voor aangename verrassingen zorgen. Zoals het opvallende Mexicana bedlinnen met skulls of Waddle met subtiel aanwezige pinguïns in de collectie 2022. Naast de permanente collectie, kan de klant ook kiezen voor Jacquard Katoen-Stijn, de Collectie Printed en Flanel Jacquard. Een bed zonder matrasbeschermer, hoeslaken en dekbed is ondenkbaar. Neem bij deze laatste zeker een kijkje naar Doodle, een uniek zomerdonsdeken dat luxe koppelt aan functionaliteit. Ook dat vinden we allemaal binnen Luxury, net als de superzachte plaids en stijlvolle sierkussens. Yama staat dan weer voor kwalitatieve bedden en matrassen die speciaal ontworpen zijn voor hotels, maar nu ook gedeeld worden met de rest van de wereld. Omdat iedereen dat speciale hotel-gevoel verdient. Ook luxueus badlinnen, badjassen, keukenlinnen, slabbetjes en tafellinnen maken deel uit van deze topcollectie.

Smart Collection

De Smart Collection werd in het leven geroepen om De Witte Lietaer ook bekend te maken bij het grote publiek. “Net als Luxury is Smart een collectie huishoudtextiel waarbij hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit, grondstoffen, afwerking, enz. We zorgen er wel voor dat het prijskaartje daar niet gaat onder lijden. Smart oogt iets minder klassiek met opvallender trendkleuren zoals Copper en Cactus. Smart betekent producten van bovengemiddelde kwaliteit voor een haalbare prijs, en dat zowel in kwalitatieve, comfortabele dekbedovertrekken in perkal katoen, katoen-satijn en flanel, als in bedtoebehoren, plaids en kussens, badlinnen, badjassen, keukenlinnen en tafellinnen.

Kaderstuk

De Caap’ matras: voor elk lichaamstype en elke slaaphouding

Ondersteuning en comfort voor een zorgeloze nacht: dat is de essentie van Caap’. Het neusje van de zalm op vlak van matrassen wordt in het najaar van 2022 officieel gelanceerd. De Paarl matras van Caap’ biedt met haar bewezen kwaliteit pure en harmonieuze slaap en combineert het beste van de verschillende mogelijkheden en moderne ontwikkelingen. Ze past bij elk lichaamstype en slaaphouding omdat ze is opgebouwd uit drie specifieke schuimlagen. Elke laag brengt haar eigen toegevoegde waarde in, de som is … het beste slaapcomfort.

–             De stevige Paarl-ondersteuningslaag biedt met haar 7 comfortzones de ideale lichaamssteun.

–             Met de Visco-tussenlaag krijgt je lichaam de ideale drukverdeling voor een optimaal ligcomfort.

–             De ademende softfoam comfortlaag werkt warmte- en vochtregulerend en zorgt voor verkoeling wanneer dat nodig is.

De Paarl-materassen van Caap’ zijn 100% van Belgische makelij, gebaseerd op de jarenlange ervaring van De Witte Lietaer als slaapspecialist. Met een volledig Belgische productie garanderen zij de best mogelijke kwaliteit en service. Opmerkelijk: de matrassen worden gerold aan huis geleverd. Comfort van A tot Z dus.  

Meer info: www.dwl.bewww.caapsleeping.be