De juiste knowhow in slaapcomfort vind je bij Sleepworld

Kwalitatief én voldoende slapen draagt bij tot een goede gezondheid: daar bestaat geen enkele twijfel over. Als uitgelezen specialist in slaapcomfort biedt Sleepworld de klant niet alleen de beste producten, het bedrijf dat over het land verspreid 22 slaapwinkels telt, geeft er ook het juiste advies bij. Boxsprings, matrassen, bedden, bodems, kussens, dekbedden, beddengoed, … bij Sleepworld hebben ze naast de juiste knowhow ook de meest gerenommeerde merken in huis voor een perfecte nachtrust. Enkele voorbeelden daarvan zijn de matrassen van Sleepy® en de meermaals bekroonde producten van Technogel®.

Krachtigste levenselixir

Studies hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit en de duur van je slaap, je dag-nachtritme en de werking van je immuunsysteem. Zo zijn mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen veel gevoeliger voor virale infecties. De Nederlandse psychiater en somnoloog, Alexander Van Daele, stelt dat ons lichaam tijdens het slapen stoffen produceert, die belangrijk zijn voor een goede werking van je immuunsysteem. Slaaptekort, daarentegen, zorgt voor een tekort aan die stoffen waardoor de strijd tegen een virus moeizamer verloopt. Met andere woorden, hoe minder je slaapt, hoe groter de kans dat je een virus oploopt en hoe minder je lichaam ertegen gewapend is. Die claim wordt bevestigd in verschillende klinische studies. Zo ontdekten Amerikaanse onderzoekers dat proefpersonen die minder dan 7 uur per nacht sliepen, meer dan dubbel zoveel kans hadden op een verkoudheid dan de proefpersonen die minstens 8 uur per nacht sliepen. Professor Matt Walker gaat zelfs nog verder en noemt slaap ‘geen optionele luxueuze levensstijl, maar juist ons krachtigste levenselixir’. Het is een niet-onderhandelbare biologische noodzaak. Daarnaast stelt hij dat bepaalde genen geassocieerd met ons immuunsysteem worden uitgeschakeld door slaaptekort en dat we dus veel vatbaarder zijn voor allerlei ziekten wanneer we niet voldoende slapen.

Hoe veel slaap heb je nu nodig? Dat is een vraag waar geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden. Afhankelijk van je leeftijd en levensritme streef je best naar 7 tot 8 uur slaap per nacht. Nog belangrijker dan het aantal uren slaap per nacht, is regelmaat en structuur, want regelmaat verankert je slaap en verbetert de kwantiteit en kwaliteit van je slaap. Elke dag op hetzelfde uur gaan slapen en op hetzelfde uur opstaan (ja, ook in het weekend!), is dus de boodschap.

Sleepy®: 120 nachten testen

Niet alleen de manier en de tijd dat we slapen, speelt een prioritaire rol voor onze gezondheid, ook het bed zelf en vanzelfsprekend de matras waar we op slapen, zijn niet te onderschatten elementen.

Sleepy® bijvoorbeeld is al decennialang een vertrouwd merk voor innovatief en kwalitatief slaapcomfort. Met kwalitatief hoogstaande producten wil Sleepy® actief bijdragen aan een positieve en creatieve levensenergie door ieders slaapcomfort te verhogen. Op een Sleepy® matras slaap je namelijk altijd goed. De Sleepy® Original combineert twee stevigheden in één matras. Draai hem volgens de stevigheid die bij jou past en geniet van een zalige nachtrust. Dat Sleepy® volledig overtuigd is van de kwaliteit van de matrassen blijkt uit het genereuze aanbod om matras niet minder dan 120 nachten in alle rust uit te testen in je eigen slaapkamer. Ben je toch niet helemaal overtuigd? Dan komen zij de matras gratis ophalen en betalen ze het aankoopbedrag terug.

De Sleepy® Original matras staat garant voor duurzaamheid. Alle materialen werden zorgvuldig uitgekozen en geselecteerd voor hun kwaliteit. De matras voldoet aan alle strenge Europese kwaliteitseisen en geniet een garantie van 10 jaar.

Bij Sleepy® slaap je in 1-2-3! Bestel de matras online en zij leveren hem gratis in een handige doos bij je thuis, waar je ook woont. Haal de matras uit de doos, draai hem volgens de gewenste stevigheid en slapen maar! Minder dan een seconde na het uitpakken, kan je je ogen sluiten. En dat is verdraaid gemakkelijk.

Technogel® Sleeping

Meer diepe slaap, waardoor je meer uitgerust wakker wordt: dat is waar het nieuwe slaapconcept Technogel® Sleeping mee uitpakt. De unieke eigenschappen van het Duits-Italiaans gepatenteerde Technogel® brengen alleen maar voordelen met zich mee. Zo transporteert en verspreidt de gel lichaamswarmte, zodat het lichaam koel en comfortabel blijft. Daarnaast verlagen ze drukpunten, wat zorgt voor een betere doorbloeding tijdens de slaap. Hierdoor ervaar je tot 45% meer diepe slaap. Dat is wetenschappelijk bewezen en bovendien is de matras duurzaam in gebruik.

Hun nieuwste concept is dus Technogel® Sleeping. Technogel® is een Duits-Italiaanse uitvinding, die in het verleden al voor verschillende toepassingen werd gebruikt. Oorspronkelijk werd de eerste gel ontworpen door Massimo Losio, toen eigenaar van het bedrijf Royal Medica. Hij wou het leven van een basketbal spelende rolstoelpatient comfortabeler maken. Nadat hij een licentie kreeg van Bayer, ontwierp hij het eerste Technogel® zitkussen. In 1995 werd de gel opgemerkt door Ottobock, wereldleider in prothesen en medische toepassingen, waarop een joint venture ontstond tussen Royal Medica en Ottobock. Hierna nam het product een vlucht in veel verschillende branches. In 2007 werd het eerste Technogel® Sleeping kussen op de markt gebracht. Sindsdien zijn daar verschillende producten bijgekomen en is Technogel® ook in de wereld van het dagdagelijkse slaapcomfort een gerenommeerd product.

Gelijkmatige drukverdeling

Technogel® is een uniek, biocompatibel materiaal. Het combineert maximale ondersteuning naadloos met een aanpassingsvermogen te vergelijken met water. In tegenstelling tot schuim past Technogel® zich aan in drie richtingen (op/neer, links/rechts, vooruit/achteruit). Op die manier worden de lichaamscontouren gevolgd en past het materiaal zich perfect aan het lichaam aan. Door het grote contactoppervlak zorgt Technogel® voor een gelijkmatige drukverdeling, wat de drukpunten aanzienlijk vermindert.

Daarnaast is Technogel® een “High Heat Capacity” materiaal. Door de hoge thermische geleiding van het materiaal kan de matras lichaamswarmte opslaan en verspreiden, waardoor je koeler en comfortabel blijft. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de daling van de lichaamstemperatuur de behoefte aan zuurstof van weefsel verlaagt, wat merkbare voordelen oplevert op plaatsen waar de bloedcirculatie niet optimaal is door druk. Slaapcentra overal ter wereld hechten belang aan de relatie tussen temperatuur en een goede nachtrust. Immers, hoe comfortabeler de lichaamstemperatuur, hoe dieper je slaapt.

Dat Technogel® daar in slaagt, is wetenschappelijk bewezen in verschillende onafhankelijke studies. Klinische tests aan de universiteiten van Turijn (Italië), Boston (Verenigde Staten) en Berlijn (Duitsland) hebben aangetoond dat Technogel® matrassen de lichte slaap tot 33% verkorten en de verkwikkende diepe slaap tot wel 45% verlengen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Bovendien is Technogel® een biocompatibel materiaal dat volledig vrij is van vluchtige stoffen. Het wordt na verloop van tijd niet harder of slechter en het behoudt zijn elastische en mechanische eigenschappen. De bestanddelen kunnen niet losbreken of migreren en breken dus niet af. Tests hebben aangetoond dat Technogel® meer dan 90.000 drukcycli kan ondergaan. Dat is 60.000 meer dan de Europese standaard van 30.000. In tegenstelling tot bedrijven die claimen een vergelijkbaar materiaal te gebruiken, beschikt enkel de gepatenteerde Technogel® over bovengenoemde eigenschappen. Zo is de dikte van de geltorens bijzonder belangrijk. Heeft de gel niet een bepaalde dikte, dan ontbreken ook de eigenschappen die alle voordelen, zoals het opslaan van lichaamswarmte, bieden.

Technogel® is absoluut geen prijsspeler. De matrassen liggen in een hogere prijsklasse, maar dat vertaalt zich ook in een perfecte service voor de klant. Blijkt de matras na aankoop toch te zacht of niet zacht genoeg? Technogel® wisselt binnen de 120 dagen gratis de kern om. Technogel® Sleeping zal zichzelf snel genoeg bewijzen en hierdoor geen ‘kortingproduct’ worden.”

Meer info: www.sleepworld.be