Chrisma biedt interieurinrichting, totaalrenovaties en exclusieve villabouw

“Wij ontzorgen architecten via ons totaalaannemingsbedrijf Club Soignee’’

Een woning inrichten of renoveren kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig neemt Chrisma alle werken op zich, waarbij het bedrijf zich richt op het ontzorgen van de klanten.
Bij Chrisma bent u aan het juiste adres voor een grondige renovatie of het inrichten van uw nieuwbouw. Chrisma realiseert uw droomwoning naar uw wensen via een zorgeloos proces. De zaak in Knokke staat in voor alle werken, van ruwbouw tot bedlinnen. Chrisma kan rekenen op een team van 12 interieurarchitecten en ruim zeventig vakspecialisten. Het bedrijf bestaat al sinds 2007. Het is duidelijk dat de firma koploper is in Knokke-Heist, met meer dan 400 projecten op de teller. Zaakvoerder Chris Maes: “We focussen op totaalrenovatie en nemen alles in handen. Klanten kunnen langskomen in de showroom in de Kustlaan en in ons kantoor in de Natiënlaan.”
Snelle aanpak

De klanten van Chrisma zijn voornamelijk tweede verblijvers. Van een klein appartement tot een luxueuze villa, Chrisma doet beide. “We ontzorgen onze klanten volledig en dat stellen ze zeer op prijs. Het is bovendien een van de belangrijkste redenen waarom ze bij ons aankloppen. Iedereen kent wel de frustratie van het lange wachten op een loodgieter of elektricien. Bij ons is dat niet het geval, we hebben een ruim netwerk en kunnen snel schakelen. Momenteel zijn we actief op vijftig werven in en rond Knokke. Als er zich ergens een acuut probleem stelt, dan kunnen we onmiddellijk een vakman ter plaatse sturen. Daardoor kunnen we een fantastische naservice garanderen. We zijn immers altijd in de buurt.”
“Onze sterkte is dat we de werken op korte termijn kunnen inplannen en uitvoeren. U kan Chrisma beschouwen als een totaalaannemer, sommige vaklui zijn bij ons in dienst, terwijl anderen werken in onderaanneming. Wie we inzetten, hangt af van project tot project, de afgesproken deadlines en de specialismen die nodig zijn. Dat betekent een snelle start, maar ook een dagelijkse aanwezigheid op de werf. Onze concullega’s in de regio richten zich op ofwel interieurontwerp ofwel beschouwen ze zich als een aannemingsbedrijf. Wij zijn beide en dat maakt ons uniek.”

Uitbreiding naar andere locaties
Chrisma richtte zich de afgelopen jaren op klanten die een tweede verblijf aan de kust bezitten, maar er zijn ook verzoeken van klanten om renovaties uit te voeren in hun hoofdverblijf. “Onze klanten wonen zowat overal, we volgen hen. Het stimuleert ons om in het binnenland ook nieuwe klanten aan te trekken. Dat willen we geleidelijk laten groeien. Het principe van de klant volledig te ontzorgen, blijven we aanhouden. We willen alle stress van verbouwingen wegnemen.”
Trendsetter

Chrisma is een trendsetter en streeft dat ook na in alles wat ze doen. “Het aantal technieken die je kan uitvoeren is quasi eindeloos. Er zijn verschillende reliëfen, structuren en kleuren beschikbaar voor zowel muur-, wand- als vloerbekleding. Door de klant te voorzien van allerlei mogelijke opties, kunnen we beter inspelen op zijn wensen.” Chrisma werkt een volledig gepersonaliseerd voorontwerp en moodboard uit. De materialen, het kleurenpallet, de texturen… brengen de sfeer en de stijl van de woning tot leven. Een binnenhuisarchitect van Chrisma begeleidt hen daarbij en geeft tips over wat de mooiste combinaties zijn. “We hechten er veel belang aan dat de klant een grote inbreng heeft bij het ontwerpen van het interieur. Het team van Chrisma heeft een groot luisterend oor, maar we geven ook advies over de nieuwste evoluties en trends in onze branche.”

Club Soignee
Een nieuw en uniek concept van Chrisma is Club Soignee. Met Club Soignee zet Chrisma zijn brede kennis en uitvoerende diensten ter beschikking als totaalaannemer met de daarbijhorende 10-jarige aansprakelijkheid, zodat ze de architect volledig kunnen ontzorgen. “We geven hen volledige vrijheid bij het ontwerpen, aangezien dit hun expertise is. Als aannemingsbedrijf biedt Club Soignee hen de kans om de ontwerpen gezamenlijk te realiseren. Door onze ruime ervaring kunnen we probleemloos gedetailleerde plannen lezen en zijn we op de hoogte van de nieuwste en meest speciale materialen. Hierdoor hebben ze slechts één aanspreekpunt, wat al hun praktische zorgen wegneemt. We hebben in het verleden gewerkt voor bekende architecten zoals Dieter Vander Velpen en Gert Voorjans. Hoewel hun kantoren in Antwerpen zijn gevestigd, voeren wij graag projecten voor hen uit in de buurt van Knokke-Heist. Ze weten dat ze op Chrisma kunnen rekenen. Met hun plannen en materiaalkeuze gaan wij aan de slag. We streven ernaar om deze samenwerking uit te breiden met Club Soignee. Concreet bieden we architecten een eigen, private werkruimte, waar ze volledig autonoom kunnen werken en hun klanten kunnen ontvangen.”

Info:
www.chrisma.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Chrisma