antoniolupi luxe badkamers

antoniolupi is een toonaangevend ‘Made in Italy’ merk, bekend onder interieurontwerpers en architecten om zijn exclusieve designproducten voor de badkamer. Hier wordt vakmanschap gecombineerd met de hoogste kwaliteit materialen om een ruime keuze aan iconische badkamermeubels te produceren die elke badkamer omtoveren tot een elegante leefruimte.

Main image reflex and introverso

Het verhaal van antoniolupi

Het verhaal van antoniolupi begon in 1950 in een dorpje in Toscane, met een kleine werkplaats gespecialiseerd in glazen accessoires. Antonio Lupi, oprichter van het bedrijf, was vastbesloten om de reputatie van het bedrijf op te bouwen op basis van aandacht voor detail, kwaliteit en innovatief design. Geleidelijk aan nam Antonio’s familie de leiding van het bedrijf over en begon samen te werken met bekende ontwerpers en architecten. De badkamer evolueerde van een puur functionele ruimte naar een toonbeeld van iconisch design. De toenemende vraag naar antoniolupi producten leidde tot de oprichting van een internationaal distributienetwerk in meer dan 30 landen, inclusief hun eigen merk showrooms.

In de zeventig jaar sinds de oprichting is antoniolupi synoniem geworden van elegantie, innovatie, precisie en een robuuste design geest. Vandaag de dag omvat het antoniolupi portfolio baden, wastafels, fittingen, badkamer keramiek en accessoires.

Vakmanschap in marmer

Uitzonderlijk design, gevoel voor stijl en creativiteit onderscheiden alle badkamerartikelen van antoniolupi. Deze kwaliteit wordt weerspiegeld in de keuze van de materialen, zoals marmer, natuursteen, glas, hout en technologisch geavanceerde materialen.

Antoniolupi staat bekend om zijn marmeren badkamers, gemaakt van massieve blokken marmer van de hoogste kwaliteit, gewonnen door bekwame steenhouwers uit de Cervaiole steengroeve in Mount Altissimo in Noord-Italië. Antoniolupi gebruikt dit edele en eeuwenoude materiaal om unieke en hedendaagse badkamerobjecten te creëren.

De Intreccio serie marmeren wastafels zijn een voorbeeld van antoniolupi’s unieke en verbluffende ontwerp. Deze vrijstaande stenen wastafels zijn samengesteld uit concentrische cirkels vervaardigd uit één blok marmer. De ringen van marmer zijn concentrisch omdat ze binnenin het blok marmer moeten worden verkregen. Dit beperkt drastisch de verspilling van dit kostbare materiaal tijdens het marmer snijden. Hier gaan esthetische expressie en technologie samen om de impact op het milieu te verminderen. Deze wastafels kunnen ook worden geproduceerd met ingebouwde led-verlichting, voor extra effect.

Wave is een revolutionaire nieuwe vrijstaande marmeren wastafel met een lichte etherische vorm die vervloeit als een golf. Wave werd gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile 2022 en vormt de eerste samenwerking tussen antoniolupi en de architectuurstudio Fuksas, als aanvulling op antoniolupi’s talrijke samenwerkingen met gevestigde design- en architectuurstudio’s.

Wave vormt een ongewoon contrast tussen de stevigheid van het materiaal en de lichtheid van de vorm. De artistieke visie van Doriana en Massimiliano Fuksas, gecombineerd met de ervaring van antoniolupi, vermindert de dikte van het materiaal, waardoor het licht wordt als een vel papier. Deze lichtheid wordt benadrukt door de helderheid van het gebruikte Carrara marmer. 

De energie van het water komt volledig tot uiting in deze wastafel en wordt geaccentueerd door de twee randen die elkaar aan het uiteinde niet perfect overlappen. Deze randen vormen een praktische steun voor handdoeken. Het perfect gladde oppervlak van Wave is het resultaat van het vakmanschap in de verwerking van marmer en het perfecte gebruik van geavanceerde machines, ten dienste van de mens gesteld om ideeën en projecten om te zetten in meesterwerken. De natuurlijke tinten van het materiaal maken elke vrijstaande wastafel uniek en onherhaalbaar.

Flumood van antoniolupi

Flumood is een innovatief materiaal voor badkamers ontwikkeld door antoniolupi dat esthetisch aantrekkelijk, ecologisch, resistent en gemakkelijk te reinigen is. Een perfect materiaal voor de badkamer. Antoniolupi heeft besloten het te gebruiken in een aantal van zijn projecten voor aanrechtbladen, wastafels en badkuipen.

Een voorbeeld van één van de antoniolupi producten beschikbaar in Flumood is het Sled bad, ontworpen door Carlo Colombo. Sled is een vrijstaand bad dat de indruk geeft ‘uit water gesneden’ te zijn. Het resultaat is een sculpturale vorm, die bijna lijkt te zweven in de lucht. Het gevoel van zweven en afwezigheid van zwaartekracht wordt geaccentueerd door de bodem van het bad, die onzichtbaar is. Dit effect kan verder worden geaccentueerd door het gebruik van een LED-lamp. Sled kan worden vervaardigd in een groot assortiment van kleuren en is ook verkrijgbaar in Colormood, de nieuwe hars met een fluweelachtige touch gepatenteerd door antoniolupi in 2021.

Cristalmood

Cristalmood, een resultaat van antoniolupi’s onderzoek en productontwikkeling, is een gekleurde transparante kunststof met een glanzende afwerking, samengesteld uit polyesterhars van hoge kwaliteit en kleurpigmenten. Gedoopt tot Cristalmood vanwege zijn transparantie en glans, is het een nieuwe generatie gekleurde hars. Het is resistent, heeft anti-corrosietests doorstaan en kan worden gereinigd met alle gangbare schoonmaakmiddelen. Dankzij de samenstelling wegen voorwerpen gemaakt van Cristalmood ongeveer 30% minder dan voorwerpen gemaakt van massieve materialen.

Reflex is het eerste transparante bad van antoniolupi gemaakt van Cristalmoodi. Het bad wordt gekenmerkt door strakke vormen en kleuren, harmonie en minimalisme. Reflex is verkrijgbaar in tien trendy kleuren – Fumè, Nebbia, Ocra, Bottle, Petroleum, Ginger, Cobalt, Sangria, Amber en Lime tinten, die kleur, elegantie en levendigheid geven aan de kunststof volumes die in constante dialoog zijn met het licht.

Badkamermeubels

Antoniolupi heeft verschillende unieke collecties badkamermeubels, die allemaal gekenmerkt worden door innovatief design, vakmanschap en hoogwaardige materialen.

De nieuwe Borderline collectie van strakke badkamermeubels en wastafelmeubels is ontworpen door Carlo Colombo. Borderline is een volledig aanpasbare collectie, met een breed scala aan maten, kleuren en exotische afwerkingen, zoals mat zwart gelakt aluminium.

Het meubelassortiment Atelier Colore valt op door zijn strakke en sobere vormgeving in een brede waaier van warme, neutrale of koude kleurtinten. Ontwerper Mario Ferrarini heeft gespeeld met de esthetische variaties die mogelijk zijn door gekleurde kubussen. Deze volledig personaliseerbare kasten zijn ook verkrijgbaar in een ruime keuze aan matte, reliëf of gepolijste lakafwerkingen. De gekozen handgrepen of openingsgleuven kunnen bovendien in verschillende standen worden geplaatst, waardoor een bijna oneindige combinatie van oplossingen mogelijk is.

Als aanvulling op de verschillende kastenreeksen omvat de Antonio Lupi-look een keuze aan spiegels, zoals de Focus-spiegel, uitgerust met een cirkelvormige loep.

Deze producten zijn slechts een greep uit het uitgebreide assortiment unieke en prachtige productontwerpen van antoniolupi. Kijk voor meer informatie op www.antoniolupi.it of neem contact op met lupi@antoniolupi.be.