Beleving van houtmassiefbouw in de nieuwe kijkwoning van MI CASA

“We don’t copy, we create”, het motto van familiebedrijf Mi Casa levert al jarenlang unieke, exclusieve woningen in massieve houtbouw op. Maar hoe oogt deze bijzondere sleutel-op-de-deur-formule van heel nabij? Een daadwerkelijke beleving van de Mi Casa-bouwmethode gekenmerkt door een verfijnde architectuur maakt Mi Casa vanaf het weekend van 10 maart 2023 mogelijk in hun prachtige nieuwe kijkwoning in Hansbeke.

Thibo Lidou vertelt onderhoudend over de nieuwe kijkwoning en meer bij Mi Casa:
Onze nieuwe kijkwoning is elke zondag op afspraak te bezichtigen tussen 13u. en 17u., daarbuiten ook te bezoeken na afspraak met een van onze consulenten. De kijkwoning omvat alles waar we met Mi Casa voor staan; kort samengevat betekent dit de combinatie van een markante ‘wow’ architectuur en uitstekende kwaliteit waarmee we streven naar 100% tevreden klanten. Mi Casa verzorgt uitsluitend houtmassiefbouw op het bouwperceel van de klant en uiteraard is deze kijkwoning daar hét voorbeeld van. De woning toont enerzijds langs de buitenkant de combinatie van metselwerk en beplanking, en anderzijds ook het volledige luxueuze lastenboek dat de basis vormt voor elke prijsofferte. Hetgeen we langs de E40 afrit Nevele tentoonstellen is absoluut niet de betere variant van wat we aan al onze klanten verkopen, het is werkelijk een weerspiegeling van wat door 95% van onze klanten aan materialen gekozen wordt. Vanzelfsprekend kiest niet elke klant voor dezelfde vloer, maar de vloer die in de kijkwoning ligt, komt uit de gemiddelde prijscategorie; als het ware “what you see is what you get”. Onze klanten komen niet voor verrassingen te staan. Wij houden van transparantie. Wat je in Hansbeke ziet, is een realistische weergave van de keuzes van onze klanten.

Persoonlijke totaalservice
Onze nieuwe kijkwoning springt in het oog langs de drukste snelweg van België en heeft dus een aangelegde tuin en is natuurlijk geschilderd, glimlacht Thibo. Het enige wat wij niet aanbieden in ons pakket zijn tuin -en schilderwerken, maar verder is het een totaalplaatje: het sleutel-op-de-deur-concept waarbij de woning volledig wordt afgewerkt, klaar om te verhuizen. Onze klant moet alleen nog schilderen. Wij kunnen schilders aanbevelen die het gewend zijn om met ons product te werken. Wij bieden dus zo goed als alles aan: van de afbraak van een bestaande woning tot en met maatwerk en we begeleiden van A tot Z. Mi Casa is geen bouwpromotor maar een bouwonderneming met een totaalservice. Wij bouwen een klassevolle kant-en-klare woning op de bouwgrond van onze klant, maar de opdrachtgever beslist tot in het kleinste detail hoe zijn of haar droomhuis eruit moet zien.

Het merk Mi Casa
In 1994 richtte Jean-Luc Lidou, de pater familias, Mi Casa op. Sinds 2015 neemt zoon Thibo Lidou de dagelijkse leiding op zich. Jean-Luc wilde niet zomaar een dak boven je hoofd bouwen, maar woningen die je er zo kan uitpikken en hij maakte Mi Casa tot een begrip in de bouwwereld. Thibo innoveerde in nieuwe productietechnologieën en liet een frisse wind door Mi Casa waaien. Jean-Luc kijkt tevreden toe hoe Mi Casa onder leiding van Thibo mee is met de nieuwste evoluties, met respect voor de eigenheid van het merk. Jean-Luc werkte vroeger bij Wolfgang Verraes, de grondlegger van houtmassiefbouw in België. Intussen is Mi Casa uitgegroeid tot de toonaangevende marktleider in de constructie van massieve houtbouwwoningen. Mi Casa wordt gepercipieerd als een kwaliteitslabel.

“Wij hanteren inderdaad een sleutel-op-de-deur-formule, echter die verschilt helemaal van de standaard invulling die meestal aan het begrip wordt gegeven. Bij ons heeft onze klant de regie in handen, wij spelen een ondersteunende en ontzorgende rol. Mi Casa bulkt van de ervaring en expertise, wat maakt dat wij gericht advies kunnen geven bij elke stap van het proces. Wij ontzorgen de klant bij de volledige uitvoering” , vertelt Thibo enthousiast verder.

Mi Casa groeide uit tot een merk in de wereld van de totaalaannemers. Door de jaren heen is onze eigen stijl, die enigszins kan omschreven worden als de Amerikaanse New England stijl typerend geworden, maar dat is zeker niet de enige stijl voor onze huizen. De klant heeft bij ons een ruime keuze. Onze bouwmethode leent zich tot alle mogelijke constructies met een afwerking naar keuze. Mi Casa’s sterkte zit in hoogstaande kwaliteit mogelijk gemaakt door een gecontroleerd in-house productieproces en een team van gemotiveerde medewerkers. Mi Casa is een familieonderneming waar ervaren mensen werken die Mi Casa in de vingers hebben. Meer dan de helft van onze werknemers werkt al meer dan tien jaar bij Mi Casa. Ons personeel gaat trouwens ook een kijkje nemen in Hansbeke om het fraaie eindresultaat van hun inzet mee te bewonderen.

The warm charm of wood
Samen met de klant gaan we op zoek naar zijn ideale thuis in onze gekende aparte sfeer: the warm charm of wood. Hout als bouwgrondstof ligt de laatste tijd wel eens onder vuur. Onterecht, volgens Thibo. “Onze grondstoffen komen uit duurzaam beheerde plantagebossen. Zo zien we erop toe dat de planeet niet ontbost wordt voor onze woningen. Hout is eigenlijk de ideale grondstof als we de strenge huidige en toekomstige energienormen beschouwen. Wij hechten veel belang aan isolatie, verwarming, ventilatie, winddichtheid en het implementeren van energiebesparende technieken. Zowat alle houtmaterialen produceren we trouwens in ons eigen Belgisch atelier in Waregem.”

Waarom houtmassiefbouw? In een Mi Casa woning is er binnen meer ruimte in vergelijking met een woning in traditionele bouw of houtskeletbouw. Met dezelfde buitenafmetingen is er binnen meer plaats over. De andere systemen hebben een dikkere samenstelling nodig om dezelfde isolatiewaarden te behalen als een Mi Casa. Nog een belangrijk argument dat pleit voor massieve houtbouw is de droge opbouw van ons systeem. Bij Mi Casa moeten de muren en plafonds geen duizenden liters vocht uitzweten, maar kan er meteen verder gebouwd worden. Het zorgt er eveneens voor dat je in een Mi Casa-werf geen kil gevoel hebt, in tegenstelling tot traditionele bouw. Die droge opbouw zorgt voor een bijkomend voordeel, namelijk de snelheid van bouwen. Ons stapelsysteem zorgt niet alleen voor het specifieke uiterlijk dat bij een Mi Casa hoort. Dankzij ons Belgisch semi-automatisch productieproces is onze voorbereiding nagenoeg perfect, waardoor de opbouw op de werf naadloos en snel plaatsvindt. Wij garanderen niet alleen een energiezuinige woning, maar een thuis met een bijzondere sfeer, die eigen is aan Mi Casa. Want een Mi Casa valt meteen op in het straatbeeld. Vijf maanden na het starten van de ruwbouw kunnen onze klanten reeds de sleutel van hun Mi Casa in ontvangst nemen.

Naast een volledig Belgische productie en een sterk persoonlijke aanpak is een transparante prijspolitiek ook een van de pijlers van Mi Casa. De huidige crisis en inflatie hoeven mensen met bouwplannen niet af te schrikken, aldus Thibo. Uiteraard voelen we allemaal de prijsstijgingen, niet alleen in de bouwsector. Wat hout betreft lijkt het momenteel eigenlijk nogal mee te vallen, want daar zitten de prijzen opnieuw in een dalende trend, verduidelijkt Thibo. Een glazen bol heeft niemand, echter op dit ogenblik gaan we ervan uit dat we een prijs kunnen aanbieden die negen maanden geldig blijft. Mi Casa houdt van hout. Hout voert zowel buiten als binnen de boventoon in onze karaktervolle, kwalitatieve en duurzame woningen, in diverse stijlen, van landelijk tot modern. Een sleutel-op-de-deur-concept met veel hout én met een eigen filosofie in een oogstrelend design, maar de bouwheer houdt de touwtjes in handen.

Mi Casa, mijn huis
De nieuwe kijkwoning is een pareltje dat opnieuw een uithangbord wordt voor alles wat Mi Casa karakteriseert. Mi Casa in het echt bekijken en aanvoelen kan in de nieuwe modelwoning in Hansbeke, een huis om bij weg te dromen, inspiratie te vinden en dan uw bouwplannen in werkelijkheid om te zetten, samen met Mi Casa.
Onze nieuwe kijkwoning in Hansbeke is een toonbeeld van waar Mi Casa voor staat. Mi Casa is klasse. Een warm gevoel. Verfijnd design. Unieke architectuur. Warmte dankzij het hout. Ontwerp op maat. Topkwaliteit. Een totaalbeleving… besluit Thibo.

Houtmassiefbouw
Exclusieve woningen met een eigen verhaal
Totale ontzorging tijdens het volledige bouwproces
Verfijnde architectuur en design
Maatwerk in alle stijlen
Modelwoningen te bezichtigen op afspraak
Nieuwe kijkwoning in Hansbeke vanaf 10 maart 2023

www.micasa.be
Tekst: Ella Scheers