Zo creëer je de perfecte thuisgym

Stel je voor: Je bent druk thuis aan het werk, je hebt zin en wat tijd om te sporten, maar niet om eerst naar de sportschool te gaan. Je loop je huis door, een ruimte in en je bevindt je ineens in de perfecte home gym. Compleet samengesmolten met jouw interieur. Een wellnessruimte van de hoogste graad geïntegreerd in de stijl van je huis. Dat is een thuisgym van Technogym ontworpen en ingericht door RR Interieur. En biedt jou alles wat een sportschool heeft, zelfs meer.

RR Interieur zorgt samen met Technogym ‘The Wellness Company’ dat jij alleen nog maar thuis wil sporten. Zoals Rik Ruebens van RR al aangeeft: “Interior design is a personal experience.” Daarin is bij RR Interieur hospitality key. De RR-ontwerpers staan garant voor onafhankelijk interieuradvies op maat met een white glove-service. Het draait uiteindelijk allemaal om de ultieme beleving thuis, zo ook de thuisgym.

Want als je gaat voor een totale interieurbeleving mag een thuisgym niet ontbreken. De fitnessapparatuur van Technogym en dan vooral Personal Line, ontworpen door Antonio Citterio, past perfect in de high-end merkenmix van RR Interieur. Dat bestaat uit een prachtige mix van Italiaanse en Scandinavische collecties, innoverend Belgisch talent en trendsettende Braziliaans en Japanse collecties verdeeld in de totaal drie experience stores. De thuisgym wordt door Rik Ruebens regelmatig meegenomen in het ontwerp van een interieur. De ontwerpers zorgen dat dit een ruimte is waar je graag vertoeft omdat deze mooi is ingericht, perfect passend bij de rest van het interieur. Hier kun (en wil) je 24/7 in alle comfort trainen op de beste apparatuur.

Dit hoort in een thuisgym

In een thuisgym moet je je compleet thuis voelen en daarom stemt Technogym de apparatuur af samen met jou. Personal Line omvat premium Italiaanse design fitnessapparaten voor cardio- en krachttraining speciaal voor thuis. Waarvan de meest in het oog springend Kinesis is. Dit design-
fitnessapparaat, verkrijgbaar met verschillende achterwanden van spiegel tot leer met hout, is een complete thuisgym. Hiermee doe je 360 graden honderden oefeningen voor kracht, flexibiliteit, coördinatie en balans. Je creëert in een klap een wellnessruimte in je interieur zonder dat het opvalt.

Werken en trainen tegelijk

Alles kan. Als Rik een interieur ontworpen heeft waarin een werkkamer wordt meegenomen, kan ook hier cardioapparatuur worden neergezet. Via de haarscherpe, grote schermen en de geïntegreerde geluidsboxen op het cardio-apparatuur in combinatie met Technogym Live, werk je namelijk gewoon door. “We merken dat er steeds meer vraag is naar wellness pontificaal in je interieur, volledig geïntegreerd. De fitness-
apparatuur van Technogym lenen zich daar perfect voor. De interieurarchitecten van RR Interieur kruipen als het ware in de huid van de klant. Zij vertalen de wens van de klant in een compleet droominterieur inclusief lichtplan, kleur- en materiaaladvies. En kleur, licht en materiaal is even zo belangrijk bij het inrichten van een homefitness. Je moet bijvoorbeeld letten op de vloer, welk apparaat waar staat in verband met lichtval en hoe past het qua materiaal en kleur in de rest van je interieur. “Een walk-in-closet bijvoorbeeld, komt niet als eerst in je op als je zoekt naar de beste plek voor je Run Personal-loopband. En je denkt niet aan een fitnessapparaat om die ene lege plek thuis in te vullen.” Bij RR Interieur wel, daar denken ze met je mee.

Daarom een thuisgym

Mensen hebben het druk en willen graag even snel tussendoor sporten, zonder de deur uit te gaan. Rik vertelt: “De evolutie van vandaag die Covid heeft versneld, vraagt om meer kwaliteit in huis. Van man caves tot aan kunst- of klassieke autoverzamelaars en lifestyle people, mensen zoeken meer en meer een plek voor zichzelf waarin ze volledige me-time hebben. En een plek waarin binnen/buitenleven een worden. Zoals een poolhouse. Hierin komt Technogym volledig tot zijn recht. Dit wordt in de winter een extra dining en living room om met vrienden of samen te genieten. In de zomer gaan de deuren open en kunt je er luxe barbecueën. Het gaat erom dat men altijd van alle goeds thuis kan genieten. Dat is het succes van een thuisgym. Vroeger was het een moeten en waren de fitnessapparaten niet om aan te zien. De oude hometrainer werd vaak als kapstok door de vrouw des huizes gebruikt. Nu is de homegym een must have, part of the game. Technogym is erin geslaagd design fitness-
apparatuur te maken die zo mooi is dat het niet stoort in het interieur. Sterker nog, het wordt juist een verlengde van je interieur, dat is kracht van Technogym. Cliënten zien een homegym tegenwoordig bijna als een essentie. Zoals ook een sofa en keuken niet mogen ontbreken in een huis.

Mijn ideale homegym heeft een goede hometrainer zoals de Technogym Bike waarop je live indoor cyclinglessen kunt volgen. Maar ook een roeier en loopband mogen mijns inziens niet ontbreken. Daarnaast moet de kamer voldoende open ruimte hebben om oefeningen te kunnen doen. Voor de liefhebbers ook wat gewichten of een krachtstation als de Power Personal, dat is alles in één. We creëren ruimtes op maat en naar de vraag van de klant. Een roeier zal voor de ene klant prioritair zijn aan een bureau en voor de ander geldt weer een complete relaxruimte.”

Make it personal

Personal Line biedt alles wat je sporthartje begeert op zowel interieurvlak als in fitness-
apparatuur. De elegante, stoere, award winning cardio-apparaten ontworpen door Antonio Citterio, zijn uitgerust met het innovatieve, digitale Technogym Live platform. Hier krijg je naast gepersonaliseerde trainingen en entertainment afgestemd op jouw wensen en behoeften, een heuse personal coach. Met je coach stel je eigen trainingsseries samen op jouw behoeften en doelen. Zo beleef je gegarandeerd een volledig persoonlijke sportervaring. Afvallen, conditie verbeteren, fit worden, sterker worden en ruimte in je hoofd creëren, het wordt allemaal makkelijker, leuker en, nu echt, haalbaar met de Technogym coach.

En wil je geëntertaind worden tijdens het trainen? Geniet van levensechte outdoor tracks, door prachtige natuurlandschappen of steden wereldwijd. Kijk tv of Netflix, check je social media of het nieuws. Mail, Zoom, alles kan. Zo wordt thuis trainen wel heel persoonlijk. Rik: “De Personal Line-producten van Antonio Citterio passen precies in onze ontwerpen. Met de spiegelende elementen die een ruimte groter doen lijken en waarin licht mooi weerkaatst. En vervangen door met het geborsteld staal, maken dit apparatuur een lust voor het oog in elke ruimte.”

www.technogym.com