Toran Heliservice

Toran is sedert meer dan 20 jaar een vaste waarde in de wereld van helikopters. We hebben in deze periode ontelbare gelukkige gezichten gezien. Of het nu voor een luchtdoop is, een initiatievlucht waarbij de klant zelf een toestel mag besturen, of een opleiding tot piloot, altijd kunnen we onze klanten momenten bezorgen die tot de mooiste van hun leven behoren. Dat is een uitermate bevredigende vaststelling, die ons telkens de moed en de drive geeft om nog beter te presteren in de diensten die we aanbieden.

Toran Heliservice opereert vanop de luchthavens van Antwerpen, St Truiden en Wevelgem, evenals vanop de helihavens te Knokke – Westkapelle en Meerbeek.

Onze hoofdactiviteit is het aanbieden van opleiding tot helikopter piloot. Deze wordt gegeven op basis van drie fundamenten (in volgorde van belang): safety, skills en fun. Het is onze diepste overtuiging dat onze belangrijkste taak bestaat uit het vormen van verantwoordelijke piloten die weten waarmee ze bezig zijn en die tijdens hun loopbaan vliegen op de veilige manier die ze bij Toran hebben aangeleerd. We komen op dat vlak soms veeleisend over naar onze studenten, maar gedurende de opleiding worden ze getraind om de juiste beslissingen te nemen zodat ze geen risico’s nemen voor zichzelf en hun passagiers. Wat de skills betreft, geven onze ervaren instructeurs het beste van zichzelf in het aanleren van de theoretische en praktische kennis, want tijdens de vorming tot piloot krijgen de studenten heel wat informatie te verwerken en moeten ze hun motorische capaciteiten naar een hoger niveau tillen. Dat alles doen we op een aangename en flexibele manier, in kleinere groepen (5 a 7 personen) waardoor iedereen op een zeer persoonlijke manier kan worden begeleid.

Het is altijd leuk om te zien hoe deze opleiding ook leidt tot vriendschappen voor het leven onder de studenten, piloten en instructeurs en hoe deze community, die voor een belangrijk deel bestaat uit excellente ondernemers, een belangrijke netwerkfunctie genereert. Een helikopter piloot is per definitie een zeer veelzijdig persoon op vlak van motoriek, intelligentie, financiële draagkracht en doorzettingsvermogen.

Een eerste stap is veelal het boeken van een initiatievlucht. Hiermee kan men kennis maken met het helikoptervliegen. Na een theoretische uitleg over de besturingssystemen en de instrumenten, volgt een vlucht met instructeur waarbij men zelf het toestel kan besturen, een unieke ervaring!

Hierna heeft men al een goed idee wat het vliegen inhoudt. Voor wie de microbe te pakken heeft, starten we eerst met het gedeelte theorie en na enkele vakken kan men ook al met de praktijk beginnen. Iedereen kan de praktijk opleiding naar eigen tempo invullen, afhankelijk van de vrije tijd en het beschikbare budget.

Helikopter vliegen is zowat het moeilijkste dat men kan leren, maar met de nodige inzet lukt het altijd en de voldoening die men eruit haalt is in feite onbetaalbaar.

Wenst U concrete informatie of een vrijblijvende afspraak, contacteer Marc Lambert 0475/343159, marc.lambert@toran.be en we zullen U met plezier alle verdere info verschaffen.