NIEUWE PRO VIBE: AERODYNAMISCHE STUUR/STUURPENCOMBINATIE MET 'HALVE GRIPS'

NIEUWE PRO VIBE: AERODYNAMISCHE STUUR/STUURPENCOMBINATIE MET ‘HALVE GRIPS’

– VIBE EVO integratie evolutie

– Aerodynamische en ergonomische verbeteringen in een state of the art ontwerp voor de ultieme fietsrit

Het nieuwe PRO Vibe Evo-stuur brengt stijl, aerodynamica en ergonomie naar een nog hoger niveau. Een stuur met geïntegreerde stuurpen, kabelintegratie, handgrepen aan de bovenkant die naadloos overgaan in de shifters en dat allemaal van high-end carbon.

Als het controlecentrum van de fiets is het stuur het gebied waar rijders het meeste aandacht aan besteden. Omdat dit deel van de fiets frontaal door de wind klieft is juist hier aerodynamica van belang. Dus wanneer een fiets wordt geüpgrade zijn racecomfort in combincatie met een aerodynamisch geavanceerd stuur de overweging meer dan waard.

Voortbordurend op deze kenmerken, zitten de nieuwe Vibe Evo sturen van PRO vol met functies die zelfs de meest kritische snelheidsduivels weet te enthousiasmeren.

Het was PRO's doel om het stuur te ontwerpen rond het concept van de beste racefietservaring. Een futuristische look – met een stuur/stuurpencombinatie die overloopt naar een breed bovendeel, met een mooie stuurbocht met compacte drops.

De Vibe Evo Carbon heeft een lichtgewicht maar sterke 390 gram T700 carbonconstructie met vijf comfortabele handgreepopties (op de toppen, in de sprintpositie, de hoekgreep, op de shifters en op de remgrepen).

De in- en uitgangspoorten naar het stuur zorgen ervoor dat schakelkabels en Di2-kabels fraai en zonder rammelen door de binnenkant van het stuur en door de stuurpen naar buiten kunnen lopen. Dit betekent dat de voorkant van de fiets schoon en kabelvrij kan zijn.

De drops kunnen ofwel worden omwikkeld met stuurlint of er kunnen de speciaal ontworpen Ergonomic Drop-Grips (PRGP0087) van PRO op worden geplaatst die zorgen voor geweldige controle in alle weersomstandigheden. De getextureerde afwerking is gemaakt van hoogwaardig rubber en zorgt voor zowel comfort als een uitstekende grip, zelfs bij stromende regen. Dankzij de vervangbare handgrepen aan de bovenkant van het Vibe Evo-stuur is het niet nodig om de bovenkanten te voorzien van stuurlint, wat betekent dat een enkele rol stuurlint voldoende is voor beide stuureinden.

Om de naadloze integratie te vervolmaken is er een bevestigingspunt voor een fietscomputersteun. Er zitten daarvoor twee moeren aan de onderkant van het stuur/stuurpengedeelte. Ook kunnen er daarmee monteerbare tassen en accessoires worden aangehaakt – alles voor een optimaal aerodynamische ontwerp van het stuur.

PRO Product Development Team Manager Mark Kikkert: “We zagen de cockpit als een compleet systeem, niet alleen een stuur en stuurpen. We hebben rekening gehouden met de plaatsing van de rem-/schakelhendels en hoe de vorm van het stuur een meer naadloze overgang zou kunnen bieden voor meer comfort.

De nieuwe Vibe Evo heeft ergonomische kenmerken om een hele dag comfortabel te kunnen fietsen en biedt ook de mogelijkheid om langer in een super aerodynamische positie te rijden. Bovendien is het stuur een ontwerp uit één stuk en is het stijf genoeg voor extreme sprints. Dit betekent dat het stuur geschikt is voor veel verschillende rijders.

Ten slotte is de integratie van de topgrip een unieke manier om comfort en controle te bieden, terwijl tegelijkertijd het aerodynamische profiel behouden blijft en het totale gewicht wordt verlaagd in vergelijking met het gebruik van een normaal stuurlint.

Met de nieuwe Vibe Evo gaan we een nieuw tijdperk in voor geïntegreerde cockpits die PRO al meer dan 15 jaar aanbiedt."

Het stuur is geschikt voor stuurpenhoeken van +/- 2 graden met een 1 1/8 shim. Montage van 1 1/4 stuurpennen is mogelijk met het verwijderen van de shim. Het stuur wordt verkrijgbaar in breedtes van 38, 40 en 42 cm met stuurpenlengtes van 105, 115 en 125 mm.

PRO Vibe Evo-sturen zijn vanaf juli 2021 verkrijgbaar bij de fietswinkels. De PRO Ergonomische Drop Grips zijn vanaf november 2021 beschikbaar.