Lengers Yachts: luxueuze jachten met topservice

Varen zonder zorgen

Een jacht laat toe je grenzen te verleggen. Je kan zorgeloos varen wanneer je wilt en genieten van de open zee in het gezelschap van vrienden en familie. Als je op zee bent, betekent dat evenmin dat je het comfort van thuis vaarwel moet zeggen. Als gecertificeerde high-end jachtmakelaar weet Lengers Yachts als geen ander hoe iedereen de vaarervaring van zijn/haar dromen kan beleven. Het Nederlandse familiebedrijf staat al jarenlang bekend als verdeler van hoogstaande jachtmerken en kondigt nu aan een eigen merk op de markt te brengen onder de naam Stratos.

Een verhaal van generaties

Een jacht is een grote investering, dus kies je maar best meteen voor het juiste bedrijf. Dat kan perfect door in zee te gaan met een makelaar die meer doet dan de verkoop alleen. Lengers Yachts koppelt een jarenlange ervaring aan een uitgebreide knowhow en voegt daar een uitmuntende service aan toe. Voor een luxejacht zonder stress ben je daar probleemloos aan het juiste adres.

Lengers Yachts kan bogen op een rijke geschiedenis. Al in 1970 stampte de Nederlandse Hans Lengers Sr. het bedrijf uit de grond. Ondertussen staat met Bas Lengers, ondersteund door zijn zus en tweelingbroer, de derde generatie aan het roer van de familieonderneming. In die vijftig jaar heeft het bedrijf zich ontpopt tot een sterke internationale speler met zeven kantoren in Nederland, Duitsland, België, Spanje en Finland. In België opende het bedrijf in 2021 een eigen vestiging aan de Zeedijk in Knokke-Heist met Philippe Van De Ryse als Sales Director. Dankzij een mooie mix van merken heeft Lengers Yachts een jacht voor iedereen. Het bedrijf is de erkende dealer van de prestigieuze jachtmerken Sanlorenzo, Bluegame, Prestige en Sacs. Bluegame en Sanlorenzo combineren Italiaanse knowhow met memorabele designs. Prestige op zijn beurt gelooft sterk in l’art de vivre, terwijl Sacs zich bevindt in het hoogste segment van luxe Sport RIBs.

Allround service

Lengers Yachts onderscheidt zich door de ‘allround’ aanpak. Van de zoektocht naar een jacht tot het papierwerk, je vindt er het antwoord op al jouw vragen. Samen met de klant gaan de ervaren medewerkers op zoek naar het schip van je dromen. Dankzij het enorme aanbod vindt elke geïnteresseerde ongetwijfeld het jacht dat alle vakjes afvinkt. Een schip vereist natuurlijk ook een ligplaats. Lengers Yachts noemt zichzelf – terecht – de snelste voorziener van een ligplaats op de markt en verovert voor de klant de beste plek in de haven. Voor de koudere maanden kan het bedrijf ook een winteronderkomen voorzien. Bij de aankoop komt natuurlijk flink wat papierwerk kijken, maar ook hier hoeft niemand zich zorgen te maken. Het Lengers-team neemt ook dat aspect met plezier voor zijn rekening in nauwe samenwerking met ervaren professionals binnen het domein. Je kan bij het bedrijf eveneens terecht voor dienstverleningen zoals service en onderhoud. Het professionele personeel ontfermt zich, conform alle veiligheidsmaatregelen, over het schip bij een Lengers-kantoor of op een locatie naar keuze. Zo wordt niet alleen de aankoop en het vinden van een ligplaats, maar ook het onderhoud van het jacht een stressvrije bedoening. Wil je een jacht of ligplaats verhuren of verkopen? Ook dat regelt deze jachtmakelaar. In het uitgebreide klantennetwerk gaat Lengers op zoek naar de ideale koper of huurder van jouw schip (van eender welk merk) of ligplaats en wordt steevast een competitieve prijs bedongen. De mate van service en ondersteuning is in de sector zonder meer uitzonderlijk, precies omdat de Lengers familie veel belang hecht aan langdurige en sterke relaties met hun klanten. Wie als jachteigenaar kiest voor Lengers Yachts, staat er nooit alleen voor.

Stratos

Omdat de zin voor innovatie in het DNA van het bedrijf ingebakken zit, werkt Lengers Yachts momenteel volop aan de lancering het eigen merk Stratos. Omdat een eigen merk oprichten geen sinecure is, nam Lengers Yachts in september Schaap Shipcare over van Leen Schaap, een naam als een klok in de scheepvaartwereld, niet in het minst dankzij de twee racejachten die de Ocean Race zegevierend afsloten. ‘Een noodzakelijke stap om op de toenemende vraag van ons bedrijf te kunnen anticiperen en verder te groeien’, luidt het bij Lengers. Schaap Shipcare vaart voortaan verder onder de vlag ‘Lengers Marine Center’. Leen Schaap zelf kijkt alvast uit naar de samenwerking: “Ik ben altijd gefascineerd geweest door de manier waarop Bas en zijn team opereren. Verkopen en zakendoen zit in hun bloed. Ik ben dan ook erg blij met deze volgende stap en ben ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan de mooie toekomst van Lengers Yachts.”

Ook Bas Lengers liet weten het volle vertrouwen te hebben in de expertise van Leen Schaap. Het Marine Center in Lelystad zet de diensten van Schaap Shipcare verder door onder meer de gelcoat van jachten te repareren en op verzoek complete renovaties uit te voeren. Deze diensten gaat Lengers Yachts vanaf nu zelfs aanbieden op grotere schaal. De extra vestiging van in totaal bijna 26.000 m2 biedt Lengers Yachts ook de mogelijkheid om het eigen merk Stratos te lanceren. “Zo hebben we de volledige controle over de bouw van onze schepen, wat ik erg belangrijk vind in deze ongekende tijden”, stelt Bas. Precieze details volgen later, maar Lengers licht alvast een tip van de sluier: de ‘Quote’ wordt een vijftien meter lang high-end jacht en zal pure luxe uitstralen.  De slogan zal “DOMINATE THE SEAS” zijn waar uit opgenomen kan worden dat het zal gaan om een extreem zeewaardig schip van zeer hoge kwaliteit.

Italiaanse knowhow

Vanzelfsprekend blijft Lengers Yachts ook zijn activiteiten als dealer van gerenommeerde merken ter harte nemen. Sanlorenzo-jachten gaan prat op de laatste technologieën en zijn op maat gemaakt in oersterk polymeer (GRP of Glass Reinforced Plastic), de Superyacht Range in staal of aluminium. De boten hebben bovendien een kenmerkend klassiek design dat hen onderscheidt van de rest. Lengers Yachts is de exclusieve merkvertegenwoordiger van Sanlorenzo’s luxejachten in Duitsland en de Benelux, en bovendien een van de best presterende dealers wereldwijd.

Bluegame maakt sinds 2018 deel uit van Sanlorenzo en is gekend voor zijn jachten die tegen een stootje kunnen. De bedenker van deze robuuste jachten is Olympisch zeilkampioen en architect Luca Santella. Hoe ruig de zee ook is, op de schepen van Bluegame zit je steeds gerust.  Bij bluegame gaat het vooral om het Unieke van de schepen. Zij bedenken nieuwe concepten die niemand anders bedenkt en zijn dan ook anders dan de rest. Het merk biedt keuze uit twee gamma’s: enerzijds de BG-lijn met twee exclusieve sportjachten, anderzijds de BGX-lijn met twee soorten motorboten. Elke Bluegame-jacht wordt gepersonaliseerd om perfect aan de individuele eisen van de klant te voldoen. Lengers Yachts is de officiële Bluegame dealer voor Nederland, Luxemburg, België, Oostenrijk en Malta.

Wereldpremières

Lengers Yachts is vanzelfsprekend aanwezig op alle grote bootevenementen, de ideale gelegenheid voor geïnteresseerde kopers om een kijkje te nemen naar het aanbod van de verschillende merken. De meest recente events waren Hiswa te Water, het Cannes Yachting Festival, de Genoa Boat Show en de Monaco Yacht Show. Vooral het zesdaagse Cannes Yachting Festival in september was voor Lengers Yachts een extra opwindende editie omdat het bedrijf er twee gloednieuwe modellen van Sanlorenzo mocht introduceren. De prestigieuze botenbeurs aan de Côte d’Azur stelt jaarlijks de meest uitzonderlijke Europese schepen tentoon. Dit jaar namen 600 exposanten deel en kwamen meer dan 50.000 bezoekers langs om de 650 boten, waarvan 135 wereldpremières, te bezichtigen. De vloot van Lengers Yachts omvatte zestien schepen: vijf van Bluegame en elf van Sanlorenzo, waaronder dus ook de twee wereldpremières in vorm van de semi-displacement SD90 en de open coupé SP110. Met deze schepen benadrukt het merk nogmaals zijn aandacht voor duurzaamheid. De jachten verbruiken beduidend minder en bevatten materialen uit alternatieve bronnen.

De SD90 bestaat uit twee en een half dek en een open flybridge. De Spaanse architecte en ontwerpster Patricia Urquiola nam het interieurdesign voor haar rekening. Zij vond inspiratie in het maritieme leven zodat je ook binnenin het jacht een maximale connectie voelt met de buitenwereld op zee. Ook Urquiola koos voor duurzame materialen uit alternatieve bronnen.

Het SP110 model is bij Sanlorenzo het eerste schip met een open coupé. Het sportjacht is de eerste telg van het Smart Performance gamma en combineert milieubewustzijn met ultiem comfort. De prestaties van het jacht zijn optimaal dankzij een fractioneel aandrijfsysteem dat bestaat uit drie veel kleinere motoren. Het rompontwerp perfectioneert het gebruik van hydrojet-aandrijving en is duurzaam, aangezien het schip uitgerust is met een energieterugwinningssysteem op basis van mono-kristallijne zonnepanelen. Ook qua design onderscheidt dit gamma zich dankzij het wereldbekende Zuccon International Project dat tekende voor een jacht met een unieke uitstraling dankzij de ongewone vormen, aerodynamische lijnen en verrassende kleuren. Interieurexpert Piero Lissoni nam de binnenkant voor zijn rekening en toverde de twee verdiepen om tot een ‘verticale loft’.

Coming soon

Binnenkort zal Lengers Yachts te zien zijn op nog twee andere grote beurzen. Begin december staat het bedrijf op de Masters Expo in Amsterdam. Deze exclusieve zakenbeurs is de perfecte gelegenheid voor innovatieve denkers om elkaar te leren kennen en zaken te doen. Er is steeds een grote variëteit aan branches te ontdekken, zoals auto’s, boten, horloges en design. Nog iets verder in de toekomst, in januari 2023, zal het Lengers-team haar jachten ook presenteren op de grote botenbeurs Boot Düsseldorf.

Interesse? Neem gerust een kijkje op een van deze beurzen of neem contact op met Lengers Yachts.

Meer info: www.lengersyachts.com