FLYER stelt de nieuwe modellen Uproc X en Goroc X voor

FLYER stelt de nieuwe modellen Uproc X en Goroc X voor

– een volledige geveerde Allmountain EMTB met veel power en een crossover e-bike uit een klasse apart

Huttwil/Friedrichshafen, 01-09-2021: De Zwitserse e-bike pionier presenteert op Eurobike in Friedrichshafen een nieuwe Allmountain E-Mountainbike en een op veel manieren inzetbare crossover e-bike. De Uproc X wordt geleverd met een nieuw ontwikkelde, progressief vormgegeven carbon-frame en een comfortabele veerweg van 150 mm voor en achter. Ook de Goroc X is volledig geveerd en haalt met de optionele range extender een accucapaciteit tot 1290 Wh. De beide premium e-bikes zijn uitgerust met de nieuwe, krachtige Panasonic Ultimate Pro FIT motor en de nieuwe generatie van het technologiepakket FIT 2.0. FIT 2.0 overtuigt met intuïtieve bediening, nieuw accu-ontwerp, nieuwe displays en een nieuwe mobiele app.

FLYER Uproc X – Explosieve kracht voor avonturen op de trails

De Uproc X verlegt grenzen in de bergen en op ruige trails. "Wij hebben de geometrie tot het uiterste gebalanceerd en het 150 mm rijwielgedeelte zodanig ontwikkeld, dat de Uproc X zowel bij afdalingen als bij beklimmingen uitblinkt.", zegt FLYER chef productontwikkelaar Philipp Suter. Het nieuw ontwikkelde hoogwaardige carbon-frame is progressief vormgegeven en garandeert met de nauwkeurig gedefinieerde stijfheid een dynamisch rijgedrag en veel bewegingsvrijheid in het terrein. De vierpunts vering met 150 mm veerweg, carbon hevelsysteem, groot gedimensioneerde industrielagers en specifiek afgestemde schokdempers zorgt voor controle, veiligheid en veel rijplezier. Dankzij de Panasonic GX Ultimate Pro Fit aandrijving met 95 Nm koppel en 600 Watt piekvermogen biedt de Uproc X voldoende ondersteuning en de 750 Wh accu levert veel energie op lange ritten. De accubevestiging met bout garandeert een absoluut stevige, trillingsvrije plaatsing van de volledig geïntegreerde accu en maakt het mogelijk deze eenvoudig met een 6-mm inbussleutel te vervangen. De topmodellen vallen op met de elegante, volledig geïntegreerde stuurpen. Alle modellen beschikken over een MonkeyLink-interface, waar eenvoudig een voorlamp op kan worden aangesloten die stroom krijgt van de accu. Het Mixed wheel-concept met 29 inch voor en 27.5 inch achter maakt een superieur kantelgedrag, maximale grip en wendbaarheid mogelijk. De premium Allmountain E-Fully vervult alle wensen

De FLYER Uproc X is vanaf voorjaar 2022 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar in twee aantrekkelijke kleuren en vier uitvoeringen (catalogusprijs vanaf 5199,- EUR).

FLYER Goroc X– perfecte begeleider met grote actieradius op elk terrein

De nieuwe crossover e-bike Goroc X blinkt uit met een enorme veelzijdigheid, power en actieradius. Op het asfalt of in het terrein, op weg naar het werk of op fietsvakantie met bagage – de sterke, volledig geveerde Goroc X kent geen grenzen. "Deze fiets is een echte SUV-bike. Met het zeer stabiele frame, de 140 mm veerweg in de achtervork en de volumineuze banden rijdt hij ook op onverharde wegen en grindpaden heel veilig", legt Philipp Suter uit. De uitgebalanceerde geometrie en de sportieve, maar comfortabele positie maken van de crossover-bike een betrouwbare partner, waarop het ook op langere ritten aangenaam rijden is. Voor bijzonder lange ritten kan de 750 Wh accu worden uitgerust met een range extender, zodat in totaal 1290 Wh accucapaciteit beschikbaar is. Dankzij de standaard voorbereiding is montage van de range extender ook achteraf mogelijk. De krachtige motorisering met de nieuwe Panasonic GX Ultimate Pro FIT motor en het betrouwbare totaalgewicht tot 150 kg zorgen ook bij zware belading voorrustig en stabiel rijgedrag. Doordachte details zoals de kabels in het frame, de in het frame geïntegreerde snelheidssensor en de integratie van het achterlicht in de bagagedrager zorgen voor een clean optiek.

De FLYER Uproc X is vanaf voorjaar 2022 bij geselecteerde dealers verkrijgbaar in twee aantrekkelijke kleuren en vier uitvoeringen (catalogusprijs vanaf 5199,- EUR)

Nieuwe technologie FIT 2.0 – intelligente systeemintegratie en afstemming op individuele behoeften tijdens het rijden

De FIT 2.0-systeemintegratie biedt slimme functies en een intuïtieve bediening. De nieuwe FIT app zorgt voor de verbinding met de digitale wereld. Naast de connectiviteit bieden nieuwe functies handige voordelen tijdens het rijden. De 'long-life-modus' bijvoorbeeld optimaliseert de levensduur van de accu en kan gemakkelijk in de app worden ingesteld. Ook nieuw is de 'boost-functie'. Hiermee kan de motor op elk ondersteuningsniveau kortstondig naar de turbomodus worden geschakeld om bijvoorbeeld sneller een kruispunt te kunnen passeren. Het eenvoudig verwisselbare display kan te allen tijde worden vervangen door een grotere uitvoering