BELLE OPTIEK: Omdat het oog ook wat wil…

Ogen zijn kostbaar en BELLE Optiek draagt er dan ook heel goed zorg voor. Exclusief Magazine sprak met zaakvoerster Petra Pattyn. Zij investeert in hoogtechnologi- sche apparatuur om de gezondheid van de ogen van haar klanten perfect in kaart te brengen. Met haar 32 jaar in het vak, kan ze prat gaan op een hoop ervaring!

HET OOG WIL OOK WAT

En dat kan je bij BELLE Optiek wel héél letterlijk nemen. Terwijl de kwaliteit en het comfort primeren bij de keuze van een geschikte bril, wordt de esthetische kant zeker niet uit het oog verloren. Petra Pattyn: “Er is in onze sector momenteel geen enkele stijl of trend die er voor mij echt uit springt. Bij ons primeert je gezichtsvorm, eigen stijl en wat bij uw sterkte van de glazen past. Onze winkel is 270m² groot, dus we kunnen heel veel verschillende modellen laten zien. Natuurlijk hebben we ook heel trendy merken in onze portefeuille, maar mijn leuze is ‘Belle Optiek geeft je niet alleen een nieuw en perfect zicht maar we maken je ook mooier’. Vandaar de naam ‘Belle Optiek’. Met een gepaste bril krijg je een andere uitstraling. Je voelt je beter in je vel. Daarom hou ik steeds rekening met de persoonlijkheid van een klant en welke look je wilt uitdragen. Heel boeiend allemaal. Na 32 jaar in deze zaak, voel ik nog steeds de passie.”

ZONNEBRILLEN IN ALLE KLEUREN EN FORMATEN

Een goede zonnebril is niet alleen een stijlvol accessoire, maar speelt ook een cruciale rol bij het beschermen van je ogen tegen de schadelijke effecten van de zon. Met de zomer en de vakanties voor de deur, zit ook de verkoop van de zonnebrillen in de lift. Bij BELLE Optiek kan je kiezen uit ruim 500 modellen, in alle kleuren, formaten, stijlen en dit voor elke gender of leeftijd. Petra Pattyn: “We pakken geregeld uit met speciale acties, zoals deze zomer een zonnebril kopen en u ontvangt GRATIS enkelzicht zonneglazen op correctie”. Of nog: wie kiest voor meer gespecialiseerde zonneglazen zoals gepolariseerde glazen krijgt 50% korting op enkelzicht en multifocaal zicht. We hebben ook verschillende zonnebrillen voor kinderen. Hoewel deze niet altijd nodig zijn – kinderen hebben immers de neiging om van nature hun blik van de zon af te wenden – is het toch belangrijk om te kiezen voor een zonnebril die comfortabel is om te dragen en duurzaam genoeg om bestand te zijn tegen hun actieve levensstijl.”

GEZONDE OGEN – EEN ABSOLUTE PRIORITEIT

Om hun klanten het perfecte zicht te bezorgen, maken ze bij BELLE Optiek gebruik van een DNEyescan. Dit is een geavan- ceerde oogscan-technologie die wordt gebruikt om een grondige analyse van de ogen uit te voeren. Deze scan biedt gede- tailleerde informatie over verschillende aspecten van de ooggezondheid, zoals de doorlaatbaarheid van de ooglens, het verte zicht, nabij zicht en het NACHTzicht, de tranenfilm, een Topografische kaart, de oogdruk enz.

Met behulp van de DNEyescan kan een nauwkeurige beoordeling gemaakt worden van de gezondheid van de ogen en kunnen eventuele afwijkingen of problemen worden gedetecteerd. Deze technologie kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van oogafwijkingen zoals Myopie, Astigmatisme, Glaucoom, Cataract zodat wij u snel en tijdig naar de oogarts kunnen doorsturen wat sowieso veelvuldig wordt gedaan.

Bij BELLE Optiek wordt deze techniek standaard toegepast, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Petra Pattyn :“Ik voer de scan standaard uit bij al onze klanten. Ik werk dan ook heel nauw samen met onze plaatselijke oogartsen. We vullen elkaar perfect aan.”De DNEyescan is ongeveer twee jaar op de markt en is snel, pijnloos en niet-invasief. Je gaat voor het toestel zitten en je ogen worden op een veilige volautomatische manier gemeten. Het toestel maakt ook een topografie van het oog, zo krijg je een soort landkaart van de buitenkant van je oog. Dat is heel belangrijk voor het aanpassen van contact- lenzen. De oogdruk kan blindheid tot gevolg hebben, dus ook dat aspect bekijken we nauwgezet.”

PREVENTIEVE WERKING BIJ MYOPIE

DNEyescan kan tevens een rol spelen in de preventie van myopie bij kinderen. Myopie, ook wel bekend als bijziendheid, is een veelvoorkomend probleem dat steeds vaker voorkomt, vooral bij kinderen en wordt geassocieerd met langdurig gebruik van digitale schermen en beperkte blootstelling aan buitenlicht.

Met behulp van de DNEyescan kunnen ze bij BELLE Optiek niet alleen de huidige brekingsfouten van het oog meten, maar ook de toekomst evalueren. Dit naar ontwikkeling van myopie, zoals het meten van de lengte van het oog. Door vroegtij- dige detectie of het bespreken van risicofactoren kunnen er passende glazen of contactlenzen worden genomen om de progressie van myopie te vertragen of in heel kleine gevallen zelfs te voorkomen.

Vandaag de dag zijn er veel speciale brillenglazen en contactlenzen op de markt.

Dit zowel voor de hele jonge persoon als de oudere persoon en alles daartussen in. Van glazen speciaal voor beter nachtzicht, bureauwerk, myopiebestrijding, digitalestress,… de tijd staat in de optiekbranche echt niet stil.

Petra Pattyn: “De DNEyescan is dan ook ons parade paardje waar we heel blij en trots op zijn. Op deze manier kunnen we echt het verschil maken als professionele Optiekzaak. We werken daarom ook het liefst op afspraak om elke klant een zo volledig mogelijke service en persoonlijk advies te kunnen geven.”

Belle Optiek Hemelrijkstraat 10,
9051 Gent – Sint Denijs Westrem tel. 09 222 05 28
info@belleoptiek.be

TEKST: PETRA PATTYN
FOTO’S: BELLE OPTIEK