Tuintrend 2024: natuurlijke materialen

Krachtig en robuust. Maar ook teder en zacht. De natuur kent veel facetten en weet ons keer op keer te verbazen. Ze inspireert ons door haar veelzijdigheid en energie.
Door haar materialen, patronen en lijnen. De natuur vindt altijd haar weg. Ook naar de nieuwe collectie van Exterioo. Uitgepuurd, verrassend, inspirerend.

Natuurlijke materialen als kwaliteitsgarantie

De natuur biedt ons niet enkel prachtige vergezichten, maar ook de meest kwalitatieve materialen voor tuinmeubelen. Zo toont de duurzame hardhoutsoort teak zich ook dit jaar bijzonder veelzijdig, maar vinden we ook vier nieuwe keramische tafelbladen in de collectie, met patronen die ons meenemen naar gebieden in China en Amerika. Op reis in eigen tuin? Jazeker!

Teak is back

Terug van nooit weggeweest: de duurzame houtsoort teak speelt een prachtige hoofdrol in onze nieuwe collectie. Zo wordt het warme, weerbestendige hout prachtig gecombineerd met beige wicker en rope, maar ook in ‘pure’ vorm bewijst teak keer op keer dat het zijn plekje als favoriete tuinmeubelmateriaal verdient. Authentiek, veelzijdig en bestand tegen weer en wind.  

Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Donato teak collectie? Dit ontwerp verovert ongetwijfeld jouw hart, want het verzoent robuuste teak met organische vormen voor een stijlvol, moderne geheel. Of wat dacht je van de Gardo collectie? Deze nieuwe collectie combineert een afgerond design met zacht comfort en stevige textilene rope in beige. 

Wist je dat… 

al het teakhout bij Exterioo een FSC- of SVLK-duurzaamheidslabel draagt? Zo ben jij als buitengenieter zeker van een ecologisch verantwoorde keuze, want dit label impliceert 100% verantwoord bosbeheer. 

Volkeramiek, c’est chique

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van de natuur en maak je keuze uit onze nieuwe volkeramische tafelbladen. Maak een wandeling door de grootste duinen van Noord-Amerika met Colorado Dunes, speel met licht in de subtiele kleurschakering van Retrostone of droom weg in de Chinese kalksteenformatie Wulong. Tikje luxe toevoegen aan je buitenervaring? Het nieuwe blad Calista doet denken aan Serpeggiante-marmer met crèmetinten en rooskleurige aders.