Tuintrend 2024: aardse tinten

Exterioo presenteert de nieuwe collectie. Op het toneel: vier geweldige trends die jouw buitenbeleving naar het hoogste niveau brengen. Naast de organische vormen-trend, de natuurlijke materialen-trend en de trend om je interieurgevoel naar buiten te trekken, verschijnen ook de aardse tinten op het podium. Subtiel of opvallend, maar altijd even verfijnd en in verbinding met de natuur. Ontdek in deze blogpost hoe aardse tinten een hoofdrol spelen in jouw buitenruimte. 

Buitengewoon beige

Waar wit, zwart en grijs de voorbije jaren de favoriete kleuren waren in onze tuinmeubelcollecties, zien we in de nieuwe collectie heel wat beige. Een aardse tint die zacht verbinding maakt met de natuur en zo jouw tuin of terras hult in elegantie. Meer dan een acte de présence, want we zien beige in zowel het hoofdmateriaal van de tuinmeubelen – bijvoorbeeld beige aluminium – als in de afwerkingen met vlechtwerk als wicker of rope. 

De nieuwe collecties Orso, Gardo en Organo combineren bijvoorbeeld het duurzame natuurmateriaal teak met stijlvolle beige rope in verschillende uitvoeringen. Ook werd er in de nieuwe jaarcollectie luxe vlakke rope toegevoegd voor nóg meer luxe en kregen ook wicker en textilene een prachtige beige variant die vooral onze tuinstoelen een nieuwe dimensie geeft. Never too beige, dat beige! 

Zachte tinten, zacht comfort

De ster van onze nieuwe collectie? Dat moet de nieuwe stof Cosytica zijn. Deze stof speelt in op de trend om je interieur met je exterieur te verbinden en heeft een prachtige, diepe structuur. Net als onze Sunbrella® Luxe –stoffen is de Cosytica stof waterresistent, vuilafstotend en vlekbestendig. Gecombineerd met een dubbele laag sneldrogend schuim met open poriënstructuur creëer je het comfortabelste loungegevoel ooit. Zowel de Sunbrella® Luxe –stoffen als de Cosytica-stoffen komen in heel wat aardse, natuurlijke tinten. 

Wist je dat…

De Rufina, Solino en Umbria parasols in de nieuwe collectie een beige parasoldoek gekregen hebben? Matchy-matchy! 

Product in de kijker

Naast beige is uiteraard ook groen een geweldige natuurtint. Daarom lanceren we in onze nieuwe collectie één van onze topfavorieten in groen aluminium: de Rondino picknicktafel.