GOMMAIRE – Organic Living

Unieke, organische meubelen en decoratie van Belgisch design
GOMMAIRE is een Belgisch merk ontstaan in 2015 dat ondertussen wereldwijd verdeeld wordt. Het merk brengt een tijdloze collectie binnen- en buitenmeubelen, aangevuld met een uitgebreid aanbod aan decoratiestukken. Elk item is doordrenkt van een organisch accent dat terug te vinden is in het merk als geheel. GOMMAIRE volgt niet het traditionele patroon als het gaat om nieuwe collecties. Het omvat vernieuwende, hedendaagse ontwerpen die de trends overstijgen.

Van tijdloos en innovatief design tot vakkundige uitvoering
De afgelopen acht jaar heeft het Belgische GOMMAIRE zijn waarde reeds bewezen. De creaties stralen stuk voor stuk karakter en klasse uit. Laurent De Greef (CEO) is het creatieve brein en samen met zijn team verantwoordelijk voor de ontwerpen.

Verfrissende creativiteit en een tijdloos karakter liggen aan de basis van elk ontwerp. GOMMAIRE valt niet ten prooi aan de laatste hypes. Wel blijft het merk vernieuwen. Er wordt out-of-the-box gedacht, maar steeds trouw binnen het eigen kader.

De natuur vormt steevast de leidraad. Organische vormen, zachte kleuren, aardetinten en natuurlijke materialen: de kracht van de natuur zit vervlochten in alle stukken en krijgt vaak vrij spel, wat leidt tot uniciteit. Ongelijke randen, een opvallende houtstructuur of een vorm die net wat anders is. Welk item je ook kiest, elk individueel exemplaar zal steeds uniek zijn.

Die onderscheidendheid wordt versterkt door de authentieke werkwijzen en het vakmanschap van nationale en internationale partners. Traditionele technieken als mondgeblazen glas, handgemaakte terracotta en artisanaal houtwerk smelten samen met de innovatieve designs tot een meesterlijk resultaat.

Het vakmanschap achter elk stuk resulteert in de hoogste kwaliteit, wat ook bijdraagt aan het duurzame aspect van de collecties. Een hoge kwaliteit betekent een langere levensduur, en dus levenslang genieten.

Van massaproductie is er geen sprake. Het organische aspect en de authenticiteit staan voorop. Enkel dat waar het merk volledig achterstaat, wordt geproduceerd, op een manier die past bij de waarden van GOMMAIRE.

De baseline ‘Organic Living’ is met andere woorden niet zomaar gekozen. Het Organic Living-aspect van GOMMAIRE vervult een onmisbare rol in de gehele collectie en komt tot leven in de ontwerpen, de materiaalkeuzes en in het productieproces. GOMMAIRE wil een gevoel van rust in huis en buitenshuis creëren via unieke producten die een lang leven genieten.

De collecties
De collecties van GOMMAIRE weerspiegelen gezelligheid en comfort, een huiselijke sfeer die een geborgen gevoel uitstraalt. Steeds wordt er over elk onderdeel van elk design nagedacht, van de vorm tot het materiaal tot het kussen of de bekleding die erbij hoort. Elk detail is belangrijk, zodat er telkens een complete setting kan worden samengesteld.

GOMMAIRE blijft dan ook altijd trouw aan het huidige aanbod en ontwerpt items die de bestaande collectie uitstekend aanvullen. Het binnen- en buitenmeubilair samen met de decoratieve stukken hebben één belangrijk doel: mensen laten genieten van een uniek, tijdloos en organisch totaalconcept.

Elk jaar breidt GOMMAIRE de collecties uit. Zowel de indoor en outdoor als de decoratie-collectie worden dan aangevuld. Daarbij staat de klant steeds centraal en wordt er tijdens het designproces aandacht geschonken aan hun feedback.

Wil je de collecties in het echt beleven? Je ontdekt weloverdachte, volledig aangeklede settings in verschillende verkooppunten. Voor partners uit de design- en meubelindustrie is er ook tweejaarlijks de beurs Maison & Objet in Parijs waar GOMMAIRE intussen een vaste deelnemer is.

Outdoor
Wat is er heerlijker dan de zon omarmen wanneer die zich eindelijk terug toont? Zalig buiten eten, borrelen en simpelweg genieten, omringd door de pracht van de natuur. GOMMAIRE doet daar nog een schep bovenop, met een volledige aankleding van je buitenruimte die tuin en terras naar een hoger niveau tillen.

De collectie is bijzonder uitgebreid. Een robuuste tafel met ruimte voor gemoedelijk tafelen, stoelen die er een subliem geheel mee vormen en decoratieve details als rieten manden, keramiek servies of glaswerk die de setting afmaken. Of liever een loungehoek met knusse zetels en bijpassende bijzettafeltjes, om van te genieten met een zomers drankje in de hand? Zelfs voor bij het zwembad zijn er de nodige accessoires. Steeds bij elkaar passend, met eindeloze combinatiemogelijkheden. En allen geïnspireerd door de natuur waarin ze zullen schitteren.

Om het materiaal in zijn puurste vorm te bewaren, worden houten items vaak onbehandeld gelaten. Zo heeft het gebruik en het verstrijken van de tijd het gewenste effect: een verkleuring in het patina dat alleen maar zorgt voor extra karakter en klasse. Ook andere materialen, zoals wicker en touw, dragen bij aan die typerende Organic Living-touch. Steevast stevig, duurzaam en simpelweg prachtig.

GOMMAIRE hecht in het bijzonder belang aan zitcomfort. Vandaar de keuze voor hoogwaardige buitenkussens. De stoffen van GOMMAIRE geven een unieke signatuur aan de outdoor collectie. Ze worden in huis ontworpen en in samenwerking met weverijen in Europa ontwikkeld. GOMMAIRE zorgt kortom voor een exclusieve tuinbeleving met extra verwennerij in zitcomfort.

Indoor
Of het nu winter of zomer is: het is altijd fijn om ‘s avonds tot rust te komen in je eigen stek, zij het met een dekentje in de zetel of gezellig aan tafel met vrienden en familie. Een huis moet een thuis zijn en die boodschap heeft GOMMAIRE als geen ander begrepen.

De indoor collectie brengt de natuur tussen je vier muren, met tijdloze, organische meubelen die alle hoeken van de kamer vullen met hun warmte. Ze creëren ruimtes waarin je thuiskomt, de pauzeknop kunt indrukken en dan puur kunt genieten.

Handgemaakte tafels, kasten en consoles van teak, massief Franse eik of teruggewonnen hout worden naadloos gecombineerd met gestoffeerde banken en stoelen tot een zalige symfonie.

Luxueus. Elegant. Zacht en comfortabel. Het GOMMAIRE binnenmeubilair is alles wat je nodig hebt om talloze ruimtes subliem in te richten.

Decoratie
Een kamer kan koud en leeg aanvoelen zonder de juiste aankleding. De woonaccessoires van GOMMAIRE voegen in een handomdraai dezelfde warmte toe als de meubelen, zowel binnen als buiten. Instant sfeer en gezelligheid is gegarandeerd met de waaier aan decoratieve elementen waar je uit kunt kiezen.

Verfijnd, mondgeblazen glaswerk, stijlvolle, handgemaakte terracotta en handgeweven manden van touw en rotan zijn kenmerkende GOMMAIRE-ontwerpen. Ze zijn doordrongen van dat wat het merk zo prijst: vakmanschap, authenticiteit en karakter.

Of het nu gaat over kandelaars, vazen, potten, theelichthouders, textiel, keramieken servies of de eigen kaarsenlijn: elk item vormt een geprezen finishing touch voor eender welke ruimte. Elk stuk is een toegevoegde waarde aan het organische woonconcept van GOMMAIRE.

Beleving
GOMMAIRE, een fraai totaalconcept van Belgische bodem, ademt beleving. Het merk zal nooit vervelen. Meer nog zal het je elke dag inspireren via de wereldwijde dealers, verschillende social mediakanalen, advertentiecampagnes in gerenommeerde tijdschriften en meer. De website en virtuele showroom van GOMMAIRE staan boordevol schitterende woonideeën en meubeltips die je doen wegdromen. De nieuwe, prachtige catalogi van GOMMAIRE spreken tot de verbeelding.

De collecties brengen een bijzondere toets in elke omgeving. Een toets van warmte, organische zachtheid en een tijdloosheid die een leven lang verrijkt. Het merk GOMMAIRE voel je, beleef je als het ware. Het zit in de kleinste details, alle losse elementen die zorgen voor een wonderlijk samenspel.

Als GOMMAIRE-klant geniet je levenslang van je aankoop, onderbouwd door een duurzaam verhaal met sterke designs en een krachtige brand identity. Wie wil daar nu niet deel van uitmaken?

GOMMAIRE – ORGANIC LIVING BRENGT EEN TIJDLOZE EN DUURZAME COLLECTIE DIE EEN LANG LEVEN GENIET.

www.gommaire.com

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: GOMMAIRE