Delta Pools & Ponds voor optimaal waterplezier in de tuin

“We bieden eigentijdse topkwaliteit”
Met de zomer in het vooruitzicht dromen we weer van het buitenleven. Een zwembad of zwemvijver zijn natuurlijk fantastisch. Bij Delta Pools & Ponds vindt u jarenlange expertise, topkwaliteit en concepten volgens uw budget.

Nieuw bij Delta Pools & Ponds is de demonstratietuin met zwembad, zwemvijver en houten terras. Aanplantingen creëren nog meer sfeer. “Klanten krijgen op die manier een beter beeld van wat we te bieden hebben. Wat we brengen met Delta Pools & Ponds is ons eigen merk”, zegt zaakvoerder Marnix De Cock. Er zijn drie types zwembaden ons traditioneel “Integral” gamma, ons gepatenteerd “Exclusive” gamma en onze luxueuze “Overflow”. In de demonstratietuin ligt het type Exclusive met ons gepatenteerd skimmersysteem. Hierin zijn niveauregeling, waterbijvulling en afloop geïntegreerd in een esthetisch mordern concept. Bijzonder is het derde type: het luxueuze Delta Pools “Overflow”. Dit heeft een chique uitstraling met heel veel mogelijkheden. Rond het bad wordt een boord aangelegd die het water opvangt en afvoert naar een buffertank; zo krijg je een mooi esthetisch en egaal effect. Dat kan ook alleen aan één zijde in de lengte of in de breedte. Alle Delta Pools zijn prefab, de leidingen worden voorgemonteerd zodat de plaatsing efficiënt kan gebeuren. Het bedrijf volgt de technologie op de voet en zorgt voor een optimale filtering en een innovatief skimmersysteem. Onze ingenieur waterchemie zorgt voor zorgeloze zwemwater kwaliteit. Veiligheid is dus verzekerd.

Evolutie naar totaalprojecten
Delta Pools & Ponds bestaat sinds 2016, maar het bedrijf heeft een langere geschiedenis achter de rug. Marnix De Cock startte de zaak in 2000 onder de naam Jomarco bv. Toen de site in Lembeke te klein werd, verhuisde hij in 2007 naar Adegem bij Maldegem. Het magazijn is tot aan de nok gevuld met materialen zodat een snelle service mogelijk is. Jomarco richtte zich aanvankelijk op doe-het-zelvers. De klanten konden met een degelijke handleiding zelf aan de slag. Ik hielp hen met het plaatsen van de technische installaties. Het ging om bouwkundige baden die we ook nu nog aanbieden. Een bouwkundig zwembad wordt ingebouwd en bestaat uit volledig geïsoleerde muren welke met liner of een folie worden bekleed. Voor de afwerking en afdekking zijn er verschillende mogelijkheden.”

In 2008 dan gooide de bankencrisis echter roet in het eten. “We bleven niet bij de pakken zitten en gingen ons toespitsen op totaalprojecten . De klant had vanaf toen slechts één aanspreekpunt waarbij Jomarco bv voor alles zorgde. We leggen contact met aannemers voor de funderingswerken, voeren de plaatsing uit en zorgen voor een mooi afgewerkt geheel, eventueel met de nodige wellness attributen zoals sauna, infrarood- of stoomcabine, douches al dan niet ingebouwd in een poolhouse met moderne strakke uitvoering of in een meer rustieke cottage stijl. Dat bleek een goede piste te zijn.”

Uitbreiding
In 2015 waren er wegenwerken aan Veldekens in Adegem waardoor Jomarco bv moeilijk te bereiken was. Bovendien duurden de werken langer dan gepland. “Dat was jammer, want we ontvangen onze klanten graag om alles te bespreken en installaties te laten zien. Een deel van onze klanten zijn passanten die in het voorbij rijden onze zaak opmerken, deze klanten vielen weg. De financiële weerslag voelden we in 2016. Klanten beslissen immers niet onmiddellijk of ze een zwembad willen, daar gaat tijd over. Soms plannen ze het pas voor een volgende zomer. We stelden ons opnieuw de vraag hoe we ons verder konden profileren als gerenomeerde zwembadbouwer.” De keuze viel op zwembaden van polypropyleen en zwemvijvers van polyethyleen, een materiaal dat geen last heeft van osmose. De platen kunnen volledig op maat worden versneden en verwerkt. Nog een pluspunt is dat het plaatsen van monoblok zwembaden sneller gaat, bij een bouwkundig zwembad neemt het vier tot zes weken in beslag. Een monoblok plaatsen lukt in een 2-tal weken perfect. “We zijn in 2016 dan ook gestart met de productie van een eigen merk: Delta Pools & Ponds, respectievelijk voor zwembaden en zwemvijvers. Hiermee richten we ons nu ook op tuinaanleggers, tuinarchitecten en bouwkundige architecten omdat zij niet altijd over de nodige technische kennis beschikken om een zwembad te plaatsen. In de provincies West- en Oost-Vlaanderen werken we met 18 dealers. Het is de bedoeling om nu ook naar Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant uit te breiden. De voordelen voor onze dealers zijn groot: ze hebben meer tevreden klanten, kunnen onze exclusieve producten verdelen in hun regio en kunnen rekenen op onze technische knowhow, we bieden kwaliteit en een sterk merk. Goed om weten: Delta Pools werd verkozen tot derde beste zwembadbouwer in Vlaanderen, dit in de categorie monobloks op maat tot 60.000 euro.”

Topafwerking
Afhankelijk van de smaak van de klant kunnen er eventueel strakke elementen uitgewerkt worden. Ook de bouwstijl van de woning kan een rol spelen. Vroeger waren zwembaden blauw of groen, maar nu zijn er ook andere kleuren mogelijk: wit, grijs, antraciet of zwart. De zwembaden zijn uitgerust met sfeervolle LED onderwaterverlichting. Er zijn heel wat accessoires mogelijk, zoals een tegenstroominstallatie welke terplaatse zwemmen mogelijk maakt, automatische meet- en regelapparatuur, energiezuinige verwarmings- en filtratiepompen. De zwembaden beschikken over een geïntegreerde en veilige lamellenafdekking die aan de strenge Franse norm NF P 90-308 voldoet. In België zijn er normen in voorbereiding. De afdekking helpt ook verdamping tegen te gaan zodat er minder warmte verloren gaat en er op energie wordt bespaard. Klanten kiezen naar eigen smaak de uitvoering van de lamellen. Een mooi afgewerkt zwembad verhoogt ook de waarde van de woning en is dus een interessante investering.

Natuurlijke zwemvijvers
“De vraag naar zwemvijvers kwam vroeger vooral van natuurliefhebbers. Maar de tendens naar een natuurlijke tuin is nu veel breder en gaat in stijgende lijn. Voor onze zwemvijvers gebruiken we polyethyleen. Belangrijk is het behoud van de temperatuur zodat klanten een langere periode kunnen genieten van hun zwemvijver. Door zwarte polyethyleen te gebruiken, vangen we de zonnewarmte optimaal op. Ook werken we met een solar rolluik dat we over het zwemgedeelte monteren. Dat gaat verdamping tegen en de temperatuur stijgt met vier tot zes graden op een natuurlijke niet geforceerde wijze.” Ook hier gaat het om het type monoblok met een uitstekend gebruiksgemak omwille van de supergladde wanden die je gemakkelijk proper kan maken. Vorm en kleur kan je naar eigen smaak kiezen. Absoluut een meerwaarde is de biologische waterzuivering. Een biofilter van planten en een mineraal subsstraat geven zuiver en zacht water. Het is gezond en ook een alternatief voor mensen met allergieën.

Voor service en onderhoud één partner : “The Pool Boy”
“Twee jaar geleden gaven we onze service en het onderhoud een nieuwe dynamiek. Tijdens de lockdowns was de vraag naar zwembaden enorm. Als bedrijf staan we gekend om onze onberispelijke service na verkoop. Daarom hebben we “The Pool Boy” opgericht. Deze tak runt mijn zoon Jo. Voor alle onderhoud en reinigingen kunnen klanten bij hem terecht. Op die manier verlengen ze de levensduur van hun zwembad. “The Pool Boy” pakt het hele zwembad aan gaande van het reinigen van de lamellenafdekking over het kuisen van de rolluiknis tot de filterinstallatie. Het is aangewezen om voor de zomer van start gaat en een volledige check-up te doen. Dit herhalen we dan in het najaar om het zwembad winterklaar te maken. Omdat mijn zoon veel ervaring heeft, bekijkt hij ook de technische aspecten. Als er op dat vlak problemen zijn zorgt Jomarco voor de technische interventies. Het pluspunt is dat alles in eigen huis voorhanden is. De communicatie verloopt daardoor snel en efficiënt, wat een groot voordeel voor de klanten is.”

Renovatie
Er lopen steeds meer vragen voor renovaties binnen. Vanaf de jaren ’90 werden er veel zwembaden geplaatst. Die zijn nu zowat 30 jaar oud. Er zijn bijvoorbeeld klanten die een zwembad aanlegden met een laddertje uit inox. Nu ze wat ouder worden, willen ze graag een meer ergonomische manier om het zwembad te betreden dmv een geïntegreerde hoektrap.

We kunnen bijvoorbeeld ook rolluiken plaatsen om de pvc noppenfolie van vroeger te vervangen. Voor de zuiverheid van het water kunnen we een automatisch systeem van zout-elektrolyse plaatsen, dan is het niet meer nodig manueel chloor en anti-algenproducten toe te voegen. Zo vermijd je ook de geur van chloor.

Verbruik beperken
De energieprijzen zijn een onzekere factor geworden. “Klanten vragen uiteraard hoeveel de aanleg van het zwembad hen zal kosten, maar steeds nadrukkelijker willen ze weten wat het verbruik zal zijn. In de demonstratietuin kan het zwembad via onze zonnepanelen energieneutraal werken. Er zijn klanten bij wie de zonnepanelen meer kilowatt produceren dan ze verbruiken. Met een slimme module kunnen we de overcapaciteit naar de zwembadinstallatie overzetten zodat de installatie quasi energie neutraal kan draaien. Voor de verwarming werken we met warmtepompen met invertor technologie om zoveel mogelijk elektriciteit uit te sparen. Al onze baden zijn optimaal geïsoleerd, ook dat maakt een verschil.”

Info
www.deltapools.be
www.jomarco.be
www.thepoolboy.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Delta Pool & Ponds