KAROLIEN BEYENS: ELEGANTE BRUIDSTAARTEN

Dessertbuffetten en zoete pronkstukken voor jouw huwelijk

Het aansnijden van de bruidstaart is een heel feestelijk moment. Karolien Beyens maakt taarten en dessertbuffetten, en is gespecialiseerd in het creëren van zoete belevingen voor jouw huwelijk. Alles is huisbereid en wordt persoonlijk gecreëerd door Karolien zelf.

Karolien Beyens, specialist in bruidstaarten vertelt hoe ze tewerk gaat. “Tijdens het trouwsei-zoen maak ik tot zeven taarten of dessertbuffetten per weekend. De bruidstaarten bestaan uit een lichte cake met een vulling van bijvoorbeeld citroen, passievrucht, homemade confituren … De afwerking gebeurt steeds met een lichte botercrème. Mijn kenmerkende taarten zijn simpel en elegant. Less is more. Soms kiezen huwelijksparen voor uitbundige thema’s, zoals the Great Gatsby, reizen, Disney. Daar kan ik natuurlijk ook mee aan de slag. Elke taart wordt op maat gemaakt”, zegt Karolien. Alles kan voor haar een inspiratiebron zijn: foto’s, architectuur, interieur, texturen. Ik blijf me bijscholen zodat mijn klanten een ruime keuze hebben voor de afwerking van hun bruidstaart. Dat vind ik belangrijk.

Foto © Charlotte Hancké
Foto © Aske Fotografie

VERRASSENDE DESSERTBUFFETTEN

De dessertbuffetten zijn heel gevarieerd, met zowel de klassiekers als fijnere taartjes: chocolademousse, panna cotta, tiramisu, tartelettes, brownies enzovoort. Ook leuk zijn de cakesickles, die eruit zien als een mini magnum en die je naar wens kan versieren.” Een taart uitkiezen is niet altijd gemakkelijk, er is immers heel veel keuze. “Klanten die een bruidstaart willen bestellen, geef ik eerst alle informatie en ik nodig hen uit voor een tasting waarbij ze alles zelf kunnen proeven. Ik serveer altijd twee smaken cake en een viertal smaken vulling. Alles wordt apart voorgesteld zodat de klanten zelf hun ideale combinatie kunnen maken. Tijdens de tasting maak ik alvast een schets van de taart, zo krijgt het koppel een idee hoe de taart eruit zal zien. Alles wordt tot in het kleinste detail besproken; denk aan de kleuren, het thema, de locatie, het aantal gasten. Ook een detail van de bruidsjurk of de uitnodiging kan in de taart verwerkt worden. Zo wordt de taart een pronkstuk waar zowel het koppel als de gasten met warme herinneringen naar kunnen terugkijken.”

Foto © Caroline Couck Photography
Foto © David Wagelmans photography
Foto © Lisa Helsen

Karolien Beyens BV
Camelialei 23, 2170 Merksem
+32 (0)479 78 31 23
info@karolienbeyens.be3

TEKST: HILDE PAUWELS
FOTO’S: KAROLIEN BEYENS