JLR richt zich tot start-ups in Silicon Valley en Israel na eerst jaar van open innovatie

Antwerpen, 24 mei 2023 – Op de eerste verjaardag van zijn Open Innovation-programma maakte JLR bekend dat het zijn wereldwijde aanwezigheid zal uitbreiden naar Israël en Silicon Valley (VS) nadat er eerder met succes ecosystemen in het VK en Brazilië werden uitgebouwd.

Het afgelopen jaar heeft het Open Innovation-programma wereldwijd contacten gehad met meer dan 600 start-ups, wat resulteerde in 27 cocreatieprojecten. Ondertussen heeft InMotion Ventures, de risicokapitaaltak van JLR en een essentieel onderdeel van het Open Innovation-ecosysteem, geïnvesteerd in zeven ondernemingen die zich toeleggen op duurzamere producten en diensten.

Twee succesvolle voorbeelden van Open Innovation vinden we in Brazilië (Latijns-Amerika), waar in de loop van het jaar twee nieuwe diensten voor mobiliteitsabonnementen werden gelanceerd: ‘Jaguar On Demand’, een dienst voor kortetermijnverhuur gebaseerd op de Jaguar I-PACE, en ‘Subscription’, een leasingdienst voor voertuigen.

‘Jaguar On Demand’ werd gecreëerd in samenwerking met de start-up UCorp. Het aanbod, dat zich aanvankelijk toespitste op de regio São Paulo, zal in 2023 worden uitgebreid naar andere regionale hoofdsteden in Brazilië.

‘Subscription’ werd ontwikkeld in samenwerking met Movida, een Braziliaanse specialist in autoverhuur, en biedt leasingopties tot 36 maanden voor meer dan 250 wagens van de merken Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar.

Deze opkomende portfolio van nieuwe mobiliteitsdiensten weerspiegelt het succes van JLR met Pivotal en The Out, die klanten in het VK toegang bieden tot voertuigen via nieuwe formules zoals abonnementen en verhuurdiensten. Beide diensten werden ontwikkeld door InMotion Ventures Studio, de eigen incubator van JLR.

Igor Murakami, Director New Services and Open Innovation voor JLR, verklaarde: “Deze twee nieuwe diensten verkennen interessante gebruiksmodellen voor de snelgroeiende luxemarkt in heel Latijns-Amerika en daarbuiten, en tonen duidelijk de voordelen van samenwerkingen met start-ups om innovatie te stimuleren. Deze manier van co-creëren voor alles van nieuwe softwareoplossingen tot duurzame alternatieven voor onze voertuigen en diensten, is een essentieel onderdeel van onze toekomstvisie.”

Het komende jaar
Het Open Innovation-programma van JLR werd in 2022 opgezet om wereldwijd samen te werken met start-ups, scale-ups, gelijkgestemde externe organisaties en de bredere Tata Group, alsook om opportuniteiten te onderzoeken op zeven belangrijke gebieden: elektrificering, connectiviteit, digitale diensten, metaverse, industrie 4.0, talent en duurzaamheid.
Nu het zijn tweede jaar ingaat, breidt Open Innovation zich verder uit, naar Israël en Silicon Valley (VS), waar succesvolle ecosystemen van start-ups zijn geïnstalleerd.

Een grotere voetafdruk in de beruchte Silicon Valley met de wereldwijde partner Plug and Play Tech Centre zal JLR helpen zijn samenwerking met Noord-Amerikaanse start-ups te versnellen, terwijl een partnerschap met Tata Consultancy Services (TCS) in Tel Aviv zijn toegang tot de enorme Israëlische start-upscene zal uitbreiden. Dit nieuwe partnerschap zal gebruikmaken van het Co-Innovation Network (COIN™) van TCS, om het lokale technologieaanbod te identificeren en op te schalen naar wereldwijde mobiliteitsoplossingen en -diensten en om verdere gedeelde waarden en synergieën binnen het Tata-ecosysteem te genereren.

François Dossa, Executive Director of Strategy and Sustainability bij JLR, verklaarde: “Terwijl Silicon Valley geen introductie behoeft, opent een aanwezigheid in Israël de deur naar een andere krachtpatser van wereldwijde innovatie, met baanbrekende start-ups en een economie die wordt gedomineerd door industriële toptechnologie en ondernemerschap. Door ons te richten op bloeiende ecosystemen, zullen we ons rendement kunnen maximaliseren. Onze strategische aanwezigheid in dergelijke gerenommeerde technologische regio’s versterkt onze relaties met start-ups, scale-ups, ondernemingen, investeerders en de academische wereld om mee vorm te geven aan de toekomst van de mobiliteitssector; zelf een cruciale bouwsteen in onze Reimagine-strategie.”

Ben Gilad, hoofd van TCS COIN™, verklaarde: “We zijn verheugd om te kunnen samenwerken met JLR en ons wereldwijde innovatie-ecosysteem te gebruiken om hun transformatie en groei te helpen versnellen. Nu de autosector overstapt op elektrificering, is innovatie de belangrijkste onderscheidende factor voor succes. We kijken ernaar uit om samen nieuwe technologieën op dit gebied te identificeren en de toekomst van mobiliteit en moderne luxe te stimuleren. We moedigen Israëlische start-ups en vernieuwers aan om mee te doen.”