Defender 130 van platina jubileum van de Queen in actieve dienst bij het Britse rode kruis

Antwerpen, 10 mei 2023 – De speciaal omgebouwde Defender 130, die aan het Britse Rode Kruis werd geschonken ter gelegenheid van het Platinum Jubileum van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, zal actief worden ingezet in Noord-Wales. Deze unieke wagen zal de liefdadigheidsinstelling helpen om bijstand te verlenen aan mensen in moeilijk bereikbare gemeenschappen, zoals de bergketen Snowdonia, het schiereiland Lleyn en het eiland Anglesey.

In samenwerking met het Britse Rode Kruis, waarvan Koningin Elizabeth II zeventig jaar lang beschermvrouw was, werd de Defender 130 aangepast in overeenstemming met de Jaguar Land Rover-principes van moderne luxe om geavanceerde communicatiefuncties te integreren. Omdat Wales het op een na slechtste gebied in het VK voor 4G-dekking in landelijke gebieden* is, zal het vermogen van de Defender om verbonden te blijven essentieel zijn langs de kustlijn, het bergachtige terrein en de afgelegen locaties in de regio.

Het voertuig omvat een verbeterde antenne met 4G-verbinding, die ongeacht de locatie een sterk signaal geeft, een ingebouwde telefoon, een VHF-radio voor communicatie en een verbeterd telematicasysteem met gps-tracking. Een fotovoltaïsch systeem op het dak laadt een hulpbatterij op om accessoires aan te drijven wanneer de motor niet draait, zodat de wagen langer verbonden kan blijven.

Nog meer waardevolle opbergruimte werd gecreëerd door de derde zetelrij van de Defender 130 te schrappen. Een geïnstalleerd ladensysteem zal teams in staat stellen om uitrusting zoals dekens, voedsel en EHBO-benodigdheden te vervoeren, zodat het voertuig goed uitgerust zal zijn om te reageren op diverse noodtoestanden, zoals stormen, overstromingen, branden en vorst.

Ook antibacteriële afwasbare zetelhoezen en oplaadbare zaklampen met oplaadpunten behoren tot de aanpassingen voor extra functionaliteit, terwijl de ingebouwde waterboiler het Britse Rode Kruis in tijden van crisis in staat zal stellen om warme dranken te leveren.

Laura Wood, Partnerships, Experience and Collections Director bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Al bijna 70 jaar werken we samen met het Britse Rode Kruis en zoeken we voortdurend manieren om hun werk te vereenvoudigen en te ondersteunen met onze voertuigen en technologieën. Samen blijven we mensen in geïsoleerde en landelijke gemeenschappen in het hele land bereiken. Deze nieuwe Defender 130 is bijzonder belangrijk en zal de meest behoeftigen in Noord-Wales ondersteunen. Het is ook een gepaste manier om het zeventigjarige beschermvrouwschap van Hare Majesteit, alsook haar toewijding aan het werk van het Britse Rode Kruis, te vieren.”

Chris Davies, Head of Crisis and Emergency Response bij het Britse Rode Kruis, zei: “Al bijna zeven decennia lang reageren vrijwilligers van het Britse Rode Kruis op noodsituaties in Land Rovers. Van branden en overstromingen tot stormen en stroomuitval: ons partnerschap met de Defender heeft ons geholpen om er te zijn voor mensen in nood. Deze gulle donatie zal een enorme hulp zijn voor onze hulpverleners in Noord-Wales, en zal ervoor zorgen dat we mensen kunnen blijven steunen waar ze ook zijn en welke uitdagingen het Britse weer ons ook kan brengen.”

Voor de start van zijn werkzame leven in Noord-Wales zal het voertuig te zien zijn op de Royal Windsor Horse Show (11-14 mei), een evenement dat regelmatig werd bijgewoond door Koningin Elizabeth II. Bezoekers van de show kunnen de Defender 130 bekijken en meer te weten komen over het jarenlange partnerschap van Jaguar Land Rover met het Britse Rode Kruis.

Voor meer informatie kunt u terecht op: landrover.com/sponsorship/humanitarian-and-conservation/red-cross.