Trek Bicycle en World Bicycle Relief slaan handen ineen voor landelijke en minderbedeelde gemeenschappen

Trek Bicycle en World Bicycle Relief hebben hun tweede jaarlijkse fondsenwervingscampagne aangekondigd om een betrouwbaar vervoermiddel te bieden aan landelijke en minderbedeelde gemeenschappen. Na een succesvolle samenwerking in 2021, waarbij wereldwijd 1,8 miljoen dollar werd opgehaald, heeft Trek de speciaal gebouwde Buffalo-fiets van World Bicycle Relief voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot “Fiets van het Jaar”.

De Buffalo-fiets is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen in landelijke gebieden: hij is sterk, eenvoudig en onderhoudsvriendelijk. Dankzij die eigenschappen heeft de fiets de capaciteit om mensen en zware vracht te vervoeren over lange afstanden en ruw terrein. Tot het einde van het jaar kunnen klanten doneren aan World Bicycle Relief in Trek-winkels of op de website van Trek. Trek verdubbelt donaties tot 500.000 dollar met een einddoel van 2,5 miljoen dollar.

“In samenwerking met World Bicycle Relief hebben we ons fondsenwervingsdoel in 2021 overtroffen, waardoor we 11.000 Buffalo-fietsen konden leveren aan gemeenschappen in Afrika en Zuid-Amerika,” zei Vice President of Advocacy bij Trek, Bob Burns. “We stellen onze doelen dit jaar nog hoger om meer Buffalo-fietsen naar gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden te krijgen en ze op deze manier te helpen afstanden te overbruggen en dromen waar te maken.”

Trek Bicycle en World Bicycle Relief zijn al sinds de oprichting van de stichting in 2005 partners en werkten samen aan de ontwikkeling van het prototype van de eerste Buffalo-fiets. Deze fietsen worden geleverd aan Afrikaanse, Zuidoost-Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen en helpen studenten, zorgmedewerkers, boeren en ondernemers hun gemeenschappen te mobiliseren. De fietsen worden lokaal geassembleerd en gedistribueerd door getrainde monteurs om kwaliteitsservice en hulp te bieden en een duurzamere infrastructuur te helpen creëren.

“Vrouwen en meisjes die ooit werden lastiggevallen op weg naar school en uitgeput of te laat aankwamen, of erger – kunnen nu hun reistijd met meer dan de helft verkorten, hun zelfvertrouwen opbouwen en op school blijven,” stelt Johanna Vega, programmamanager van World Bicycle Relief in Colombia. Ze beschrijft de impact die World Bicycle Relief en de Buffalo-fiets heeft gehad op gemeenschappen in haar omgeving. “De Buffalo-fiets is een doorbraak geweest voor hen en hun gemeenschappen.”

Om te doneren aan de campagne kunnen consumenten naar trekbikes.com/wbr-donate gaan of een van Trek’s in-store locaties bezoeken om persoonlijk te doneren. De actie loopt tot en met 31 december 2022. Ga voor meer informatie over de inspanningen van World Bicycle Relief naar worldbicyclerelief.org.

Over World Bicycle Relief

Opgericht in 2005, mobiliseert World Bicycle Relief mensen door middel van de kracht van fietsen. World Bicycle Relief bereikt haar missie door de distributie van speciaal ontworpen, hoogwaardige fietsen via filantropische en sociale ondernemingsprogramma’s. Deze speciaal ontworpen fietsen zijn gebouwd om het moeilijke terrein en de omstandigheden in ontwikkelingsgebieden te weerstaan.

Ondernemers gebruiken de fietsen om hun productiviteit en winst te verhogen. Studenten gaan regelmatiger naar school en hun prestaties verbeteren. En gezondheidswerkers bezoeken meer patiënten in minder tijd, waardoor ze betere en consistentere zorg krijgen. World Bicycle Relief bevordert ook de lokale economie en duurzaamheid op lange termijn door het lokaal assembleren van fietsen en het opleiden van monteurs om de fietsen te onderhouden.

Tot nu toe heeft World Bicycle Relief meer dan 675.000 fietsen geleverd en meer dan 2.700 monteurs opgeleid in Afrika, Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika. World Bicycle Relief is een geregistreerde non-profit in de VS, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland en Australië, en heeft assemblagefaciliteiten in Colombia, Kenia, Malawi, Zambia en Zimbabwe.

Geef een fiets, verander een leven | Trek Bikes (NL)