FLYER wint de gerenommeerde Design & Innovation Award 2023 met de veelzijdige nieuwe Upstreet. Deze onderscheiding van de fietsindustrie geldt als kwaliteitskeurmerk en maatstaf voor topproducten. FLYER wint met de nieuwe Upstreet in de categorie Urban. De Upstreet overtuigt de vakjury met zijn elegante design, alledaags gebruiksgemak, uitstekende uitrusting en intelligente technologie.

Wendbaar, slim en klaar voor elke uitdaging; zo presenteert de nieuwe Upstreet van de Zwitserse e-bikepionier FLYER zich.De jury van de Design & Innovation Awards is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling uit Huttwil en bevestigt dat de Upstreet in alle situaties de perfecte metgezel is: “De Upstreet 7.10 van de Zwitserse premium fabrikant FLYER is een sportieve, elegante en veelzijdige allrounder die zijn weerga niet kent op de e-bikemarkt. In het dagelijks leven schittert de fiets door zijn rustige loop die een hoog gevoel van veiligheid oproept. ’s Nachts maakt de FLYER indruk met zijn verlichtingssysteem, dat functioneel en mooi is geïntegreerd aan de voorkant in de designstuurpen en aan de achterkant in de bagagedrager. Evenals met de accu die vanaf de zijkant verwijderbaar is. Het ingenieuze FIT systeem met slimme oplossingen, zoals de Digital Key, gps-navigatie of de verbinding met bandenspanningssensoren, maakt een uitgebreid dagelijks gebruik mogelijk.”

Bovendien overtuigt de Upstreet de experts met zijn krachtige Panasonic GX-motor en de grote actieradius, die met behulp van een optionele extra accu kan worden uitgebreid van een toch al royale 750 Wh naar 1290 Wh. De motor van 95 Nm “genereert een geweldige stuwkracht en duwt de Upstreet 7.10 moeiteloos elke helling op, zelfs met een aanhangwagen van 40 kg”, aldus het juryoordeel. En “dankzij slimme aanwijzingen zoals weerwaarschuwingen, hoogtemeter- en hellingsinformatie en gps-navigatie op het perfect leesbare display, voelt u zich zelfs op de meest afgelegen plaatsen nooit verloren”.

“Wij hebben de nieuwe Upstreet hoogwaardig uitgerust, zodat hij perfect kan rijden, of het nu over kasseien gaat, volgeladen met boodschappentassen of met een kinderzitje of een aanhanger voor een ritje naar het kinderdagverblijf”, zegt productmanager van FLYER Philipp Suter. “Wij zijn erg blij dat de fiets met zijn strakke design en veelzijdige functionaliteit zo veel lof krijgt van de jury van de Design & Innovation Awards. Wij zetten ons in om hoogwaardige en duurzame e-bikes zoals de Upstreet te ontwikkelen en zo milieuvriendelijke mobiliteit te bevorderen.”

Nieuwe FIT 2.0 technologie – intelligente systeemintegratie en afstemming op individuele behoeften tijdens het rijden

De FIT 2.0 systeemintegratie maakt een intuïtieve bediening en slimme functies mogelijk, zoals de individuele aanpassing van de rijmodi of GPS-navigatie. Ook nieuw is de “boost-functie”. Hiermee kan de motor op elk ondersteuningsniveau kortstondig naar de turbomodus worden geschakeld om bijvoorbeeld een steile helling te overwinnen.

Groot aanbod aan modelvarianten

FLYER biedt de Upstreet aan in acht modelvarianten en drie frametypes (Comfort, Mixed en Gents). Daartoe behoren een crossover-versie met banden voor alle terreinen en een s-pedelec met trapondersteuning tot 45 km/u. Wat de aandrijving betreft kunnen fietsers kiezen tussen naafversnellingen met riem- of kettingaandrijving of derailleurs met een groot bereik. De Upstreet is verkrijgbaar in drie aantrekkelijke framekleuren: Frosty Sage, Mercury Red Gloss en Pearl Black Gloss. Catalogusprijs vanaf € 5.199,-.

www.flyer-bikes.com