Moustache – deel de passie voor elektrische fietsen

Moustache ontwerpt en produceert elektrisch ondersteunde fietsen voor elke gelegenheid – of het nu gaat om woon-werkverkeer in de stad of mountainbiken. Het bedrijf werd iets meer dan 10 jaar geleden opgericht door fietsliefhebbers Greg Sand en Emmanuel Antonot en is nu uitgegroeid tot een internationaal netwerk van dealers en klanten. Het doel is en blijft om het plezier van fietsen toegankelijk te maken voor een nieuw publiek, met elektrisch ondersteunde fietsen.

De inspiratie
“In 2010 nam het aantal elektrische fietsen op de markt toe, maar veel daarvan waren van slechte kwaliteit” legt Emmanuel uit. “Ik begon na te denken over de kwaliteiten die ik in een elektrische fiets zou willen zien en hoe we ze leuker en aangenamer konden maken voor verschillende omgevingen. Qua ontwerp wilde ik een elektrische fiets met een grotere stabiliteit en een beter zwaartepunt. Ik wilde ook mijn passie voor de fiets delen en deze aantrekkelijker maken door elektrische fietsen te gebruiken – en niet alleen voor fietsen in de stad, maar overal. Ik begon ideeën uit te werken en toen bracht mijn accountant me in contact met Greg. Toen zijn we begonnen met de ontwikkeling van ons eerste prototype.
Greg en Emmanuel hebben allebei een passie voor fietsen en komen allebei uit kleine dorpen in de buurt van Epinal, in de Vogezen in Frankrijk. De streek is een paradijs voor fietsers met verschillende soorten terrein. Het was een logische keuze dat ze de basis voor Moustache in dezelfde regio wilden leggen.

Een groeiende Moustache familie
Moustache begon in 2011 in een klein kantoor aan huis, met alleen de twee medeoprichters. Vandaag heeft het bedrijf een fabriek van 10.000 m² in de buurt van Epinal, en 180 personeelsleden. In de zomer van 2023 opent Moustache een extra vestiging van 3000 m², 100 procent aangedreven door hernieuwbare energie. “Het bedrijf is sneller gegroeid dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen”, zegt Greg.
De Moustache elektrische fiets familie is gegroeid van 7 naar meer dan 70 modellen. Gebruikers zijn er zeker de beste oplossing voor hun levensstijl te vinden binnen de 14 verschillende gamma’s, waaronder stadsfietsen, bakfietsen, snelheidsfietsen, polyvalente fietsen, kinderfietsen, mountainbikes en zelfs tandems.

Kwaliteit en innovatie
“Kwaliteit is het belangrijkste kenmerk van ons product” aldus Greg. “Wij positioneren ons als een premium product, van concept en ontwerp tot en met de dienst na verkoop voor onze dealers en eindgebruikers. Elk van onze fietsen wordt van begin tot eind volledig met de hand gebouwd door een van onze werknemers, dus ze zijn echt heel trots op het eindproduct.”

Voor de elektrische motoren koos Moustache, om de beste kwaliteit te garanderen, voor een samenwerking met Bosch. Bosch en Moustache hebben sinds het begin nauw samengewerkt en blijven nauw samenwerken en samen innoveren. Moustache heeft bijvoorbeeld samen met hen een specifieke ondersteuningsmodus ontwikkeld die perfect past bij hun elektrische mountainbikes.

Waarom “Moustache”?
De snor is altijd een integraal onderdeel geweest van de fiets. Zoek niet verder dan het beroemde snorrenstuur! Moustache fietssturen zijn een moderne kijk op het beroemde snorrenstuur van vroeger. Elke snor is uniek, elke snor is herkenbaar, elke snor heeft een sterke identiteit, net als Moustache-fietsen.
“De afgelopen 10 jaar zijn we er meer en meer van overtuigd geraakt dat het mogelijk is om onze gewoontes te veranderen en de auto in de garage te laten staan, op maandagochtend, en elke andere dag van de week!” aldus Greg “Daarom hebben we de allereerste Moustache-fiets “Lundi” genoemd.”
Om het volledige gamma te bekijken of om uw dichtstbijzijnde dealer te vinden voor een Moustache fiets proefrit, surf naar https://moustachebikes.com/fr/