HelmetPlus: Intelligente helmen met perfecte pasvorm

“Veiligheid en techniek creëren een unieke fietsbeleving”

Pluspunten zijn er zeker. Zo hebben de helmen led-verlichting en richtingaanwijzers. Je kan op een veilige manier naar muziek luisteren, bellen en je GPS-systeem volgen. Ingebouwde sensoren geven een indicatie van gevaar. Bovendien ogen de helmen mooi.

Het staat als een paal boven water dat het dragen van een fietshelm voor veel meer veiligheid zorgt. Toch aarzelen we nog vaak. “HelmetPlus geeft een meerwaarde aan helmen door ze actiever en aantrekkelijker te maken. Veiligheid en techniek dragen bij aan de beleving van fietsen. Dat doen we onder meer door een voor- en achterlicht te voorzien zodat je in het verkeer wordt gespot, ook overdag. De helmen hebben ook richtingaanwijzers en een stoplicht. Met een smart controller op het stuur kan je alles bedienen”, zegt Frits Vanhaverbeke die samen met zijn broer Bart de zaak runt.

Veilig audio-systeem
En dan is er nog het unieke en veilig geïntegreerd bluetooth audiosysteem. “De helmen zijn uitgerust met een bone conducting audiosysteem.Dit betekent dat het geluid via trillingen tot het gehoor komt en we dus geen speakers rechtstreeks op, in of boven het oor plaatsen. Je blijft de omgevingsgeluiden perfect horen, wat essentieel is.”
Via de bluetooth-verbinding kan je je fietshelm connecteren met je telefoon, muziekspeler, GPS en digitale fietskaart. In groep kan je dankzij het intercom systeem communiceren met je fietspartners. Dat is ideaal voor de veiligheid van fietstochtjes in groep. Het systeem is onzichtbaar in de helm verwerkt, oortjes heb je niet nodig. Het is bestand tegen vocht, regenweer en zweetdruppels. Leuk is ook dat je op het kinstuk van de helm kan skippen naar een ander nummer, het volume kan regelen en ook je telefoon kan bedienen.

Advies van dealers
HelmetPlus heeft een netwerk van dealers in de Benelux en deels ook in Frankrijk. Er zijn plannen om de actieradius te vergroten. Bij de dealers vind je advies over de helm die voor jou optimaal is. Je moet de juiste maat en perfecte pasvorm vinden. Daarna kan je de helm verder aanpassen en de riemen afstellen. Mooi meegenomen is dat er ook veel aandacht gaat naar aerodynamiek en een mooi design. “De helmen zijn binnenin afgewerkt met zacht en ademend materiaal. De ventilatie is optimaal zodat de helmen comfortabel aanvoelen in alle weersomstandigheden. We hebben voor elk wat wils. Klanten kunnen kiezen tussen een stadsmodel of een eerder sportieve helm. Er is ook een type dat niet beschikt over het audio verhaal maar dan vooral de focus legt op verlichting en comfort. Er is dus altijd die “plus”. De ervaring leert dat stadsfietsers ook wel voor de sportieve look kiezen. Ze wegen licht, het is één van onze onze signaturen. Onze helm die voor speedpedelecs is gekeurd (NTA), is de lichtste op de markt. Zelfs met de integratie van de technieken blijft deze onder de magische grens van 340 gram. Een lichte helm draagt bij aan fijn fietsplezier.”

Goed om weten: bij HelmetPlus vind je ook kwaliteitsvolle en veilige fietsjassen. “Deze zijn niet alleen stijlvol zodat je ze ook op andere momenten kan dragen, maar beschikken over extra rug-, elleboog- en schouder bescherming.”