FLYER wint de Eurobike Award voor de lichtgewicht city-e-bike “Upstreet SL” en presenteert verdere noviteiten in Frankfurt

Met de urbane lichtgewicht Upstreet SL wint FLYER de Eurobike Award 2023. Naast de bekroonde, flexibele e-bike voor dagelijks gebruik presenteert de Zwitserse e-bike pionier twee andere nieuwe producten in Frankfurt: De Goroc TR:X crossover e-bike die wordt geleverd met de wereldprimeur Pinion E-Drive, een aandrijfsysteem dat een krachtige motor en een elektronische overbrenging met 12 versnellingen combineert in één enkele eenheid. Daarnaast presenteert FLYER de Uproc EVO:X, een e-Enduro voor ambitieuze e-bikers. Het nieuwe vlaggenschip in het “Mountain” segment van het Zwitserse bedrijf wordt gekenmerkt door een rijwielgedeelte dat is geoptimaliseerd voor extreem off-road gebruik met een enorme veerweg en een extra stijf frame.

Eurobike Award voor de stijlvolle lichtgewicht FLYER Upstreet SL

De Upstreet SL is met zijn 18 kilo een lichtgewicht en daarmee ook precies de flexibele e-bike die in de dagelijkse praktijk niets te wensen overlaat. Het nieuwe innovatieve Bosch Performance Line SX aandrijfsysteem met de 400 wattuur accu is licht van gewicht en biedt meer dan genoeg vermogen en actieradius in de stad. De bijzonder stille motor biedt ondersteuning met een koppel tot 55 Newtonmeter. Voor langere afstanden levert de optioneel verkrijgbare 2e accu in bidonformaat nog eens 250 Wh. De moderne, urbane FLYER is volledig uitgerust met verlichting, bagagedrager en spatborden. Het op de Upstreet SL gemonteerde Bosch Smart System combineert hoogwaardige e-bike componenten met slimme functies.

Het ontwerp, lage gewicht en de flexibiliteit van de Upstreet SL hebben de jury van de Eurobike Award overtuigd – de lichtste FLYER e-bike tot nu toe ontvangt de Eurobike Award 2023 in de categorie E-bikes.

Een compleet nieuwe rijervaring met de innovatieve crossover e-bike Goroc TR:X

Innovatieve technologie is bij de nieuwe Goroc TR:X op hoogwaardige wijze verpakt. De bekende en bij veel rijders zeer populaire Pinion-aandrijving wordt nu gecombineerd met een krachtige elektromotor en state-of-the-art aansturing. Zowel de motor als de overbrenging zijn ondergebracht in één compacte behuizing. De ontwikkelaars bij FLYER zijn enthousiast over deze innovatie en wereldprimeur. Philipp Suter, hoofd Product Management, prijst het concept: “Voor het eerst stelt de nieuwe Pinion-aandrijving ons in staat om een e-bike te ontwerpen met technologie uit de voertuigbouw en daarmee onze klanten een ongekende rijervaring te bieden.” De integratie maakt ongelooflijk nauwkeurig, snel en betrouwbaar schakelen mogelijk in alle weersomstandigheden en op elk terrein, zelfs onder belasting. Deze nieuwe generatie e-bike aandrijvingen zijn beschermd tegen weersinvloeden en hebben een hoogwaardige riemaandrijving, waardoor ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Het hoofdframe is gemaakt van hoogwaardig carbon. Het fullsuspension rijwielgedeelte met een veerweg van 130 mm biedt veel comfort, terwijl het extra stijve frame een bijzonder directe rijbeleving verschaft. Op meerdaagse ontdekkingstochten of in het drukke stadsverkeer – de Goroc TR:X kent geen grenzen.

Enduro (R)Evolution met Uproc EVO:X voor ruig terrein

De Uproc EVO:X is een e-Enduro voor ambitieuze e-bikers. Het nieuwe vlaggenschip in het “Mountain” segment van de Zwitserse e-bike pionier wordt gekenmerkt door een rijwielgedeelte dat is geoptimaliseerd voor extreem off-road gebruik met een enorme veerweg en een extra stijf frame. “De nieuwe Uproc EVO:X is een e-Enduro op zijn best. Geometrie, kinematica, framedesign en uitrusting zijn allemaal afgestemd op gebruik in ruig terrein. Het resultaat is een compromisloze fiets met een laag zwaartepunt voor de beste rijeigenschappen, een ongekende snelheid en ongelooflijk veel plezier,” aldus Silas Furrer, Product Manager bij FLYER. Bij de ontwikkeling werd bijzonder veel nadruk gelegd op rijdynamiek en rijplezier. Een laag zwaartepunt en een progressieve demperkarakteristiek waren belangrijke punten bij de specificaties. Samen met de royale veerweg van 170 mm voor en 165 mm achter biedt de Uproc EVO:X veel veiligheid – ook in extreme situaties. Het frame is gemaakt van zeer sterke koolstofvezels die gelamineerd zijn voor een stijlvol, strak en extra stijf frame.

www.flyer-bikes.com