ABUS HUD-Y ACE. Visionaire stedelijke fietshelm

Met de HUD-Y presenteert ABUS, de specialist voor mobiele veiligheid, een fietshelm met een progressief modern design voor veeleisende stadsfietsers: het minimalistische design brengt esthetiek en stijl op de weg. De uitrusting, waaronder een innovatief magnetisch clip-on oplaadbaar LED-achterlicht, maakt elke rit tot een zorgeloze ervaring. De nieuwe HUD-Y ACE versie biedt een vizier en verrijkt het hele HUD-Y assortiment. 

Onder het dynamische silhouet van de HUD-Y bevinden zich talrijke nuttige ABUS-innovaties: De in het EPS geïntegreerde ActiCage structuurversterking optimaliseert de stabiliteit. Een fijn instelbaar verstelsysteem met easy-grip stelwiel en de nieuwe Trivider – een innovatieve bandverdeler – zorgen voor een individueel optimale pasvorm. Het pasvorm- en ventilatieconcept zijn gebaseerd op de high-end racehelm GameChanger. Al bij het opzetten van de helm verhoogt de Fidlock magnetische riemvergrendeling het comfort van de HUD-Y. En in het donker kunt u bij de HUD-Y vertrouwen op een andere innovatie van ABUS: het magnetisch opklikbare LED-achterlicht.

De HUD-Y ACE werd ontwikkeld om forenzen die op de elektrische fiets of e-bike langere afstanden afleggen met een hogere gemiddelde snelheid nog beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het geïntegreerde, transparante vizier houdt koele lucht, insecten of regen buiten. Het vizier is splintervrij en vervangbaar – een donkergetinte versie is verkrijgbaar als accessoire voor de zomer.   

ABUS integreert een groot LED-achterlicht met 180° zichtbaarheid in de HUD-Y ACE. Het licht is eenvoudig via een magnetische bevestiging te monteren, zit zeer stevig op de helm – en kan met een klik weer worden verwijderd. Het is in 2 uur volledig opgeladen via de geïntegreerde micro USB-poort. De LED-lamp kan schijnen in vier modi en verschillende helderheidsniveaus: Power Mode: tot 2 uur met 7-9 lumen, Eco Mode: tot 5 uur met 3-4 lumen, Pulse Mode: tot 8 uur pulserend met 3-4 lumen en de Blink Mode: tot 13 uur knipperend met 2-3 lumen.

Naast de maten M (54 – 58 cm) en L (57 – 61 cm) zal de nieuwste versie van de HUD-Y ook verkrijgbaar zijn als maat S (51 – 55 cm). U kunt kiezen uit negen kleurontwerpen, waarbij de HUD-Y ACE in drie kleuren bij de detailhandel verkrijgbaar is.

www.abus.com/be_nl