ABUS 2500 Granit Super Extreme

Hij is gebaseerd op het beproefde en veiligste beugelslot in  het  ABUS-fietsslotengamma en een vaandeldrager van de techniek, de GRANIT X-PLUS 540. Dit slot heeft in vele onafhankelijke tests bewezen dat het de standaard zet op het gebied van veiligheid. In een intensief ontwikkelingsproces werd het U-slot verfijnd en de weerstand aanzienlijk verbeterd. Deze verbetering van het “Made in Germany” slot werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een speciaal materiaal gemaakt  van Wolfram-hardmetaal, een van de hardste materialen ter wereld, dat voornamelijk wordt gebruikt voor de parabolische beugel versterkt tot 27 mm  en het slotlichaam en trotseert de flexibele haakse slijper. De oppervlakken zijn zo verfijnd dat de schijf van de  haakse slijper er zichtbaar van wanhoopt en aanzienlijk slijt, wat een verandering of meerdere veranderingen  van de schijf zou vereisen – de dief zal deze inspanning uit de weg gaan en doorgaan naar iets dat gemakkelijker te openen is.

Het vlaggenschip in het ABUS beugelslot segment heeft een XPlus-cilinder,  een schijfcilinder die niet kan worden geopend door intelligent picken.  Dit maakt het slot ook ONE KEY-ready om extra sloten voor de fiets te synchroniseren of een aangepast vergrendelingssysteem met sleutels te maken voor het gezin, het bedrijf of de verhuurservice, zodat alle bijbehorende sloten met één sleutel kunnen worden bediend. 

De grootte van het slot weerspiegelt ook de gebruiksvriendelijkheid. Door de beugelmaat is de Granit Super Extreme 2500 niet alleen geschikt als startonderbreker, maar kan de fiets  ook aan een vast object worden bevestigd en worden vastgezet tegen wegtransport – een belangrijk voordeel!

De ongelooflijke veiligheid van de Granit Super Extreme 2500 komt tot uiting in zijn opvallende, veelzijdige en hoekige ontwerp met een zwarte matte afwerking. De nieuw ontwikkelde bracket-oplossing USH 2500 draagt bij aan het gemaksconcept door flexibele montageopties op het rek en de achterkant van de fiets aan te bieden. Al met al een goed uitgekiend totaalconcept.

www.abus.com