STINT een knap en handig ‘buitenbeentje’in micromobiliteit

Neen, het is geen bakfiets en neen, het is geen microcar. Het is een STINT! Bij sommigen roept de naam misschien een bolderkar op, maar STINT is véél meer. Eco-Mobiel kreeg tekst en uitleg van Joeri De Ridder, die een pioniersrol vervulde voor elektrische mobiliteit in België. “Enerzijds worden bestelwagens in stadszones om meerdere redenen steeds vaker vermeden, files, uitstoot, parkeerproblemen, te duur…Professionals willen anderzijds ook geen combinatie van fitness met hun werk, blijkt dat in het segment van de LEV’s heel wat mensen een bakfiets te zwaar en te log vinden voor hun job”, vertelt Joeri lachend. “En dan… is er de STINT als duurzame, compacte en zeer betaalbare oplossing voor service-en onderhoudswerkzaamheden en voor goederenvervoer om in te schakelen voor de last mile. Ideaal voor urban mobility.

Stint Pickup
Voor de openbare weg of eigen terrein, de Stint Pickup is multi-inzetbaar: gemeentelijke afvalinzameling, groenvoorziening en onderhoud van de autoluwe binnenstad. Steden en gemeenten willen graag meer zachte ecologische en goedkopere vervoermiddelen inschakelen die laagdrempelig zijn om zoveel mogelijk mensen op pad te kunnen sturen. Ook in vakantieparken is de Stint Pickup een handige hulp. De Pickup heeft CE-markering, ruimte voor een EUR-pallet en heeft een laadcapaciteit van 350 kg. De voorzijde van de laadruimte kan met een laadklep geopend worden om eenvoudig te laden en lossen. Op de Pickup rijd je rechtopstaand. De bestuurder neemt dus bijna geen plaats in. “Ik zeg altijd dat de Stint een minimum hoeveelheid voertuig is in functie van wat je ermee kan doen”, merkt Joeri op.

De Pickup wordt beletterd met uw eigen logo geleverd en voorzien van toolboxen, bindrails en een monitoringsysteem.

Stint Cargo
De Stint Cargo is een veelzijdig licht elektrisch voertuig dat perfect geschikt is voor bijvoorbeeld pakketbezorging in de last mile. Met een actieradius tot 90 km heeft de batterij voldoende vermogen voor lange routes met veel stops

De Stint Cargo heeft gullwing-deuren die snelle en gemakkelijke toegang tot de laadruimte bieden en kunnen aan beide zijden worden geopend. Gullwing-deuren zijn erg praktisch in een doolhof van smalle straatjes in de stad, waar een traditionele deur de doorgang zou blokkeren. In de ruime laadbak kan 250 kg lading mee. Binnen een bereik van 3 meter heeft de bestuurder sleutelloze toegang tot de opbergruimte. Een tijdwinst tijdens lange routes met veel stops.

De Stint is een unieke LEV met een waaier aan mogelijkheden. “Bakkers en slagers vinden hun weg naar Stint. Onlangs kreeg ik een originele vraag van een DJ om van zijn Stint een mobiele discobar te maken. Zo zie je maar dat je met de Stint vele kanten op kan”, besluit Joeri van EV-Pro.

www.stintum.com
www.evpro.be