Ontdek de voordelen van elektrisch motorrijden met Zero Motorcycles

Zero Motorcycles is marktleider op vlak van elektrische motoren en intussen een gevestigde waarde in de wereld van de gemotoriseerde tweewielers. Al sinds 2006 ontwikkelt het Amerikaanse bedrijf 100% elektrisch aangedreven motorfietsen. Vandaag bieden ze met negen verschillende modellen, gaande van avontuurlijke allroadmotoren tot pure straatmachines, het meest diverse aanbod van elektrische motoren aan.

Het is een cliché, maar tegelijk de waarheid: motorrijden zorgt steevast voor een zintuiglijke ervaring die een onbeschrijflijk gevoel van vrijheid opwerpt. En wie het al eens probeerde, die zal kunnen beamen dat een elektrische Zero Motorcycle daar nog heel wat extra sensaties aan toevoegt. Zo geniet je van een opwindende en onmiddellijke acceleratie die je in één beweging naar je topsnelheid katapulteert, van moeiteloos rijden zonder koppeling, trillingen of schakelen en van een geruisloze werking die een extra dimensie toevoegt wanneer je in alle stilte doorheen de natuur bolt.

De motoren van Zero Motorcycles hebben geen verbrandingsmotor. Dat maakt komaf met een vervelende hittebron tussen de benen, maar ook met de gekende kosten van een traditioneel periodiek onderhoud. Olie verversen, filters vervangen, kleppen stellen en dergelijke behoort zo tot de verleden tijd. Je kan elke Zero Motorcycle opladen via het voortdurend groeiende netwerk van publieke laadpalen. Of je laadt de accu gewoon thuis op en rijdt zo tot wel 200 km voor ongeveer vijf euro.

Vanuit de Belgische overheden zijn er heel wat subsidies die elektrisch rijden willen stimuleren. Zo is men in Vlaanderen vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting en hoeft men geen BIV te betalen. Ook heb je in België recht op 15% korting op je inkomstenbelasting, toegepast op de aankoopsom inclusief BTW met een maximum belastingvermindering van 3.140 euro.

Dankzij hun gevarieerde aanbod, biedt Zero Motorcycles voor elke motorrijder en elke rijbewijsklasse wat wils. Enkele modellen zijn namelijk beschikbaar in een configuratie met een maximaal continu vermogen van 11 kW. Zodoende zijn ze al met het A1-rijbewijs te rijden, en zelfs ook met het autorijbewijs B wanneer je dat behaalde vóór 1 mei 2011. Als je recenter je autorijbewijs haalde, volstaat het om vier uur praktijkles (zonder theoretisch of praktisch examen) te volgen om de sensatie van elektrisch motorrijden te kunnen ervaren.

In België heeft Zero Motorcycles intussen een goed verspreid netwerk van 11 dealers. Met hun jarenlange ervaring en expertise op vlak van elektrische motoren, zijn zij het ideale aanspreekpunt voor al wie vragen heeft over Zero Motorcycles. Bovendien hebben ze steevast enkele modellen in de showroom waar geïnteresseerde rijders een uitgebreide testrit mee kunnen maken. Je vindt al hun contactgegevens op de website van Zero Motorcycles: https://zeromotorcycles.com/nl-be/dealer-locator (Vlaanderen) of https://zeromotorcycles.com/fr-be/dealer-locator (Wallonië)