NIEUWE RANGE ROVER: BESTELLINGEN GEOPEND VOOR VLAGGENSCHIP SV EN PLUG-IN HYBRID MET GROTER ELEKTRISCH RIJBEREIK TOT 113 KILOMETER

Nieuwe Range Rover: bestellingen geopend voor vlaggenschip SV en plug-in hybrid met groter elektrisch rijbereik tot 113 kilometer

· Elegante efficiëntie: de volledige Range Rover-familie kan vanaf nu worden besteld. De performante oplaadbare hybridewagen biedt een elektrisch rijbereik tot 113 km1 – meer dan oorspronkelijk geschat

· Meeslepende rijervaring: de nieuwe hybrides met groter rijbereik bieden een reëel rijbereik dat klanten in staat stelt om 75 procent van hun ritten emissievrij af te leggen2

· Uitmuntende technologie: de geavanceerde PHEV’s beperken hun CO2-uitstoot tot 18 g/km1 – lager dan aanvankelijk geschat – dankzij een unieke mix van efficiëntie en moeiteloze zescilinderprestaties

· Ongeëvenaarde luxe: bestellingengeopend voor de exclusieve nieuwe Range Rover SV, de ultieme uitdrukking van moderne luxe in de nieuwe Range Rover, met specifieke designthema’s en verfijnde details

· Nooit-geziene keuze: exclusieve designdetails, uitgelezen materialen en specifieke designthema’s geven de nieuwe Range Rover SV meer personaliseringsmogelijkheden dan ooit tevoren

· Krachtige prestaties: de nieuwe Range Rover SV is verkrijgbaar met de P510e PHEV-aandrijving, een efficiënte MHEV-diesel of de nieuwe V8 Twin Turbo-benzinemotor, voor een topsnelheid opgevoerd tot
260 km/u

· Ongeziene aantrekkingskracht: sinds de lancering in oktober 2021 werd de nieuwe Range Rover meer dan 2 miljoenkeer geconfigureerd op de Land Rover-website

· Serene evolutie: de nieuwe Range Rover onderscheidt zich door eigentijdse luxe en combineert een adembenemende moderniteit en esthetische elegantie met technologische verfijning en naadloze connectiviteit

· Ruimte voor iedereen: de luxueuze interieurs met vier, vijf of zeven plaatsen zijn verkrijgbaar op het koetswerk met standaard en lange wielbasis en bieden meer ruimte, luxe en veelzijdigheid dan ooit tevoren

· De nieuwe Range Rover P440e is beschikbaar vanaf
€ 135.200; de Range Rover SV is beschikbaar vanaf € 189.200
Voor meer informatie kunt u terecht op www.landrover.be/nl/newrangerover

De luxueuze nieuwe Range Rover-familie is voor het eerst volledig te bestellen. Land Rover bevestigde de prijzen voor de geavanceerde oplaadbare hybridemodellen met groter rijbereik en de exclusieve Range Rover SV, terwijl de prestatiecijfers voor de oplaadbare elektrische aandrijving nog beter zijn dan oorspronkelijk verwacht.

De oplaadbare hybridemodellen (PHEV) P510e en P440e bieden een groter rijbereik en uitzonderlijke efficiëntie. Ze beperken hun CO2-uitstoot tot 18 g/km en leveren een elektrisch rijbereik tot 113 km, genoeg om de oorspronkelijke verwachtingen te overtreffen en klanten nog meer mogelijkheden te bieden.

Bij zijn onthulling vorig jaar stelde Land Rover een elektrisch rijbereik van 100 kilometer en een CO2-uitstoot van minder dan 30 g/km voorop.

Sinds hij, in het bijzijn van grote namen uit de kunst-, cultuur-, bedrijfs- en sportwereld, werd gelanceerd in het Royal Opera House te Londen, noteerde Land Rover een nooit geziene vraag naar de nieuwe Range Rover. Op de Land Rover-website werden al meer dan 2 miljoen individuele configuraties uitgevoerd, wat de wereldwijde aantrekkingskracht van de originele luxe-SUV benadrukt.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “De nieuwe Range Rover is de meest begeerlijke, elegante en capabele luxe-SUV ter wereld. Onze efficiënte nieuwe oplaadbare hybridemotoren met groter rijbereik tillen de rijervaring naar een nog hoger niveau met een onberispelijke balans tussen prestaties, raffinement en efficiëntie, zodat eigenaars fluisterstille en emissievrije ritten tot 113 kilometer kunnen afleggen.”

De nieuwe Range Rover verenigt adembenemende moderniteit en esthetische elegantie moeiteloos met technologische verfijning en naadloze connectiviteit, en biedt voor het eerst ruimte voor zeven volwassenen.

Meer efficiëntie

De capaciteiten van de oplaadbare hybrides met groot rijbereik komen tot uiting in hun prestaties en efficiëntie. De gecertificeerde gegevens bevestigen dat de PHEV-modellen 113 kilometer elektrisch kunnen rijden volgens de WLTP-norm, met een CO2-uitstoot van slechts 18 g/km. In de praktijk zal het zuiver elektrische rijbereik gemiddeld 88 kilometer bedragen, een stuk meer dan de oorspronkelijke ramingen.

Deze toename van 13 procent betekent dat doorsnee Range Rover-klanten tot 75 procent2 van hun ritten zuiver elektrisch kunnen afleggen. De nieuwe Range Rover is tevens een van de weinige oplaadbare hybridewagens die gelijkstroom van 50 kW aankan, waardoor hij in minder dan een uur tot 80 procent kan worden opgeladen. Dat maakt hem tot een van de snelst opladende hybridewagens 3 .

De krachtigste oplaadbare hybrideaandrijving, die de P510e voortstuwt, garandeert een hoogstaand raffinement en moeiteloze prestaties. Zijn combinatie van een 38 kWh grote lithium-ionbatterij, een 105 kW sterke elektromotor en een 3.0 Ingenium-zescilindermotor stuwt de luxe-SUV in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

Naast de Plug-in Hybrid-modellen met groter rijbereik, die op de P510e- en P440e-versies fluisterstille EV-ritten aan moeiteloze prestaties koppelen, biedt de nieuwe Range Rover ook een waaier aan efficiënte ‘mild hybrid’-zescilindermotoren op benzine en diesel, alsook een volledig nieuwe V8. Klanten krijgen ook de keuze tussen vier, vijf en zeven plaatsen en tussen koetswerken met standaard en lange wielbasis. Een zuiver elektrische Range Rover, de eerste volledig elektrische Land Rover, zal het gamma vervoegen in 2024.

De nieuwe Range Rover is verkrijgbaar in de uitvoeringen SE, HSE, Autobiography en SV modellen, terwijl de exclusieve First Edition in het eerste productiejaar verkrijgbaar is. Beide koetswerkversies – Standard Wheelbase (SWB) en Long Wheelbase (LWB) – zijn leverbaar met vijf plaatsen, terwijl de nieuwe Range Rover LWB extra comfort biedt voor de inzittenden achterin.

De nieuwe Range Rover SV

De Range Rover SV positioneert zich aan de top van de Range Rover-familie en staat voor een schitterende interpretatie van de luxe en personalisering van Range Rover, met exclusieve materialen, specifieke designthema’s en meer personaliseringsmogelijkheden dan ooit tevoren, uitgezocht door de experten van Special Vehicle Operations. De Range Rover SV is in België beschikbaar vanaf € 189.200.

Mark Turner, Commercial Director van Special Vehicle Operations, verklaarde: “De introductie van de nieuwe Range Rover SV is een cruciaal moment voor Special Vehicle Operations en nodigt onze klanten uit om hun eigen interpretatie van moderne luxe te creëren en te genieten van onze gezamenlijke passie voor voortreffelijk design, vakmanschap en kwaliteit.

Het vlaggenschip SV, dat voorheen werd geïllustreerd door de SVAutobiography-familie, bouwt voort op de adembenemende moderniteit, het ongeëvenaarde raffinement en de onovertroffen capaciteiten van de nieuwe Range Rover, met specifieke designdetails en materiaalkeuzes op elk gebied. Geschat wordt dat de nieuwe Range Rover SV op meer dan 1,6 miljoen4 verschillende manieren kan worden geconfigureerd.

De unieke voorbumper en het radiatorrooster met vijf spijlen identificeren het nieuwe topmodel, samen met een lasergeëtste SV-cirkel op de zijkieuwen, de nieuwe SV-badge in wit keramiek met SV-logo in zwart op de achterklep en optionele 23”-velgen met een drievoudige afwerking. De exclusieve materialen zijn onder meer glanzende metalen, gladde keramiek, hout uit duurzaam beheerde bossen en zacht semi-anilineleder, evenals duurzame niet-lederen Ultrafabrics™.

De designthema’s ‘SV Serenity’ voor pure luxe en ‘SV Intrepid’ voor een discrete look staan centraal in het personaliseringsproces van de nieuwe Range Rover SV. Deze thema’s geven de Range Rover SV een unieke persoonlijkheid en kunnen afzonderlijk worden gekozen voor het koetswerk of interieur, in combinatie met het standaard koetswerk of interieur van de Range Rover SV, of als een thema voor de hele wagen. De contrasterende tweekleurige interieuropties kunnen afzonderlijk worden gekozen voor het voorste en achterste deel van het interieur.

De Range Rover SV wordt leverbaar met standaard en verlengde wielbasis, en voor het eerst ook in een LWB-configuratie met vijf plaatsen. Het krachtige en efficiënte motorengamma omvat onder meer een oplaadbare hybrideversie met 375 kW/510 pk en groter rijbereik (enkel SWB), de zuinige 258 kW/350 pk D350-zescilinder-dieselmotor-in-lijn uit de Ingenium-familie en de geraffineerde V8 Twin Turbo met 390 kW/530 pk. De nieuwe V8 toont zich 17 procent zuiniger en levert 50 Nm meer koppel dan de vorige 5.0 V8-compressormotor. Hij stuwt de nieuwe Range Rover SV naar een topsnelheid van 260 km/u.

LWB-klanten kunnen tevens opteren voor de SV Signature Suite met vier zitplaatsen, voor de absolute top onder de SV-interieurs. Het luxueuze design is gecentreerd rond een elegante console die van voor naar achteren over de volledige lengte van het interieur loopt en plaats biedt aan een elektrisch aangedreven Club Table, elektrisch uitklapbare bekerhouders en een geïntegreerde koelkast met glazen uit Dartington-kristal met een geëtst SV-logo.

Bovendien is de Range Rover SV verkrijgbaar met 13,1”-entertainmentschermen achteraan, de grootste ooit gemonteerd op een Range Rover en de optimale afmetingen voor comfort.

De hifi-hoofdtelefoons werden speciaal ontworpen voor de Range Rover SV, met meer soepelheid en prestaties bij hogere frequenties.

Geëlektrificeerde toekomst

Wanneer het 100 procent elektrische model in 2024 zijn intrede doet, wordt de nieuwe Range Rover de eerste in een reeks volledig elektrische Land Rovers. Tegen het einde van dit decennium zal elke Land Rover verkrijgbaar zijn met een zuiver elektrische aandrijving, wat Jaguar Land Rover zal helpen om zijn productie en toeleveringsketen tegen 2039 volledig koolstofvrij te maken in het kader van zijn Reimagine-strategie

De nieuwe Range Rover P440e is in België beschikbaar vanaf €135.200; de Range Rover SV is beschikbaar vanaf €189.200. Meer info op http://www.landrover.be/nl/newrangerover 1

Sociale mediakanalen van Land Rover:
www.facebook.com/landroverbelgium/
www.instagram.com/landroverbelux/
www.youtube.com/user/LandRoverBELUX

1De vermelde cijfers zijn gebaseerd op officiële testresultaten van de constructeur in overeenstemming met de Europese WLTP-wetgeving voor de versies met normale wielbasis, vijf plaatsen en een volledig opgeladen batterij. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De CO2-uitstoot, het energieverbruik en het rijbereik kunnen verschillen naargelang de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de belasting, de gemonteerde banden en accessoires, de gereden route en de batterijtoestand. De rijbereikcijfers zijn gebaseerd op een productiemodel en een gestandaardiseerd traject. 2 Gaat ervanuit dat de auto alleen thuis wordt opgeladen en steunt op geanonimiseerde eigendomsgegevens van Range Rover-klanten 3 Schattingen van de constructeur. De werkelijke laadtijden kunnen variëren naargelang de omgevingsomstandigheden en de beschikbare laadinstallatie. 4 Dit cijfer is een schatting op basis van de Internationale Land Rover-configurator. Het cijfer steunt op de beschikbare aandrijflijnen, velgen, kleurschema’s, fineersoorten en inzetstukken voor interieur en exterieur, designthema’s voor interieur en exterieur, type en kleur van het contrasterende dak, ruiten, wielbasis en zetels. Het aantal mogelijke configuraties en lokale marktfuncties kan variëren.