NEW RANGE ROVER VOORGESTELD IN CULINAIR KADER VOOR EXCLUSIEF: NAADLOZE VERFIJNING

New Range Rover voorgesteld in culinair kader voor Exclusief: naadloze verfijning

Een oude aspergehoeve in Puurs werd onder handen genomen door de gerenommeerde architect Vincent Van Duysen op vraag van drie ondernemers met een passie voor wijn. Resultaat: het exclusieve wijndomein Valke Vleug. Het ideale decor voor de voorstelling van de nieuwe Range Rover. 13

CUVÉE 2020
Het domein plantte de eerste wijnstokken in 2016 en beslaat momenteel zo’n 5 hectare. In 2019 kon de eerste wijn gebotteld worden. De wijnbouw gebeurt op een natuurlijke manier, zonder de bodem te verstoren, weinig toevoegingen, waardoor een biodynamische wijn ontstaat. Er zijn diverse wijndruivenrassen, maar voornamelijk wordt de pinot auxerrois geteeld, omdat deze druif in deze streek met zand-leem grond vrij makkelijk te telen is. Wat niet betekent dat druiventeelt een voor de hand liggende bezigheid is. De telers zijn bij momenten dag en nacht in de weer om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat nachtvorst of regen zo weinig mogelijk invloed heeft op de vruchten. Door de kwakkelende zomer van 2021 is dit een moeilijk wijnjaar.

Tijd om te proeven dus. Wij drinken de 2020 oogst, de wijn was pas 2 dagen geleden gebotteld. Een mix van 80 % pinot auxerrois en 20 % chardonnay. Met de hand afgewerkte wijn met een 11,5 % alcoholgehalte. Er zijn slechts 3500 flessen beschikbaar en die zijn reeds uitverkocht. Binnen een 3-tal maanden komt een 2de wijn verkrijgbaar, hiervan zullen 6000 flessen beschikbaar zijn. Wijndomein Valke Vleug wil in de toekomst zeker nog uitbreiden met nog meer aanplant.

VAN LANDADEL NAAR LIFE’S LEADERS
Na de uitleg en degustatie van de wijn, tijd voor het hoogtepunt van de dag. Buiten stonden ook de 4 vorige generaties van deze klassieker. De Range Rover staat reeds meer dan 50 jaar voor raffinement en luxe aan de top van het segment, door sereen comfort en evenwicht te combineren met onstuitbare capaciteiten. Hij verenigt moderniteit en esthetische elegantie met technologische verfijning en naadloze connectiviteit. Filmsterren, royalties, sporters, politici tot bedrijfsleiders, allen willen in een Range Rover gezien en/ of gereden worden. Zo zeker ook deze nieuwe 5de generatie.

PURE LIJNEN
Het design van de nieuwe Range Rover tilt de Land Rover designfilosofie naar een hoger niveau. Het profiel getuigt van een esthetische elegantie en verfijning met zuivere lijnen. Vooraan blijft hij overduidelijk een Range Rover. De nieuwe Range wordt gedefinieerd door drie lijnen die in alle Range Rover generaties terug te vinden zijn: de aflopende daklijn, de uitgesproken gordellijn en de oplopende drempellijn. Een typische korte vooroverhang en een opvallende nieuwe bootachterkant, met de praktische tweedelige achterklep creëren een elegant profiel. De doorgedreven gordellijn benadrukt Land Rovers aandacht voor details terwijl de ronde rand van de deur en het glas een eenvoudig, zuivere afwerking krijgen dankzij de verborgen sierlijst aan de onderkant van de ruiten. De vlak aansluitende ruiten, achterlichten die pas zichtbaar worden wanneer ze oplichten en precieze details, geven de indruk dat de wagen uit een massief blok gehouwen is. Het moet gezegd dat de lijnen van deze nieuwe Range Rover heel puur overkomen.

MILD EN PLUG IN HYBRID, ALSOOK ELEKTRISCH
De nieuwe Range Rover komt in een standaard wielbasis, alsook in een verlengde wielbasis, waardoor tot 7 volwassenen comfortabel kunnen reizen. Zescilinders benzine en dieselmotoren krijgen een mild hybride ondersteuning, alsook zijn er twee plug-in hybrides beschikbaar. Top of the range is de achtcilinder met 530 pk. De plug-in hybride versies beschikken over een zuiver elektrisch rijbereik tot 100 km volgens de officiële WLTP cijfers. Daarmee kunnen Range Rover klanten tot 75 procent van hun ritten zuiver elektrisch afleggen. Last but not least zijn ze met een CO2 -uitstoot van minder dan 30 g/km maar liefst 100% fiscaal aftrekbaar binnen de huidige fiscale wetgeving. In 2024 zal dit gamma worden uitgebreid met een 100% elektrische variant.

DOORGEDREVEN PERSONALISATIE
Wie via de uitrustingen SE, HSE, Autobiography en First Edition niet voldoende zijn gading vindt, kan terecht bij de Range Rover SV. Luxe en personalisering wordt perfect geïntegreerd en biedt klanten nog meer mogelijkheden om een uiterst individuele wagen te creëren dankzij de keuze uit exclusieve designthema’s, details en materialen. De Range Rover SV is verkrijgbaar in twee speciaal ontworpen thema’s, SV Serenity en SV Intrepid, herkenbaar aan het tweekleurige koetswerk. Voor de exclusieve materialen gebruikt de SV glanzende metalen, gladde keramiek, mozaïekinlegwerk en zacht anilineleder, evenals duurzame niet-lederen Ultrafabrics.

SERGIO HERMAN ALS AMBASSADEUR
Tot slot mochten wij een toast uitbrengen op de nieuwe Range Rover. Driesterrenchef Sergio Herman creëerde – als New Range Rover ambassadeur – speciaal voor de gelegenheid een signature menu. Sergio Herman als ambassadeur is een logische keuze daar de Nederlandse topchef bekend staat om zijn feilloze gevoel voor schoonheid. Sergio blijft – net als Range Rover – vernieuwen, ondanks de basis die steeds aanwezig blijft. Zijn carrière begon in het familierestaurant Oud Sluis net over de Belgische grens. Na 25 jaar en drie Michelinsterren later, trok hij de deur daar dicht en focust hij op nieuwe projecten. Pure C, AIRrepublic en Blueness in Cadzand en Le Pristine in Antwerpen zijn ondertussen een begrip. De gerechten zijn niet alleen een streling voor het oog, vanzelfsprekend getuigen ze van pure verfijning en smaak, net als de bijhorende wijnsuggesties. Hiermee kunnen wij besluiten dat de nieuwe Range Rover een naadloos koetswerk combineert met verfijning in luxe, intuïtieve technologie, nog betere prestaties en ver doorgedreven personalisering.

Info:
www.landrover.be
www.valkevleug.be
www.sergiohermangroup.com