LAND ROVER CLASSIC INTRODUCEERT EXCLUSIEVE CLASSIC DEFENDER WORKS V8 DAKTARI EDITION

  • De Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition is een eerbetoon aan de Land Rover Series II uit het avontuurlijke safaritijdperk van de jaren 1960.
  • De DAKTARI Edition heeft nieuwe laktechnologie met koetswerk in Dark Grey en dak in Alpine White, bijpassende stalen velgen en lederen bekleding in Caraway.
  • Een krachtige V8-motor met 297 kW (405 pk) en achttraps ZF-automaat
  • Van de Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition worden slechts tien exemplaren op aanvraag gemaakt, in de koetswerkvarianten 90 en 110.

Land Rover Classic presenteert de Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition, een exclusief model waarvan slechts tien exemplaren worden gemaakt. De DAKTARI Edition is een eerbetoon aan de Land Rover Series II, die in de jaren 1960 veel werd gebruikt voor verkennings- en safaritochten in Afrika, met verschillende elementen die verwijzen naar dit avontuurlijke tijdperk.

De Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition is afgewerkt in Dark Grey met een dak in Alpine White, gebruikmakend van de nieuwste laktechnologie. De door de Series II geïnspireerde styling wordt benadrukt met bijpassende stalen velgen in koetswerkkleur, bumpers en deurgrepen in Silver, unieke grafische elementen en een DAKTARI-badge op de achterklep. Het interieur is volledig bekleed met leder in de kleur Caraway. De authentieke sfeer in het interieur wordt verder geaccentueerd door het Classic-infotainmentsysteem, dat moderne functies zoals navigatie, DAB-radio en Bluetooth biedt in een klassiek jasje.

De technische specificaties van de DAKTARI Edition komen overeen met die van de Classic Defender Works V8. De atmosferische 5.0 liter V8-motor, die 297 kW (405 pk) en 515 Nm koppel levert, is gekoppeld aan een achttraps ZF-automaat. Elk exemplaar is zorgvuldig gerestaureerd, hertekend en geüpgraded door Land Rover Classic met behulp van een donorvoertuig uit 2012-2016. De rijervaring wordt nog verfijnd door het uniek afgestelde Eibach-veersysteem, met aangepaste veerinstellingen, schokdempers, stabilisatoren en stuurarmen, terwijl het Alcon-remsysteem voor een indrukwekkende vertraging zorgt.

De productie van de exclusieve Classic Defender Works V8 DAKTARI Edition is beperkt tot tien stuks en is uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar in de koetswerkstijl 90 of 110. De richtprijs bedraagt GBP 210.400 voor de 90 Station Wagon en GBP 235.900 voor de 110 Station Wagon. Alle prijzen zijn exclusief transportkosten, invoerrechten, btw, registratiekosten, recyclagebijdragen en voorbereidingskosten.