INTRODUCTIE VAN DE RANGE ROVER SPORT SV CELESTIAL COLLECTION

  • De Range Rover Sport SV Celestial Collection is een gelimiteerde collectie van vijf exclusieve, prachtig vormgegeven creaties, geïnspireerd door mythologie en de kosmos
  • Deze exclusieve collectie wordt aangeboden in een zeer gelimiteerde oplage, in vijf geraffineerde en harmonieuze uitvoeringen: Gaea, Theia, Io, Vega en Sol
  • De debuutcollectie van het SV Bespoke Design-team is zorgvuldig samengesteld, met o.a. speciaal gecreëerde lakkleuren en afwerkingen, 23 inch velgen, Carbon Ceramic-remsysteem, Carbon Fibre motorkap en unieke symbolen in de zeer luxueus uitgevoerde interieurs

Range Rover presenteert een exclusieve collectie prachtig vormgegeven, speciaal gecreëerde Range Rover Sport SV-modellen, die elk een uiterst hoogwaardige en geraffineerde visie op Modern Luxury bieden – geïnspireerd door ’s werelds oudste verhalen en diepste mysteries.

De Range Rover Sport SV Celestial Collection – de eerste collectie in zijn soort van Range Rover – bestaat uit vijf unieke uitvoeringen, elk geïnspireerd door mythologie en de kosmos. Van de natuurlijke tinten van ‘Gaea’ tot de felgele buitenkant van ‘Sol’ biedt elke uitvoering klanten een unieke en persoonlijke visie op de luxueuze performance-SUV.

Phoebe Lindsay, Materiality Manager bij Range Rover: “De kosmos is een buitenzichtuigelijk thema dat grenzen overschrijdt, mensen wereldwijd fascineert en verenigt. Het is een thema dat toepasselijk aanvoelt voor de eerste Range Rover Sport SV-collectie – de belichaming van Modern Luxury-design, waarbij de grenzen worden verlegd van de Britse originaliteit waar Range Rover bekend om staat.”

“Het idee van mysterie en intrige van de kosmos stond centraal – de symboliek die je in de hele collectie terugvindt, zorgt voor een diepere betekenis. Deze verhalen zijn zorgvuldig overwogen om de voorbeeldige smaak van onze klanten te weerspiegelen.”

Elk model heeft een uniek gecreëerde lakkleur, met unieke badges en afwerkingen in het interieur, o.a. op de console en de dorpellijsten.

Geraldine Ingham, Managing Director van Range Rover: “De veeleisende luxeklanten van vandaag zijn op zoek naar meer dan alleen esthetiek – we willen voertuigen creëren waarmee ze een persoonlijke band en relatie opbouwen. Een Range Rover Sport is ontworpen om onze klanten het gevoel te geven dat ze verbonden zijn, dat ze alles onder controle hebben en dat ze net zo ontspannen of geïnspireerd achter het stuur zitten als ze zelf willen. De Celestial Collection van Range Rover SV is een etherische en unieke collectie van enkele van onze meest luxueuze modellen, stuk voor stuk prachtig vormgegeven en doordacht, voor klanten die belang hechten aan betekenis, spiritualiteit en storytelling.”

RANGE ROVER SPORT SV CELESTIAL COLLECTION: BIJZONDERE DETAILS

RANGE ROVER SPORT SV GAEA CURATION

Gaea is geïnspireerd door de Griekse mythologie en symboliseert de plek waar het leven begon – de aarde. Geïnspireerd door zowel land als zee is Gaea – op de auto aangeduid met een schuin symbool dat een aanspoelende golf voorstelt – voorzien van de unieke lakkleur Green Terre Matte. De uitlaateindstukken in Satin Forged Carbon Fibre en het Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Carbon Bronze zorgen voor een moderne natuurlijke look, aangevuld met een dak en buitenspiegelkappen in Narvik Black. De letters van het ‘RANGE ROVER’ woordmerk hebben een midden van Graphite Atlas en omlijsting in Narvik Black. Het interieur is verkrijgbaar in twee kleurstellingen: Caraway Windsor leder met Kvadrat Steelcut wolmix voor de achterzijde van de voorstoelen, een interieurafwerking in Natural Brown Silver Birch houtfineer en ton-sur-ton stiknaden, of lederloos Ebony en Cinder Grey met een bijpassend stuurwiel en interieurafwerking in Natural Black Silver Birch houtfineer – opnieuw een knipoog naar het thema Aarde.

RANGE ROVER SPORT SV THEIA CURATION

Voortbordurend op het mythologische thema wordt Theia – dochter van Uranus en Gaea – geassocieerd met zicht en glinsterend licht.

Binnenin staat een symbool, dat afgewerkt is in hoogglans Grand Black en te vinden is op de hoofdsteunen en console, voor zicht en licht; het sluit op allerlei manieren aan bij het thema, waaronder het waakzame oog van Theia, de kraters van de manen of een sterrenbeeld. Een verzorgd interieur in Ebony en Ecru Windsor leder met Kvadrat Steelcut wolmix voor de achterzijde van de voorstoelen; ook verkrijgbaar in een meer dramatisch Ebony en Pimento Windsor leder met extra contrasterende Pimento-biezen op de vloermatten. De afwerking in Satin Forged Carbon Fibre op de middenconsole glinstert prachtig in het licht.

Het koetswerk – uitgevoerd in de warm getinte lakkleur Ilmenite Grey Satin met een vleugje metallic vlokken, is geïnspireerd door de maan. Gesmede 23 inch velgen in Champagne Gold worden aangevuld door een Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Black.

RANGE ROVER SPORT SV IO CURATION

Io, het meest vulkanisch actieve hemellichaam in het zonnestelsel, vormde voor het Range Rover SV Bespoke-designteam de inspiratie om een opvallende, heldere en verfijnde oranje lakkleur te ontwikkelen. Cyllene Gloss doet denken aan het oppervlak van Io, dat voortdurend vulkanische veranderingen ondergaat, zoals wordt weerspiegeld door de sprankelijke lakafwerking wanneer de wagen vanuit verschillend licht wordt bekeken. Het koetswerk wordt gecompleteerd door uitlaateindstukken in Gloss Twill Carbon Fibre, ‘RANGE ROVER’ woordmerk in Carbon Fibre en een motorkap in contrasterend Gloss Twill Carbon Fibre. 23 inch velgen in Gloss Twill Carbon Fibre worden gecompleteerd door een uniek Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Silver. In het interieur kunnen klanten kiezen uit Ebony en Lunar Windsor leder, 3D-gebreide zetelbekleding en afwerking in Satin Twill Carbon Fibre van de achterzijde en details van de voorzetels. Klanten kunnen ook kiezen voor een opvallende Ebony en Rosewood-configuratie – in harmonie met het sprankelende koetswerk – met Rosewood leder op de zetels, middenconsole en armsteunen in de portieren, gecompleteerd met een interieurafwerking in Satin Twill Carbon Fibre.

RANGE ROVER SPORT SV VEGA CURATION

Een uitzonderlijk heldere ster uit het sterrenbeeld Lier met veel blauw in zijn spectrum – vormde de inspiratie voor de glanzend blauwe lakkleur. De naam Vega, afgeleid van het Arabische ‘al-nasr al-wāqiʽ, letterlijk de neerdalende adelaar’, wordt op de wagen aangeduid met het neerwaartse vleugelsymbool. De koetswerkkleur Verrier Blue is een eerbetoon aan de Franse astronoom Urbain Le Verrier, die wiskundig de locatie van Neptunus voorspelde. Het koetswerk is voorzien van een motorkap in contrasterende Gloss Twill Carbon Fibre, met dezelfde afwerking voor het ‘RANGE ROVER’ woordmerk, de uitlaateindstukken en de 23 inch velgen. De remklauwen van het Carbon Ceramic-remsysteem zijn uitgevoerd in Nano Yellow. Er zijn twee interieuropties beschikbaar. Lederen zetels in Light Ebony en Perlino met het symbool op de hoofdsteunen en een afwerking in Natural Cream Ash Burr houtfineer op de bekerhouders. Een donkerdere, lederloze optie in Raven Blue en Ebony heeft ton-sur-ton stiknaden, met een Raven Blue-bies op de vloermatten en een donkerdere interieurafwerking in Natural Black Birch houtfineer. Bij beide zijn de achterzijde van de voorzetels uitgevoerd in Ebony Kvadrat Steelcut wolmix.

RANGE ROVER SPORT SV SOL CURATION

Sol Curation is geïnspireerd door de zon, die altijd heeft gediend als krachtig symbool van leven en goddelijkheid. Sol is visueel opvallend en inspirerend, en toont de kracht van de zon met zijn onvergelijkbare lakkleur Aurora Yellow – een eerbetoon aan het Aurora Borealis noorderlicht dat groengeel schittert. Dit model is voorzien van een dak en buitenspiegelkappen in contrasterend Gloss Narvik Black, terwijl andere koetswerkdelen en de uitlaateindstukken zijn uitgevoerd in Satin Forged Carbon Fibre. De 23 inch gesmede velgen in Black en het Carbon Ceramic-remsysteem met remklauwen in Blue Nebula versterken de uitstraling. Wat het interieur betreft, kunnen klanten kiezen uit twee configuraties: Navy Windsor leder met contrasterende Light Cloud-stiknaden en bijpassende vloermatten, of een lederloos Ebony-interieur met contrasterende stiknaden in Nano Yellow, en achterzijde en details van de voorzetels in Satin Forged Carbon Fibre.