DEFENDER OCTA: EEN NIEUWE, ULTRAPERFORMANTE HELD

De nieuwe Defender OCTA wordt de sterkste, meest capabele en meest luxueuze Defender ooit

  • In 2024 introduceert het Britse avonturenmerk Defender een nieuwe ultraperformante terreinheld
  • De nieuwe Defender OCTA wordt de krachtigste Defender ooit, met V8 Twin Turbo-krachtbron
  • 6D Dynamics-ophanging met antistamp- en antirolcontrole zorgt voor uitstekende prestaties op alle terreinen
  • De Defender Elements-evenementenreeks zal een exclusieve preview van de Defender OCTA geven aan potentiële klanten
  • Klanten die geïnteresseerd zijn in de eerste editie van de Defender OCTA, kunnen nu contact opnemen met hun retailer

In 2024 introduceert het originele Britse avonturenmerk Defender een nieuwe, ultraperformante terreinheld: de nieuwe Defender OCTA.

Het nieuwe topmodel van Defender wordt het sterkste, meest capabele en meest luxueuze model van het gamma, waarmee het merk nieuwe wegen inslaat.

Mark Cameron, Managing Director, Defender, verklaarde: Defender is synoniem met terreincapaciteiten, dankzij een stamboom die teruggaat tot de Series 1 uit 1948. De nieuwe Defender OCTA tilt dit naar een hoger niveau, met een indrukwekkende uitstraling, innovatieve technologie en ongeëvenaarde aandacht voor details. Met zijn verbazingwekkende prestaties en een gedurfde nieuwe ingesteldheid zal hij onze klanten in staat stellen om epische avonturen in extra luxe te beleven.”

De Defender OCTA wordt uitgerust met een V8 Twin Turbo Mild Hybrid-benzinemotor en de onovertroffen 6D Dynamics-wielophanging met luchtvering, die extreme prestaties op alle terreinen mogelijk maakt.

6D Dynamics, dat voor het eerst beschikbaar is op een Defender, geeft de Defender OCTA een ongeëvenaarde waaier aan mogelijkheden, comfort en beheersing, zowel op de weg als in het terrein.

De hydraulisch gekoppelde 6D Dynamics-technologie heeft een innovatieve stamp- en rolcontrole waarmee de Defender OCTA een vrijwel vlakke stand kan aanhouden tijdens het accelereren, het remmen en het nemen van bochten op de weg, terwijl ook de onafhankelijke veerweg en -uitslag op het meest veeleisende terrein worden gemaximaliseerd.

Dat hij luxe uitstraalt blijkt uit de naam OCTA. Die is geïnspireerd op de octaëdervorm van een diamant, de hardste natuurlijk voorkomende stof op aarde en die bekendstaat om zijn zeldzaamheid.

De nieuwe graphics met een omcirkelde diamant symboliseren het topmodel van de Defender. Ze zijn te zien op enkele onderdelen in het interieur en aan de buitenkant, o.a. als een diamant in Gloss Black in een machinaal bewerkte en gezandstraalde titanium schijf op elk Signature Graphic-paneel. Titanium is gekozen vanwege zijn robuustheid en bestendigheid tegen de elementen in zijn natuurlijke staat.

Mark Cameron voegde hieraan toe: “De naam Defender OCTA en de kenmerkende graphics zijn representatief voor de kracht, de veerkracht en de begeerlijkheid van de wagen – geïnspireerd op zijn diamantachtige stoere luxe. De nieuwe kenmerkende graphics zijn vooral belangrijk omdat het de eerste keer is dat ze op een Defender te zien zijn – en ze zullen in de toekomst alle topmodellen van Defender sieren.”

De Defender OCTA wordt onderworpen aan het meest doorgedreven ontwikkelingsregime in de geschiedenis van Defender, van de sneeuw en het ijs van Zweden tot de woestijn van Dubai, het asfalt van de Nürburgring en de rotsen van Moab.

In de aanloop naar de volledige onthulling later dit jaar worden potentiële klanten uitgenodigd voor exclusieve previews als onderdeel van een nieuwe wereldwijde Defender Elements-reeks. Klanten die geïnteresseerd zijn in de eerste editie van de Defender OCTA, worden uitgenodigd om nu contact op te nemen met hun Defender retailer.

Vind uw dichtstbijzijnde Defender retailer via https://www.landrover.be/nl/national-dealer-locator.html