Cupra Born 2021: trendy EV

Cupra Born 2021: trendy EV

In de aanloop naar zijn officiële onthulling op 25 mei 2021 onthult Cupra enkele stylingdetails van zijn elektrische Born, die een meer edgy look belooft dan zijn neefje Volkswagen ID.3.

Cupra staat op het punt zijn eerste volledig elektrische model te lanceren, de Cupra Born. Het is een afgeleide van de Volkswagen ID.3 en hij een meer trendy look voor prestaties die niet te veel mogen verschillen van zijn Duitse neef. De Cupra Born of de ID.3, welke moet je kiezen?

Motor en prestaties
Er is nog niets bevestigd, maar de motor zou dezelfde moeten zijn als die van de ID.3, hoewel een sportievere versie niet mag worden uitgesloten, op basis van de specificaties van de ID.4 GTX bijvoorbeeld. In de "normale" versie kunnen we dus rekenen op tweewielaandrijving en een vermogen van 204 pk (150 kW) bij een koppel van 310 Nm. De topsnelheid is dan begrensd op 160 km/u en de 0 tot 100 km/u wordt bereikt in 7,3 seconden. Met een batterij van 58 kWh zou de actieradius ongeveer 425 km moeten bedragen (WLTP) en met een snellader (max. 100 kW in gelijkstroom) kan in een half uur weer 80 % van de lading worden teruggewonnen.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be