Bor Cardetailing

Heel wat kinderen krijgen een passie voor wagens met de paplepel mee. Ook Cornelis Bor was van kinds af gebeten door de automicrobe. Bij de meeste kinderen uit die passie zich in het uitbouwen van een collectie matchbox wagentjes of het urenlang kijken naar passerende auto’s. Cornelis ging echter een stapje verder. Sinds zijn elfde ging hij in de buurt alle auto’s wassen. Een leuke hobby voor een jonge autoliefhebber, die achteraf gezien gans zijn leven zou gaan bepalen.

Carwash

Cornelis startte een zoektocht naar wat hij echt wou in het leven. De meest logische keuze leek te gaan studeren. Dat deed hij ook, maar hij voelde zich niet echt goed in zijn vel op de schoolbanken. Na enkele omzwervingen startte hij een carwash, teruggrijpend naar de oude passie: het mooi maken van wagens.

Begin jaren ’90 besloot Cornelis Bor dan ook om een carwash te gaan uitbaten. Het leek een logische keuze, Cornelis voelde zich er goed bij, en enkele jaren later werd samen met zijn broer een tweede wasstraat overgenomen in het Gentse. Als ondernemer zag Cornelis echter al snel de nadelen van zo’n wasstraat. Bij goed weer zie je tal van klanten, wanneer het regent of minder goed weer is, blijven de klanten weg. Hierdoor worden drukke momenten al snel te druk, en worden minder drukke momenten wel heel rustig. Niet ideaal dus.

Lakbescherming en coating

De rustige periodes moesten dus worden opgevangen, en er werd een partnership opgezet met een fabrikant van producten voor lakbescherming. De producten werden verdeeld bij dealers, garages en concessiehouders, zodat die hun klanten bij de aankoop van de wagen een extra lakbescherming konden aanbieden.

De vraag naar deze producten was groot, maar er bleek ook nood aan oplossingen op maat. Dealers en importeurs wilden hun klanten meer aanbieden dan enkele de producten, en waren veeler op zoek naar een volledige service. Cornelis werkte deze pakketten op maat uit. Bij de aankoop van een nieuwe wagen kon bij de garage worden gekozen voor extra lakbescherming, het team van Bor Cardetailing kwam ter plaatse de behandeling uitvoeren. Helemaal aangepast aan het type wagen en de gewenste bescherming.

Bij BMW Seal & Protect bieden ze als optie een seal and protect behandeling aan ter bescherming van de nieuwe laklaag. Ook deze behandeling wordt uitgevoerd door de mensen van Bor Cardetailing, zo kan de concessiehouder zich blijven richten op de kerntaken, terwijl de specialisten in lakbescherming zorgen voor deze extra optie.

Ondertussen blijft Bor Cardetailing ook beschikbaar voor particuliere klanten. Na de aankoop van je nieuwe wagen kan je een afspraak maken bij Bor Cardetailing om lakbescherming aan te brengen vooraleer je de wagen in gebruik neemt. Samen met de specialisten van Bor Cardetailing wordt een behandeling aangeboden die perfect voldoet aan je eisen en noden.

Waarom je lak beschermen?

Maar waarom zou je nu de laklaag van een splinternieuwe wagen laten behandelen en beschermen? Volstaat de laklaag van een nieuwe wagen dan niet? Laklagen van nieuwe wagens zijn de laatste jaren inderdaad heel erg geëvolueerd en zijn ondertussen veel meer bestand tegen gebruikssporen dan enkele jaren of decennia terug. Toch kan een lakbescherming nog heel wat extra bieden.

Tegenwoordig zijn de beschermlagen die door Bor Cardetailing worden aangeboden in feite hoogwaardige, onzichtbare coatings die de laklaag van je wagen beschermen tegen alle invloeden van buiten af. Deze coatings zijn zeer duurzaam en bijzonder glad. Hierdoor zijn ze waterafstotend, maar ook vuilafstotend. Het wassen en onderhouden van de wagen wordt met zo’n coating dus een stuk eenvoudiger. Voorts zorgen coatings voor een verhoogde bescherming tegen de invloed van UV-straling, waardoor de lak veel langer zijn oorspronkelijke kleur en glans zal behouden.

Door deze bescherming wordt het dus een stuk eenvoudiger om de wagen steeds proper te houden, maar de coating zal ook de waarde van je wagen verhogen wanneer je er na enkele jaren afscheid van wil nemen. De waarde van een tweedehandswagen stijgt namelijk aanzienlijk als de wagen er picobello uit ziet. De investering in een coating kan je dus twee keer een voordeel opleveren, tijdens het gebruik van de wagen, en wanneer je da wagen gaat verkopen.

Niet enkel voor nieuwe wagens

Uiteraard komen niet enkel nieuwe wagens in aanmerking voor een complete onderhoudsbeurt bij Bor Cardetailing. Het kan best zijn dat je bolide al wat kilometers op de teller heeft en dat je het nodig vindt hem te trakteren op een heuse verjongingskuur. In dat geval kan je bij Bor Cardetailing terecht voor een lakcorrectie en/of een polierbeurt, waarna je desgewenst een coating of lakbescherming kan laten aanbrengen. Dit zal ervoor zorgen dat je auto er terug als nieuw zal uitzien. Door de extra bescherming kan je er tevens zeker van zijn dat hij ook de volgende jaren stukken beter voor de dag zal komen.

Het mag dan ook niet verbazen dat er onder Bor’s cliënteel nogal wat eigenaars van oldtimers te vinden zijn. Deze autoliefhebbers bij uitstek koesteren hun speeltjes als geen ander, en een complete opknapbeurt van het koetswerk geeft een onmiddellijke upgrade aan het stukje autogeschiedenis dat ze bezitten.

Ook voor het interieur

Bij een nieuwe wagen is het minder belangrijk om meteen ook het interieur aan te pakken. Bij een oldtimer, een tweedehandswagen, of als je je wagen wil verkopen, is een grondige onderhoudsbeurt van het interieur een absolute meerwaarde.

En ook hier doet Bor Cardetailing stukken meer dan het grondig stofzuigen van de wagen. Door een grondige dieptereiniging van stoffen, kunnen alle vlekken worden verwijderd, kleuren weer worden opgefrist en behoren onaangename geurtjes tot het verleden. Ook lederen interieurs worden terug helemaal tot leven gewekt. Zo’n lederen interieur kan heel mooi zijn, maar is vrij gevoelig aan slijtage. Regelmatig je lederen zetels laten onderhouden is dus geen overbodige luxe, en zorgt ervoor dat de waarde van je wagen behouden blijft.

Na verloop van tijd zullen ook de kunststof onderdelen van het interieur en dashboard gaan verkleuren en krassen gaan vertonen. Ook deze onderdelen kunnen helemaal worden aangepakt en opgefrist, zodat ze er terug als nieuw gaan uitzien.

Het spreekt voor zich dat zo’n interieurreiniging er bij de aanschaf van een tweedehandswagen kan voor zorgen dat je je helemaal thuis gaat voelen in je nieuwe wagen. Door het ontgeuren van een interieur heb je helemaal geen last meer van onaangename geurtjes die de vorige eigenaar heeft achtergelaten. Zelfs als je een wagen koopt waarin de vorige eigenaar rookte, zal je hier na een ontgeuring niets meer van merken. Als je je wagen te koop wil aanbieden zal een reiniging en ontgeuring van het interieur geïnteresseerden makkelijker overhalen om de wagen te kopen.

Voor elk budget

Bor Cardetailing mocht al heel wat bijzonder exclusieve wagens behandelen. Zo namen ze onder meer de Mercedes van Kofi Annan onder handen, en beschermden ze de Aston Martin van een koning uit het Midden Oosten. Daarnaast kwamen tal van bekende personen die liever anoniem willen blijven aankloppen voor het groot onderhoud van hun wagenpark. Dat Cornelis zulke referenties op het palmares heeft, bewijst dat er goed werk wordt geleverd.

Dit wil echter niet zeggen dat een onderhoudsbeurt van je wagen een half fortuin moet kosten. Standaardprijzen worden niet gehanteerd, omdat elke wagen anders is, maar de prijzen voor een standaardbehandeling vallen best mee. Het is ook zo dat een grondige reiniging vooraleer je je wagen tweedehands aanbiedt, volgens Cornelis een grotere meerwaarde oplevert dan de prijs van de behandeling.

Prijzen die wel vastliggen zijn die van de seal and protect optie bij BMW Seal & Protect. Deze variëren tussen pakweg 700 euro voor een kleine wagen tot 1060 euro voor de grootste BMW’s. Voor dit bedrag wordt je nieuwe BMW helemaal klaargestoomd om er heel lang goed uit te blijven zien. En dat is toch net wat je wil als je je een nieuwe auto aanschaft.

Jachten en speciale verzoeken

Ook trotse bezitters van een jacht kunnen beroep doen op de diensten van Bor Cardetailing. Een jacht is een fikse investering, het is dan ook niet meer dan normaal dat een optimaal onderhoud van zeer groot belang is. Bor Cardetailing heeft inmiddels heel wat ervaring in preventieve behandelingen van kleine en grote jachten. Deze behandeling wordt steeds uitgevoerd op de locatie waar het jacht zich bevindt. Zo behandelde het team van Cornelis reeds een aantal jachten in Kroatië en Zuid-Frankrijk.

Daarnaast kan de lakbescherming worden toegepast op tal van oppervlaktes die hierbij gebaat zijn, en kwamen er in de loop der jaren al heel wat verzoekjes binnen, die ook werden uitgevoerd. Dure designmeubelen kunnen in sommige gevallen perfect worden behandeld, maar ook een dure vleugelpiano werd al aangepakt en op die manier beschermd tegen gebruikssporen. Ook voor deze voorwerpen geldt namelijk ook dikwijls dat een preventieve behandeling goedkoper is dan een onderhoudsbeurt om gebruiksschade te herstellen.

Zwaarder materieel

Het lijkt misschien een beetje verrassend, maar Bor Cardetailing biedt ook een volledige service aan voor trucks. Vrachtwagens rijden namelijk miljoenen kilometers, en een zichzelf respecterend bedrijf met een fors vrachtwagenpark, wil dat ook de trekkers waarop de naam van het bedrijf prijkt er steeds piekfijn uitzien. Door vooraf een beschermende coating aan te brengen zullen de vele kilometers op de snelweg veel minder impact hebben op de laklaag van de vrachtwagen.

Hierdoor blijven de vrachtwagens langer proper, maar de zeer gladde coating zorgt er ook voor dat een poetsbeurt van de truck veel eenvoudiger wordt en minder lang zal duren. Ook hier zal de lakbescherming op termijn kunnen worden terugverdiend omdat er minder moet gepoetst worden. Bij Scania wordt zo’n behandeling ondertussen aangeboden als optie bij aankoop van een vrachtwagen.

Bij Bor of bij u

Afhankelijk van de gekozen opties, kan een behandeling van je wagen heel wat tijd in beslag nemen. Het is dus in de meeste gevallen niet echt aangewezen dat je blijft wachten tot je wagen is aangepakt. Indien gewenst kan er een offerte worden gemaakt om je wagen bij je thuis of op het bedrijf te laten behandelen, maar sinds kort heeft Bor Cardetailing ook een handige, milieuvriendelijke oplossing in petto.

Terwijl je wagen wordt behandeld kan je namelijk gebruik maken van een elektrische Renault Zoë voor de tijd dat je je wagen moet missen. Zo kom je niet zonder vervoer te zitten, en proef je daarenboven eens van elektrisch rijden, mocht je daar nog niet mee vertrouwd zijn.

Installatie van laadpalen

Omdat Cornelis wel toekomst ziet in het elektrisch rijden, worden eerstdaags ook twee laadpalen geïnstalleerd bij Bor Cardetailing in Wondelgem. Aan deze snelladers kunnen bezitters van een elektrische wagen hun batterijen komen opladen. De snelladers kunnen in de meeste gevallen in een half uurtje tijd de accu 80% voltanken.

Cornelis heeft ondertussen ook BVBA Strubor opgericht, samen met vennoot Emmanuel Strubbe. Strubor verdeelt tal van accessoires die helpen met het onderhoud en de veiligheid van je wagen.

Naast het aanbieden van deze accessoires zoekt Strubor ook actief naar geschikte locaties voor het installeren van laadpalen bij bedrijven of particulieren. Bij bouwprojecten of renovatieprojecten waar parkeerruimte moet worden voorzien is het tegenwoordig niet onverstandig, en wordt het in de nabije toekomst misschien verplicht om enkele laadpalen te installeren.

Strubor is hiervoor op zoek gegaan naar een partner die zeer goede laadoplossingen aanbiedt. Strubor kan vervolgens onderzoeken welke oplossing het best geschikt is voor het project, en zorgt mee voor een vlotte installatie.

Voor meer informatie over Bor Cardetailing kan je een kijkje nemen op www.borcardetailing.com, mailen naar info@borcardetailing.be of telefonisch contact opnemen op 09/231 00 45. Meer informatie over strubor kan je vinden op www.strubor.be

Je vindt Bor Cardetailing op onderstaand adres:
Industrieweg 122 A8
9032 WONDELGEM