AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

Les autres Amis
My Ami Cargo: de ultracompacte utiliteitsversie voor professionals, het vernuft van Ami met een laadvolume, voor bijvoorbeeld de levering van kleine pakjes over korte afstanden in een labyrint van straatjes in de stad.
My Ami Tonic: fris en sprankelend met citroengele en kaki accenten, een speelvogel met slimme technische elementen.

My Ami Buggy
De nieuwe Limited Edition heeft de charme van een backpacker. Deze jongste avonturier heeft een kaki koetswerk met felgele accenten aan de buitenkant en in het interieur. Door de stad flitsen in alle vrijheid, dichtbij de natuur, want er zijn geen deuren en geen dak. De zwarte beschermende elementen zoals de bumperverstevigingen, de skid plates, de koplampbehuizingen, de wielkasten, de rocker panels en de achterspoiler, geven de Buggy microcar een robuuste en stoere uitstraling. Het dak sluit praktisch af met een zwarte waterdichte kap met rits, een miniatuur softtop dus. Extra deurkappen die van buitenaf beschermen zorgen voor een vrijwel gesloten cabine in winderige, koude of regenachtige omstandigheden. Het dakframe is verlengd tot een zonneklep, wat een instant vakantiegevoel opwekt. Die vrijetijdsgewaarwording wordt nog meer aangewakkerd door de ingenieuze nomadische fietstas die past in de uitgeholde vorm van het stuur met opklikbare rugzakriemen. Een Ami speaker en nieuwe toebehoren maken de uitrusting van deze nieuwe limited edition “My Ami Buggy” compleet. De toekomstige bestuurders van “My Ami Buggy” krijgen ook lifestyle producten gelinkt met de “My Ami Buggy”-lijn, waaronder een Ice-Watch en …een kam en een hoofddeksel, om bij te komen van de haaravonturen die ze met “My Ami Buggy” zullen beleven, aldus Citroën. Deze versie ontpopt zich nu al tot een cult-icoon …

Deze knappe beperkte oplage rijdt vlotjes doorheen de stad en zal deze zomer vele hoofden doen omdraaien van bewondering. Op ontdekking met de nieuwe Limited Edition van My Ami Buggy, de stoere telg van deze vrolijke Ami-vriendenkring, om het buitenleven anders te beleven en die perfect beantwoordt aan de noden van moderne stadsmobiliteit. Citroën denkt ook aan accessoires voor zijn microcars. My Ami Play is de recente interface in de Citroën app met belangrijke functies zoals navigatie, muziek, radio en telefoonoproepen.

Fans van Citroën zijn alvast laaiend enthousiast over al de stadsrakkers in het Ami-assortiment De Ami is een hebbeding dat lijkt op een echte auto en de stad is zijn speelterrein.

www.citroen.be

Tekst: Ella Scheers
Foto’s: AMI Citroën