Peter Engels is een van de beste portretschilders

Peter Engels is een van de beste portretschilders

Peter Engels verwierf internationale bekendheid met het portretschilderij van Nelson Mandela. Portretten van kunstenaar Peter Engels worden gekenmerkt door zijn zwart-witte tinten en sepia-kleuren. Hij brengt de verf aan met het palletmes, wat het kunstwerk veel textuur en karakter geeft. Hij portretteert prominente mensen en beroemdheden. Hij schildert portretten van leden van de koninklijke familie en bedrijfsleiders.

Peter Engels schildert portretten in opdracht: kinderen, echtgenoten, ouders, hele gezinnen en trouwportretten. En ook portretten van mensen met hun passie: iemand met zijn klassieke auto, met zijn zeiljacht, de architect met zijn gebouw … Karl Lagerfeld zei dat Peter Engels vooral de ziel schildert. CONTACTEER Peter Engels

George Clooney with his red 1959 Corvette C1, portrait painting by Peter Engels

Op een oldtimer roadtrip reed portretschilder Peter Engels afgelopen zomer langs het huis van George Clooney in Bellagio aan het Comomeer (Italië). Dat inspireerde hem om het portret van George Clooney te schilderen met zijn geliefde rode Corvette uit 1959. Peter Engels begon dit schilderij tijdens de beroemde Zoute Grand-Prix in Knokke (België). Het was prachtig weer en hij schilderde ‘live’ buiten op straat. Het grote schilderij (100 x 200 cm) wordt geleverd met de inspirerende quote van de acteur: “Het leven is beter met gezelschap. Iedereen heeft een copiloot nodig.”

https://peterengels.eu/