Ontdek de nieuwe collectie ‘Tribute to Ensor’ van Joke Verstegen

Belgisch-Oostends kunstenaar Joke Verstegen lanceert haar nieuwe collectie ‘Tribute to Ensor’. Een bijzonder initiatief ter ere van het 75-jarig jubileum van het overlijden van een iconische persoonlijkheid James Ensor en het goede werk van BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende).

Het eerbetoon aan deze buitengewone kunstenaar is te zien in één van de etalages van Joke Verstegen. Het meest typerende werk uit de collectie, ‘De Intrige’*, wordt eind mei geveild in samenwerking met Carlo Bonte Auction. Alle opbrengsten van de veiling gaan integraal naar het BZIO.

www.verstegen-art.com

*De ‘Intrige’ van James Ensor, geschilderd in 1890, toont een intrigerende scène in Ensors huis. Met expressionistische stijl en levendige kleuren creëert Ensor een surrealistische sfeer waar gemaskerde figuren in een badkamerachtige setting lijken te complotteren. De titel suggereert mysterie en samenzwering, en het schilderij blijft een fascinerend werk dat de complexiteit van menselijke relaties en Ensors eigen gevoelens van vervreemding weerspiegelt. Het werk bevindt zich in de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, België.